Jde nějak vložit najednout keš do http://opencaching.cz , http://opencaching.pl a http://opencaching.de ?
se zeptej na opencachingovym serveru nemyslis?
Jednotlive opencachingy nejsou vzajemne propojeni, takze musis do kazdeho zadat kes zvlast.
Ale proc zadavat kes na opencaching?
Taky mne napadá, proč zadávat keš na opencaching… zatím jsem se setkal jen s tím, že opencachingové krabičky jsou černou dírou na TB/GC bez jakýchkoliv pravidel na obchodování. Ono všechno open není best of…
Mám vždy strašnou radost z další keše jenz se z GC presune i na OC nebot se tak znasobuje moznost ze konecne presanou chodit zapisy z mnou poslanych TB a GC do sveta, diky za to vsem kteri tuto cernou diru podporuji
A neni nahodou opencaching jen parazitovanim na GC??? Nechapu jeho vyznam :(, ale take nechapu, jak se muze nekdo na foru GC ptat na OC??? Nebo ze bych napsal Billovi, jestli jde na woknech open"word"??? Pakarna, co?
moc to resite…
Tak podle všeho se náš TB Cariboo ztratil právě v opencachig krabičce v Německu…
Ne ze bych se chtel Opencachingu zastavat, ale v Geocaching schrankach se nikdy nic neztraci? :o Zajimave…
Ztrácí. Ale bohužel praxe je taková, že pokud GC/TB doputuje do keše, která je i na opencachingu, tak tam jeho stopa končí…
No, takova zajimava myslenka… kam ten clovek, co je jen na opencachingu, ma ten TB zalogovat? Nebude problem v tom, ze TB zacal putovat v jinem svete, a dokud jej zase nekdo z GC zase nekde nevyzvedne, tak o nem proste ani nemuzes mit zpravu?
Vubec netusim, jestli se OC snazi tento problem resit, nebo ne.
Ale o to prave jde, jakmile je nejaka kes na Open i na GC tak je velka sance ze se GC/TB dostane do jinyho sveta a je v riti.
Takže ponaučení do budoucna: Nápis na TB/GC - milí kačere, nepokládej mě do jiných světů, neb skončím v řiti ![]()
… ono je to taky tím , že jeden opencacher založil geokrtky (TB zadarmo , akorát si ho musíš vyrobit
) a opencaching na to vzal plnou podporu jako GC a TB na geocachingu. geokrtky jde také vkládat do geocachí , ale s případem , že TB a GC jdou vložit do opencache jsem se ještě nesetkal. zkuste třeba bombardovat vlastníka stránek , aby tam dal na stránky banner o TB a GC na geocachingu a třeba to zabere ![]()
jinak více info o geokrtkách je na geowiki (kdo hledá , najde :D)
a ohledně celé opentvorby jsem se rozepsal zde: http://kesky.cz/index.php?option=com_idoblog&task=viewpost&id=152&Itemid=53
hodně štěstí a lovu zdar (tady to vypadá na pořádné flame :D)
jinak nejvíce se gc kradou jenom v polských a německých opencachích. na českém opencachingu to nehrozí ![]()
Rufuc napsal/a:
Takže ponaučení do budoucna: Nápis na TB/GC - milí kačere, nepokládej mě do jiných světů, neb skončím v řiti
No jo, jenže Ty to nepoznáš - jdeš si na normální GC krabičku, dáš tam TB/GC, přijde "openkačer", vezme ho, neví co s ním a dá ho openkeše, která už není zároveň na GC.
Osobně mě nejvíc fascinuje, když "pípne" nová keš (např. v Polsku - já to mám nedaleko) a člověk se podívá na opencaching.pl, kde ta keš už visí tejden a byli tam dva lidi. To pak to "pravé" GC FTFko fakt potěší… (já vím, nemusím tam pak jezdit a taky nejezdím)
Rufuc napsal/a:
Takže ponaučení do budoucna: Nápis na TB/GC - milí kačere, nepokládej mě do jiných světů, neb skončím v řiti
Ano, to dávám na lísteček k GC/TB i na web, jelikož je to 100% že se v OC ztratí.
Osobně mě nejvíc fascinuje, když "pípne" nová keš (např. v Polsku - já to mám nedaleko) a člověk se podívá na opencaching.pl, kde ta keš už visí tejden a byli tam dva lidi. To pak to "pravé" GC FTFko fakt potěší… (já vím, nemusím tam pak jezdit a taky nejezdím)
já opencaching taky trochu nemusím , ale když existuje , tak proč tam nebýt. :D. jinak na opencaching.pl jdou nastavit po registraci notifikace zadarmo ;). sám mám dvě ftfka na opencaching.pl (bohužel obě dvě nejsou publikovány na geocachingu
)
jinak by bylo dobré vytvořit nějakou cachemapu na které by se zobrazovaly veškeré cache které nejsou na geocachingu. (třeba jen formou ikonky a odkazu na cache) člověk by pak měl větší přehled.
a ještě je tady jedno řešení: aby všechno koupli google - to by pak byl geocaching i v češtině ![]()
No je to problém no…ale to asi nejde nijak vyřešit, aby to bylo definitivní řešení.Stejně jako sou tací kačeři, kteří ignorují na GC,TB nápis don´t keep me! Tak i mezi opencachery se najdou tací,co track item pro GC zanesou do opencachingu.
hplus napsal/a:
Osobně mě nejvíc fascinuje, když "pípne" nová keš (např. v Polsku - já to mám nedaleko …
se prestehuj, ne? ![]()