HTC nebo NOKIA

Potřebuji poradit, jaký telefon bude lepší na geocaching - HTC Desire nebo NOKIA E52 ? Nebo jaký jiný ?

Chodím taky s telefonem, ale vřele doporučuji outdor navigaci, když spadne do bláta, zaprší na ni nebo cokoliv podobně negativního, má větší šanci přežít bez úhony, když chcípnou baterky tak náhradní koupíš téměř všude, případně nějaký mobil, který snese hrubší zacházení a má dlouhou výdrž na baterky

Taktéž doporučuji outdoorovou navigaci. Garmin mi určí polohu většinou do půl minuty. Kdežto HTC Wildfire, který jsem byl dneska nucen jako nouzovku použít se chytal 5 minut a přesnost zaměření taky nebyla zrovna extra velká.

Volil bych HTC Desire, tím chybu neuděláš. Mám Desire HD (o něco vylepšený model) a jsem naprosto spokojený. Jestli se nepletu, tak i do Desire jde dostat systém Android, na který vzniklo a vzniká obrovské množství aplikací. Nemám co vytknout, GPS se chytá téměř okamžitě, kešování s Locusem je nádhera, telefon telefonuje a foťák foťákuje parádně …
Doporučuji Desire HD, ale i já nejdřív váhal mezi ním a levnějším Desire.
A nedej na všudypřítomné rýpaly - baterka se dá jednoduše vyřešit několika náhradními (nová se dá sehnat na eBay za cenu tužkovek), stejně tak při troše opatrnosti není nijak na obtíž "neoutdoorové" provedení. PDA používám už 4 roky a Garmin mi nikdy nescházel.

Rozhodně HTC Desire, mluví pro něj všechny fakta. Na Desire máš systém android a kromě dalších několik tisíc aplikaci tam máš i skvělou aplikaci na geocaching c:geo. Ta ti poskytne prakticky všechno, co si můžeš přát. Což narozdíl od Nokie se Symbiantem, který je zřejmě už na smrtelné posteli, ti takovoý luxus neposkytne. A celkově jsou mobily od HTC mnohem kvalitněji udělané, než od Nokie. Bez jednoho měsíce je to rok, co mám HTC Desire a nelituji, že jsem si ho koupil. Je to báječný telefon.

A jinak, co tady píšou o navigaci, tak samozřejmě, že na geocaching bude vždy lepší nějaká navigace, hlavně kvůli výdrži na baterky (což ti mobil při sebelepším nastavení nedá) a taky kvůli odolnosti vůči drsným podmínkám. :slight_smile:

Porovnávat HTC Desire a E52 není na místě. Aplikace na Geocaching hrají pro Android, ale E52 je určena i pro jiné účely. Vzhledem k tomu, že je to nedotykovka, Symbian je tu velkou výhodou - a ne každý podlehl trendu dotykovek. Známý hledá právě s ní a je poměrně spokojen; pro rejpaly - tím, že je to Symbian se nezavděčí, není to prostě Android.

Na účely Geocachingu zvol jednoznačně HTC s Androidem, c-geo ti hodně v terénu pomůže, výdrž je také hodně slušná. :wink:

Odpoved ve stylu predchozich - preferoval bych :
1)Primarne outdoorovou navigaci
2)HTC jako nouzovku - viz ja - kdyz nekde mam chvilku - juknu neni neco pobliz a i pri lovu s Garminem obcas HTC vytahnu, zejmena pro overeni aktualniho stavu kesky a potrebuji li Googl Maps - to jsou take zasadni vyhody oproti outdoorove aplikaci.

Co NE - muj subjektivni nazor ziskany osobni zkusenosti
NIC od NOKIE - leta pro mne byla Nokie symbolem solidnosti a kupoval jsem prevazne Nokie - bohuzel zkusenosti s N97 jsou tragicke vcetne GPS modulu a to vcetne "podpory a postoje" vyrobce k problemu teto tehdy "vlajkove" lodi :frowning:

HTC DESIRE ( i predchozi model ) jede na Androidu v defaultu

Pokud to máš na telefon, určitě ber HTC, pokud na kešing, tak si fakt kup nějakou navigaci. Sám jsem jsi kupaval HTC na kešing a po roce jsem si stejně koupil navigaci, páč těch max 5 hodin (Touch Pro) je jen tak na dohledávání pár keší, na víc ne.

Tak já ten souboj HTC versus Nokia vidím dost odlišně.

Na geocaching rozhodně nvigaci, třeba standardního Oregona, ale na telefonování vždy Nokii. E 52 mám a Handy geocaching mně v ní šlape na 100%. Pokud je úplně velký problém, jdu na GC.com on line.

HTC jsem měl a po pár měsících šel do šuplíku. Je to ale dáno mojí averzí k dotykovým displejům. Nicméně zamrznul asi tak 5x denně. S E52 je vše v klidu a život je jednodušší.

Musím se zastat tý E52, protože na nabití víkend na signále GPS úplně v pohodě. A potřebný soft pro běžného lovce existuje

Mám E52… na telefonování a ostatní telefonní věci super telefon… na geocaching to není žádná sláva.. s věstavěnými mapami navigace na bod s přesností asi 30m ve volném terénu, s Handy geo je to trochu lepší, ale ve volném terénu jsem se dostal nejlépe na přesnost 10 metrů, ale čím horší terén, tak i větší nepřesnost… tak že mám kombinaci bédy trávnička na navigaci a dohledávání je-li potřeba a internet v E52

Abych taky trochu pomohl při rozhodování. Já vlastním Nokii E72. Je to vlastně E52 s plnou qwertz klávesnicí. Na přesnost navigace si nemůžu stěžovat. Asi před 14 dny jsme byli na knoflíku a ke každé keši nás zavedla navigace nejdále 2-3m od keše. Po odlovení knoflíku 5h v terénu se ztratili jen 2 čárky ze 6 v baterce. Jedinou vadou na kráse je software. Ten mi oproti androidu a IOS přijde o hooodně horší. Už jsem se taky ohlížel po androidím telefonu jen kvůli geocachingu. Chvíli jsem přemejšlel i o iphonu 4, ale vždycky narazim na to, že ho vlastně nevyužiju a kvůli geocachingu si zatim telefon kupovat nebudu dokud tenhle neodejde sám.

Takže v tuto chvíli za mě: 100% desire + android ač si nemůžu na nokii stěžovat. Myslí, že absence dobrého softwaru by ti hodně chyběla. Hrál jsem si s C:GEO a to je jiné liga.

Ja teda nevim, ale ja, a moje pritelkyne mame Nokie 5800EM a muzu rict, ze pod sirym nebem s peknym pocasim, nas interni GPS dovede ±na 2m.
Pod stromi sice za studena nenabehne, ale kdyz ji necham ohrat nekde s vyhledem na oblohu, tak v lese max ±8-12m. Sice neznam auto GPSky jinych vyrobcu telefonu, ale s nokii jsem maximalne spokojeny. Mnohem vic nez s Mio, co mame v aute. Jde o to, ze u nokie se da program autonavigace a mapy prehledne instalovat a aktualizovat, bez jakychkoliv registraci a poplatku.
Ze ma slabsi procesor nez konkurence neresim, je to dostacujici. Prosto telefon ktery kupuju je na 100% zase nokie, ale uz asi ta C6 (je tenka, symbian 2, rychlejsi procesor).
Ale jak pisete, turisticka GPSka je uplne o necem jinem co se tyce robustnosti. Takze spise doporucuji tu turistickou, jelikoz se ji i tak chystam koupit.

Děkuji moc všem za praktické rady, názory i zkušenosti. :wink: