Hromadné úpravy dat v Garmin Legend

Ahoj. Mohl by mi někdo prosím poradit, zda je možné se nějakým způsobem připojit přes PC do GPS Garmin Legend a zobrazit si v nějakém programu všechen nahraný obsah? Abych si například mohla v počítači změnit popisky u pokladů. Dělat to přímo v navigaci je strašně zdlouhavé.

Editovat přímo v GPSce to nejde, ale můžeš to stahnout do PC, zeditovat a nahrát zpátky.

Zpravidla se používá MapSource nebo nějaký jiný program na správu WP z GPSky.

Jasně, ale to pak opravdu člověk spravuje pouze waypointy (poi) a né přímo poklady, nebo je možné upravovat i poklady? Já zatím používám GeoGet a pro upload do GPS Poiloader. To mi ale moc nevyhovuje, protože se pak body nahrají jako POI. Takže nahrávám poklady po jednom přímo gc.com (stačí mi to - nahrát takhle 20 pokladů není zas takový problém). Problém je ale v tom, že se mi do GPS nahraje vždy kód kešky, název a jméno tvůrce kešky. Já tam ale potřebuju dostat minimálně informaci o tom, jaké velikosti ta keška je - abych věděla, co na místě hledat. Proto bych nějak potřebovala upravit popisek do kterého bych si to vepsala. Tohle je možné nějak udělat?

POI body jsou jedna věc a přímo nahrané WP jsou věc druhá.

POI body si vytvoříš v GG a nahraješ. Zpět stáhnout nejdou, jedině nové generování. To GG umí dostatečně.

WP jsou to, co si tam ukládáš jako jednotlivé keše a do poznámky k bodu něco nahrát jde.

Zkus z GG vyexportovat pár keší jako Simple GPX a podívej se na to.

Já tedy kombinuji POI body celé ČR s výběrově nahranými WP keší v místě pohybu.

S GPSkou, které nepodporuje bezpapírový geocaching, to nikdy nebude úplně ideální. Ještě se dá vyexportovat si nějaké off-line přípravy do mobilu, pokud máš něco chytřejšího.

Mám G Etrex Legend H a včera jsem si stáhnul program EasyGPS, je anglicky (češtinu jsem nehledal jestli náhodou není), ale jednoduchý a zadarmo. Stáhneš v něm tvé body / waypointy / keše / trasy z navigace a můžeš je tam upravovat a samozřejmě z GC.com stáhnu info o keši jako LOC (vedle možností stáhnout do gps a do mob.telefonu), otevřeš ten bod v tomto programu, uděláš úpravy jaké chceš, třeba toho názvu a přidáš si do poznámku hint a pošleš do legenda, mě to funguje:-)

SUPER! To je přesně ono - jednoduché, rychlé přehledné - v kombinaci s GeoGetem mám vyhráno :slight_smile: Díky.