HTML

Ahoj. Potřeboval bych nastavit černé pozadí a bílé písmo v listingu u keše. Použil jsem <BODY BGCOLOR="BLACK" TEXT="WHITE">, ale groundspík toto z listingu odmaže. Jde to vůbec? Případně poradí někdo jak na to?

Body bych nepoužíval. Tvůj kód se začlení do existující stránky, která už body má. Takže logicky se to bude třískat, nebo ignorovat.
Já bych použil kolem celého tvého kódu <div style="background-color:black;color:white;">…</div>
Vím že z divů je někdo div živ, tak př. použít tabulku o jednom poli (z toho zase jsem nadšen já).
Ale uvaž, jestli tohle je to pravé. Mě to připomíná MS-DOS a první černobílé monitory.

Nezkusil jsi na začátek přidat :
<style>
body {background-color: black; color: white}
</style>

Pokud vím, jediná možnost je, jak psal mpik, to co navrhuje Paja.V nezabere. Ten styl ovšem platí jen pro tebou vloženou část listinu, pokud bys chtěl přebarvit celou stránku, máš smůlu.

Pravidla kaskádování stylů jsou dost složitá a neznám je dobře, nevím který styl přebije který. To přestylovat BODY asi nezabere, globální styly se píšou správně do hlavičky, nebo do zvláštního souboru, který se přilinkuje do hlavičky. Tak to má GS taky.
Můžeš zkusit za svůj vynucený styl napsat !important , ale nevím, jestli to zabere. Uvidíš, zkazit tím nic nemůžeš. Dá se to udělat i skriptem, který přehodí styl některého prvku třeba po nahrátí stránky, ale skripty jsou na GS stránkách blokovány určitě.

Jo opravdu to funguje jen od empika, to jem fakt moc rád. Díky. Já tu s tím vždycky válčím, dát do podoby listin jak bych to chtěl je vždy boj na život a na smrt.:smiley:

Heh…bylo to myšleno pro oddíl a na div jsem pak už nějak pozapomněl…my fault :slight_smile:

Díky všem, už mi to chodí a vypadá jak jsem chtěl. Ta černá se mi k tomu hodí tématicky a jako DOS to vypadat nebude, oživí to obrázky. Nejsem žádný znalec ale rád jsem se něco nového naučil.:wink:

A víš o tom, že jsou lidi, co si listing tisknou na papír? Bílé písmo na bílém papíru je možná moc nepotěší.

Tak to mne hned nenapadlo, tak jsem se na to zkusil zkouknout v tiskovém náhledu a písmo je tam vidět i obrázky tam jsou a to vše na bílém podkladě. Tisknout to zkusit nemůžu, nevedu tiskárnu. Ale předpokládám že to jde
:wink: