Ahoj, pomalu vybiram nastupce starickeho HTC Touch HD a nemuzu se rozhodnout mezi HTC Sensastion (XE) a Samsung Galaxy S II
Pro HTC mluvi:
kovove a tedy snad odolnejsi pouzdro
vyssi rozliseni, ktere se muze na mapy, SSH terminal apod. hodit
nizsi cena u ne-XE verze
Pro Samsung mluvi:
tenci
Super-AMOLED displej lepe citelny na slunci
vetsi interni Flash pamet
Tihnu spis k HTC, ale nezapomnel jsem jeste na nejaky podstatny rozdil? A hlavne, jaky maji tyto modely pouzity GPS prijimac? Stejny nebo odlisny? A jakou tedy maji citlivost/presnost? Pokud je mezi nimi rozdil, tak to u me rozhodne bez ohledu na vsechny ostatni vyhody.
Ja by som si vybral Samsung Galaxy S II. A nie iba z dôvodu, že ho momentálne používam.
Tiež som bol zástancom kovovej konštrukcie. Ešte vždy mám svojho času (ale aj dnes) supertelefón HTC HD2, na ktorom mi momentálne natívne beží Android 2.3.7 (predtým bol originálne s Windows Mobile 6.5). Výborná a pevná kovová konštrukcia, ale mal hmotnosť podobnú ako HTC Sensation, ktorý má 151 g.
Samsung Galaxy SII má hmotnosť 116 g. A je to obrovský rozdiel. Po cca pol roku používania tvrdím, že má tiež výbornú a pevnú aj keď nekovovú konštrukciu. Opravil som si svoj predchádzajúci názor, že iba kovová konštrukcia je pevná.
Vyhráva hmotnosť 116 g voči 151 g. (Napríklad, keď to držím dve hodiny v ruke a čítam knihu.) Rozdiel v ostatných parametroch SGS2 a Sensation, či už jedným, alebo druhým smerom je oproti rozdielu v hmotnosti zanedbateľný. Čo sa týka GPS, na oboch funguje spoľahlivo. Myslím, že ani Sensation (aj keď som ho v ruke nedržal) nebude mať problémy. Tieto veci už majú v dnešnej dobe obe firmy zvládnuté.
A vybíráš striktně pouze mezi těmito dvěma modely, potažmo výrobci? Protože z vlastní zkušenosti mohu doporučit třeba Sony Ericsson Xperia Arc. Plusy jsou pro mě tyto :
cena je nižší oproti HTC o 3 tisíce a oproti Samsungu skoro o 5 tisíc
GPS čip má Qualcomm a v porovnání se Samsungem je třeba doba fixace satelitů totožná (rozdíl do 2s jednou pro jeden, jednou pro duhý model) a přesnost možná i o fous lepší (vlastní zkušenost)
častý update firmwaru, potvrzena verze 4.0 ICS na začátku příštího roku
displej s Mobile Bravia Engine vylepšující zobrazení obrázků i videa, podle mě hezčí zobrazení než u Samsungu (vlastní zkušenost)
design (možná subjektivní pocit, ale rozhodně si ho s žádným "nudným" kvádříkem alá HTC, Samsung, iPhone nespletete)
velmi tenké provedení a nízká hmotnost (Samsung je oproti tomu těžká váha)
Nechci tě vůbec přemlouvat, jen jsem se chtěl podělit o vlastní zkušenost a nabídnout možnou alternativu
brazajar: Diky moc! Presne takovou stranku se mi nedarilo vyguglit. Posledni dobou jsou recenze moc o kudrlinkach a mene o tom, na cem to stoji. Ted si jdu hledat nejake porovnani mezi temi GPS.
lacop: Diky, tohle presne jsem potreboval o pouzdru slyset.
Paja.V: Diky za prispevek. Ano, soustredim se na tyto dva modely s dual-core procesory. Samozrejme dopredu nevim, zda rozdil ve vykonu dokazu pouzit, ale obcas mam pri pustene i tri navigacni aplikace soucasne, k tomu web, posta, Perl lamajici sifru nebo vzorec apod. A hadam, ze dve jadra by se v tom mohla projevit. A kde se to urcite projevi, je nizsi spotreba baterie pri mensi zatezi diky skalovatelnosti CPU hodin.
Tomu se mi skoro ani nechce věřit. Pocitově nám to (i přítelkyni a i vlastníkovi Samsungu) v ruce přišlo jako celkem velký rozdíl.
Toto posoudit nedokážu…i když si osobně myslím, že ten nárůst výkonu nebude tak výrazný. Telefon se mi ani s několika puštěnými aplikacemi a hrami zasekat nepodařilo. Jen vím, že jsem se divil, když kolega s HTC pořád lamentoval, že i když skoro nic s telefonem nedělá, nevydrží mu ani den. To mně Arc vydrží při střídmém používání i 3 dny.
Jakožto majitel SGS2 doporučuji tento model. Jak už jsem v jednom vlákně zde na foru psal, rozhodoval jsem se taky mezi těmito telefony. Vybral jsem SGS2 hlavně kvůli displeji a problémům se signálem u SGS, který nastával díky kovové konstrukci, která uzemňovala antény.
A zpracování SGS2? Každý říká, že by nechtěl plasťáka, ale tohle je nejlépe sestavený plasťák, který jsem držel v ruce, kde nic nevrže, nehýbe se a vše perfektně sedí. A jako bonus k plastu je skvělá nízká váha.
Rozdíl ve výkonu není v tuto chvíli moc znatelný oproti jedno jádrovému procesoru, protože android ve verzi 2.3.x. neumí zatím bezchybně pracovat s oběma. To by se ale mělo změnit s příchodem androidu 4.0(ICS), který je pro SGS2 přislíben.
Ja resil nedavno podobny problem a nakonec jsem sel do HTC Sensation XE, ktere ma oproti standardnimu Sensationu silnejsi baterku a nekolik dalsich vylepseni, vcetne opravdu fantastickeho zvuku dodavanych sluchatek. Jinak se s nim zatim porad jen seznamuji …
Tak jsem si prosel clanky jeste o tech GPS prijimacich a vypada to, ze u me vyhral Samsung diky SirfStar IV a take jeste USB-host rezimu zminenem na pdadb.net.
Jeste dotaz. Hadam, ze slibeny update na Android 4.0 bude znamenat i vymazani vseho v telefonu, je to tak? Premyslim, ze s porizenim pockam az do doby, kdy bude na trhu telefon uz aktualizovany, at mam usetrenou praci. Treba bude do te doby i o nejakou stokorunu priznivejsi cena.
A posledni dotaz, min. lacop by mohl vedet. Mam Touch HD s WM, nikdy s nicim nesynchronizovany. Jak nejjednoduseji dostanu vsechny kontakty z WM do Androida? Vcetne vice telefonu u jednoho kontaktu a jejich typu, roztrideni do skupin apod.
K těm kontaktům. Nejjednodušší to je přes Google email. Ten jde synchronizovat jak s WM tak Androidem. Osobně vyzkoušeno. A dokonce používám synchronizaci obou sys na jeden ucet zaroveň.
Je viac možností, ale pre mňa je telefón s WM asi najlepšie synchronizovať cez MS Outlook, pretože oba sú produkty sú z dielne Microsoftu. Pre Windows XP sa používa "ActiveSync" a od Visty vyššie "Centrum zariadení WM". Androidovský telefón si potom synchronizujem s Outlookom pomocou programu "My Phone Explorer", ktorý sa mi najviac osvedčil. Synchronizujem cez wifi, ale dá sa aj cez USB resp. BT.
Samozrejme dá sa aj cez GMail a je to naozaj jednoduché. Ja však pracovne používam Outlook a potrebujem synchronizovať s Outlookom. Synchronizácia Outlooku u WM telefónu s GMailom je možná cez Exchange Server, ale nie je to 100% kompatibilné s Outlookom z balíka MS Office.
Když chceš tak útočně… prosím. Nevím, proč porovnáváš model Arc S, když o tom zde vůbec nebyla řeč. To je, jako bych já porovnal Xperii Arc a Sensation XE a napsal, že ten rozdíl je ještě větší. Pokud vezmu první obchod, na který narazím, tak :
Sony Ericsson Xperia ARC - 8 736,- s DPH
SAMSUNG Galaxy S2 (i9100) - 13 363,- s DPH
Z čehož mi vyplývá, že rozdíl je 4 627,- Kč…a to je skoro 5 tisíc. Ale rozhodně netvrdím, že neexistuje obchod, kde nebude rozdíl menší. Takže pokud chceš dělat chytrolína, tak si to nejdřív pořádně promysli.
Ano, ale ten Outlook je potřeba ten z MS Office, s Express to fungovat nebude.
Také když mám soukromý telefon, v něm své soukromé věci, tak je nebudu míchat s pracovními, které mám v práci v Outlooku. Jak jsem to kdysi neprozřetelně zkusil, a pak pěkně dlouho zase preparoval pryč, jak z Outlooku, tak pak i z telefonu
Na ten export se dá použít i "zálohovací" prográmek do WM PIM Backup. A když se nepoužije "BIN" záloha, tak výsledný soubor je klasický ZIP archiv, v němž je pak jeden soubor "contacts…" (nebo tak nějak), který má vnitřnosti jako obyč CSV. Ten se pak dá natáhnout defakto kamkoli…
Dnes jsem vybalil Sensation XE, prvni pouziti, fix v radu sekund az sem valil bulvy, jemnejsi displej parada se s nim pracuje (SGS2 jsem drzel v ruce a muzu rict ze je tam rozdil) co me jeste vedlo k tomuto rozhodnuti…AMOLED je sice supr, ma luxusni cernou, ale SXE podava mnohem lepsi bilou a tim se subjektivni citelnost na slunci vyrazne zvysuje. O silnejsi baterce o proti klasickemu sensationu nemuze byt rec co dali navic slupne vyssi takt procesoru. telefon je neskutecne svizny a nic netrva dele. (Do ted jsem mel HTC Touch pro 2 na WM 6.5 a nemuzu si na tu novou rychlost zvyknout ) Problemy se signalem…uprime zkousel jsem to doma ano pri "sikovnem" drzeni se sila signalu wifi i GSM snizi ale orpavdu ne tak razatne jak se nekde pise a navic jsem se snazil jinak pri beznem uchopu mi to neprijde tak zle. Sluchatka od beats supr, ale samotny zvuk s telefonu spise slabsi prumer, zlepsilo se to s jinym nez defaultnim prehravacem. Jinak zatim maximalni spokojenost coz se da po jednom dni ocekavat