Po "přečtení" jedné výživné diskuse tu na foru mne napadla otázka:
Pokud jdu s kamarády kačery v partě, kdy jinak lovíme každý sám, je korektní, aby když parta odloví krabku tak jeden člověk zalogoval sebe i ostatní, kteří u odlovu jsou přítomni?
Jedná se např o situace, kdy jeden prohrabuje kešku co by se dalo tradnout, druhý loguje a třetí hlídá okolí.
Samozřejmě vyjma eventů atp, kde se loguje každý za sebe.
Taky mi to žíly nerve, děláme to tak:)
Kdo sepisuje do logbooku, zapíše každého, kdo nechce razítkovat nebo něco připsat sám. Místo přece navštívili tak jako tak…
Ve skupině naprosto běžně "houknu" na někoho kdo zrovna píše: "Zapiš mne prosím." Rozhodně si z lovu beru spíše co vidím a na podpisu vlastní rukou nevidím nic co by logu dávalo větší váhu. Razítko mám, občas používám, ale na jeho striktním cpaní kamkoli kam velikostně nevyhuvuje nevidím nic pěkného. Pokud začneme bazírovat na takových to pitchovinách, dostaneme se za chvilku k logování vlastní krví.
S tou DNA coby identifikátorem je to ovšem průlomová myšlenka. Konečně bude možné zakládat pikokešky velikosti diabolky. Kačer si dovnitř jen trochu odplivne a owner jednou za čas podle analýzy vzorku zjistí, kdo všechno skutečně kešku navštívil.
</OT>
Nj, někomu se zase dělá šoufl z pohledu na krev. Využití slin pro zjištění DNA je osvědčené.
Každopádně promiň, doufal jsem, že už v tuhle hodinu jsou všichni po snídani.
Taktéž to děláme tak, že loguje jen jeden člověk. Třeba se střídáme, ale většinou ten kdo vytáhne logbook do něj zapíše ostatní. Nevidím na tom nic divného…
freemene..v jednom tématu jsi mě pobavil, tady ses teda předvedl na facku:-D To je otázka. Co teprve takový pětkovky, když půlka lidí stojí pod tím stromem, co? ha..to je přilitýho benzínu v ohni. Hurá debatujte.
U těch se samozřejmě předpokládá, že si tam každý vyleze a zaloguje se.
Prvotní otázka se týkala škatulí např v lese typu D1,5/T2,0, popř serií jako Šipka, kde se jde ve více lidech většinou
Osobne beru vetsinu petkovek jako tymovou praci. Prece nekdo musi vymyslet cestu, nekdo umi strilet s lukem, jiny je stabilni pro jisteni a ten ctvrty leze nahoru protoze je nejlehci. Kazdej se zaslouzil o dosazeni krabky, kdo z nich by mel mit pravo logovat?
Jsou sice lidi, kteri zvladaji skaly s autolanem v batohu (pro pocit jistoty) jako "one man show". Ti maji plne pravo byt rozhorceni za hromadne logovani, protoze oni jsou profikaceri, kteri riskuji pro ten bod svuj zivot a ne jako ostatni T5 drajvkari
Zkusil jsem jednou říct synkovi, zda by mi podal kešku, pro níž se mi opravdu nedařilo vylézt. Odpověděl mi ale tati s takovým ksichtem, že jsem se tam nakonec vyšvih´…