protože bych se také rád stal "kačerem" z důvodu protáhnutí se v přírodě s rodinou, dovolím si na Vás malé dotazy, protože řada z Vás už určitě má "vícero" zkušeností.
Co nejdříve bych si rád zakoupil nějaký BT modul (protože se asi jen s HTC Diamond 2 nebudu chytat na GC kvůli Qualkomu nebo se mýlím?).
Po delším studování se mi nakonec zalíbil jeden z modulů od fy Navilock.
Konkrétně BT-413
či BT-399 (případně starší BT-359)
.
Cena je cca. stejná. Vše hovoří (u mne jako u nováčka) pro nověšího BT-413 (výměnná Nokia baterie, doba provozu), avšak nevím, jak je to se statickou navigací (zda jde u Skytraq vypnout či nikoliv). U staršího BT-399 by zřejmě neměl být u geocachingu problém (?), ale raději bych BT-413. Koukal jsem také po Nokii LD-3..?, ale tam by mi asi chyběl Mini-USB kvůli dobíjení,… (menší cena). Prosím Vás tedy o radu, Vaše zkušenosti atd.
Po zakoupení BT modulu bych chtěl chvilku blbnout s mobilem SE K770i a vše si "očuchat".
Dlouhou dobu, ale pokukuji po PDA s Win. Hlavně kvůli wi-fi a možnosti mnoha programů - např. na DivX, internet, MP3 (ogg?), zkrátka na cokoli si vzpomenu, včetně GC.
Nejvíce ze všeho mne zaujal HTC Diamond 2 (cena okolo 12000.-, poměr velikost displeje/rozměry (není to docela ještě cihla)), někdo by možná rád nadhodil HTC HD (také jsem uvažoval) či TP2 , ale 15000.- jen už za hranicí (možná někdo změní můj názor :-)). Ušetřené 3000.- bych použil na držák do auta, kolébku, hliníkový rámeček a výše BT GPS modul (tedy pokud se Diamond 2 nedá rovnou použít na geocaching). Pokud bych si modul podle Vás měl koupit, půjde mi s THC s GPB BT modulem spárovat a na používat na Geocaching (když už má interní GPS)? Půjdou mi aplikace (např. kvůli rozlišení displeje)? Prosím máte někdo s výše uvedeným zkušenosti?
Děkuji velice všem za rady a postřehy, které se budou nováčkovi určitě hodit.
Mám T-mobile MDA IV (převlečený HTC Diamond). Na geocaching ale používám normálního outdoorového Garmina, takže velké zkušenosti s Diamondem nemám. Přesto se podělím o něco málo svých postřehů.
V Qualcommu asi nejde vypnout statická navigace. Zkoušel jsem jednou dohledat kešku s BeeLine, ale po chvíli jsem si připadal jako blázen, protože jsem pořád běhal sem a tam a šipka si stejně dělala, co chtěla.
Výdrž Diamondu je tristní. Sotva den při běžném provozu a se zapnutou GPS nějaká hodinka nebo dvě. Diamond 2 by na tom měl být o něco lépe.
Co se týká voděodolnosti… Čelní panel vypadá celkem nepromokavě, takže se slabého deštíku a pár kapek nebojím.
Na stahování listingů v terénu používám skvělou aplikaci GCzII. To je opravdu fajn, nemohu si vynachválit.
Nápad použít externí GPS modul je dobrý. Zabijeme dvě mouchy jednou ranou - výdrž baterie, statická navigace. Příležitostně vyzkouším s Evolve Traxx a napíšu…
Ale velmi jsem si zvykl na garminí turistické mapy, takže do přírody budu nadále chodit s Gaminem a PDA zůstane jen jako velmi praktický doplněk.
používám daimonda + navilock BT-338, vše šlape bez problémů, jak u tomtoma i při několika vícehodinových jízdách, tak i gc s geoscoutem, či turistika s oziexplorerem-tady snad jen častá ztráta signálu při jízdě na kole, při pěší šlape též obstojně, u daimonda je akorát potřeba dořešit doplňování energie při delším pobytu mimo elektrifikaci, asi nejlépe solárně…