(ještě jednou PŘEJMENOVÁNO, díky za vaše příspěvky o Mio a E-ten ![]()
Má ho někdo? Jaké zkušenosti s ním jsou, především pak ohledně geocachingu? A jaké jsou alternativní přístroje ?
Díky moc !
(ještě jednou PŘEJMENOVÁNO, díky za vaše příspěvky o Mio a E-ten ![]()
Má ho někdo? Jaké zkušenosti s ním jsou, především pak ohledně geocachingu? A jaké jsou alternativní přístroje ?
Díky moc !
Mám model A701 a nemůžu si ho vynachválit. Rychlost, přesnost GPS čipu, neomezené možnosti různého SW a paměťových karet. Jediné mínus je, že není v outdorovém provedení, ale to není snad žádné PDA. I když už je to starší model, nadšenci pro něj vyladili systém (WM6) a rozhodně nemám jediný důvod měnit za jiný
A702 by měl být velmi podobný s mnoha vylepšeními, takže bych ho hodnotil kladně.
… ještě dodám, co se týče výdrže baterek. Při rozumném zapínání / vypínání GPS vydrží i celý den. Nicméně tento problém vůbec neřeším - protože má napájení přes USB, použil jsem olověný 6V akumulátor + stabilizátor s USB kabelem, celé to za pár korun, a výdrž je nekonečná
Těch 800g navíc mě nezabije.
díky, to zní dost dobře, na outdoor provedení stejně nejsem zvyklý (hp iPAQ 6515) U současného stroje mě deptá pomalý procesor, prehistorické zabugované WM, prapodivný GPS čip a křápovitý HW (i tak s ním ale rok a půl spokojeně kešuju:)
jaký SW na té 701čce jedeš ?
A co Wherigo player, zkoušels ?
Rozhodně OZI, umí vše, i zobrazit listingy přímo z mapy, což je strašně pohodlné.
Whereigo player funguje bez nejmenší chybičky ![]()
Ozi + BeelineGPS = naprosta spokojenost
Plánování jsem rozšířil o stroje E-Ten Glofiish X800 a M800, tak bych vás ještě jednou rád poprosil o vaše zkušenosti s nimi. Díky moc !
P.S. vděčný jsem i za návrhy alternativních přístrojů.
No já mám X500+, což bude hodně podobné X800. U OZIho jsem žádné problémy neshledal, u Wherigo je jeden problém, a to že z posledního řádku na stránce je vidět jen horní půlka (to je asi způsobeno VGA displejem). Jinak listingy, mapy, on-line připojení přes GPRS je OK. Navigace je super, nikdy jsem s ní neměl problémy, ale defaultně je výrobcem zapnutá statická navigace, takže tu doporučuji vypnout nějakým externím prográmkem (i když to vypnutí nemusí být zrovna bez zádrhelů). Pokud jde o problémy, tak ty jsou dva. Problém s malou pamětí RAM lze eliminovat výběrem a vhodnou konfigurací nainstalovaných aplikací ale výdrž baterky, to je tragedie. Pokud chceš vyrazit na celodenní výlet tak při použití GPS to je nemožné. Já to řeším tak, že kdykoliv jsem v autě tak dobíjím a pokud je to možné, tak v terénu vypínám GPS. Pokud chci v terénu vydržet co nejdýl, tak GPS zapínám jen při dohledávání a nepravidelně na kontrolu, zda jdu správným směrem.
Toť vše, chceš-li vědět něco dalšího ptej se.
Zdar, tento týden budu mít X600, tak dám vědět jak to maká ![]()
ještě k těm bateríím, dá se sehnat "náhradní baterie" připojitelná přez usb, jsou to lionky. Co třeba tohle?
http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/102PBA-212/zalozni-nabijecka-s-usb-konektorem.html
já používám M700 necelý rok a spokojenost, akorát tu HW klávesnici zas až tak často nevyužiji. Taky mě vadí ten skládací stylus, už jsem ztratil 3 ![]()
c[color=blue]aw, mam E-ten Glofiish X650 a jsem velmi spokojeny, sice pouzivam i oregona, ale kdyz jsem nekde jen nahodou tak jedu s etenem a pouzivam LOCIFY a to nema chybu !!
jenom klasicky musim tak dvakrat dene delat meky restart, no proste windows[/color]
Díky, díky! tak teď už naposled - ještě jsem se chtěl zeptat na vaše zkušenosti s HTC Touch Cruise. Údajně by měl být model zaměřený na navigaci, tak by mě zajímalo, zda je v tom lepší než třeba nové modely Diamond nebo Rafael.
Osobně naprostá spokojenost až na výdrž baterie se zapnutou GPS (2 hodiny max a je po ní) takže je potřeba dodatečný doping šťávy ![]()
jinak OZI Explorer a GeoScout a CacheMate a není víc třeba
naviguje dostatečně přesně a spolehlivě… nicméně není to tak operabilní jako přímo na navigaci dělané přístroje je to pořád PDAčko
zase ale to má výborný výpočetní výkon plno nástrojů no má to víc plusů než mínusů ![]()
osobně sem spokojenej… B)