Zdravím, začínám a tudíž bych se chtěl zeptat jak poznám že mám vypnutou statickou navigaci. Zkoušel sem podle jednoho návodu přehodit v registrech hodnotu u GPS ze dvojky na jedničku. Moje HTC má čip Qualcomm. Když jdu ke keši tak beeline ukazuje v pohodě, horší je bližší dohledávání, odchylka je tak 2 metry. Když stojím na místě tak se mění poloha od keše o metr až dva, je to normální?
A ještě jeden dotaz co byste doporučili za soft s mapami který může běžet offline a obejde se bez PM na gc.com? Díky za polopatické odpovědi ![]()
S geocachingem na WM ti neporadím, ale mohu tě ujistit, že pokud se stále mění poloha, když stojíš na místě, máš statickou navigaci vypnutou. Zapnutou statickou navigaci v podstatě poznáš tak, že ujdeš třeba deset metrů, během kterých se šipka nepohne, až poté udělá velký skok, tak se aspoň chovala u mého BT modulu. Lítání hodnot v rozmezí metrů je celkem úspěch, většinou je přesnost mnohem horší. Hodnota se mění, i když stojíš na místě, protože se gps snaží upřesňovat polohu.
Ahoj,
beeline jsem používal taky a přesnost kolem 2m je v pohodě. Pokud chceš zaměření co nejlepší, je dobrá funkce v beeline averaging. Ten když zapneš a lítá ti signál, po pár měření to zprůměruje hodnoty a dá smysluplný výsledek. Jinak to lítání je dáno tím, jak se pohybují satelity a které Tvůj čip vidí. Normálně můžeš mít odchylku i několik metrů. Zvlášť ve městě mezi domy je to hodně znát. Když jsem byl v Bruselu, honilo mě to po jednom náměstí tam a zpátky a vždycky to ukazovalo na protější stranu (80m). Zkus ten averaging.
Ještě k tomu SW. Použít můžeš jakýkoliv, na PM to nemá vliv. Musíš ale stahovat loc soubory a ty jsou omezené jenom na informace o jménu a souřadnicích. Listing by jsi musel mít na papíře nebo si ho stahovat přes internet. Dobrý nástroj je taky na téhle adrese http://geocaching.bartik.eu/ Udává sice, že už má plno, ale můžeš mu napsat a od Tě přidá. Je to takřka online přístup a můžeš si tu vytvořit gpx soubor s kešemi, které Tě zajímají. V gpx je všechno, co potřebuješ