Ahoj, jestli toto téma již existuje, tak se předem omlouvám, ale po 15 min hledání jsem nenašel odpověď, tak zkusím vlastním vláknem.
Chtěl bych vědět jak (a jestli vůbec lze) nahrát seznam kešek do Garmina eTrex Legend HCx. Importní soubor si připravím ve Skýšotlači/GeoGetu ale nepodařilo se mi dostat tento soubor do GPS. Sice si mohu GPS pripojit pres datový gabel jako diskovou jednotku, ale kam nahrát ?
Pokud vít, tak mi prosím napište celý postup (i třeba co nastavit v exportu ve Skrýšotlači/GeoGetu) ve variantě "pro blba" :o)
rozbaleny subor nahraj do zlozky Geogetu, pravdepodobne bude vypadat takhle C:\Program Files\GeoGet\distdata
Vyexportuj zoznam kesi pomocou volby "PocketQuery GPX etrex optimised" - subor gpx_etrex_gge.pas
Po exporte suboru .GPX na disk pouzi aplikaciu od Garminu na import do GPSky POI suborov POI loader (http://www8.garmin.com/products/poiloader/) - tymto jednoducho naimportujes subor do GPSky. Tiez sa pomocou neho daju body z GPSky odmazavat. Pozor, Vista ma kapacitu len na 1000 bodov
Díky za radu. Kešky se podaří dostat do gps jako POI, ale lze je taky dostat jako klasické uložené body ? Myslím tím jako když importuji kešky z GC jednu po druhe.
ja mam premium clenstvi, takze si muzu vyexportovat primo strance kesky na gc.com bod do GPSky - je tam na to volba. Tohle se mi libi nejvic, proste kdyz nemam pripravene body, tak se kouknu rychle kam jdeme a stahnu si rychle kesky do GPSky a je to.
Kdyz jsem se pokusil naimportovat soubor do MS, doslo k chybe, je moznost odeslat hlaseni na helpdesk ke garminum. Ozvali se mi, ze se asi jedna o spatnou synchronizaci data - bud spatne nastaveny v PC(mam spravne datum), nebo v GPS-ce, ale sami hned vysvetluji, ze se zesynchronizuje po nalezeni druzic(taky spravne). Mam eTrex summit HC.
Ahoj, tuhle možnost bych taky uvítal, nějak jsem se v tom pokoušel vrtat ale nic novýho z toho nevypadlo, kdyby měl někdo nápad, případně i nějaký jiný makro, který funguje na podobným principu jako výše zmíněný skript pro etrexe a ne formát pro nový garminy.
Asi toho tady bude už hodně popsáno, ale každá odpověď dobrá.
V.
PS: Možná by chtělo přesunout tohle téma do GeoGetu, tak kdyby měl někdo čas to tam dát, tak dík.
Také jsem se pokoušel vyexportovat data, vše prošlo v pohodě a při otvírání v MS dojde k chybě. Toto se stane vždy při exportu více jak 10 keší. Nevíte kdy by mohla být chyba?
Ve skrýšotlači při nastavování exportu GPX je možnost získat i hint. Myslím, že to je na té druhé záložce a myslím, že se to dělá tak, že se třeba do pole "Description" zadá řetězec "%hint%". Myslím, že je to tam naznačený.
Já to tak mám a mám pak v popisu i hint. Je tam ale limit v počtu znaků.
Já pak takto vyexportovaný GPX soubor ze Skrýšotlače otevírám v Mapsource, upravím si ikonky a jména a podobně a pak body nahrávám do GPSky (Legend Hcx).
Navíc ještě exportuji GPX PQ do telefonu a generuji HTML stránku pro tisk seznamu kešek a listingů.
Pouzivam gg a makro GPX eTrex, kesky i wp nacpu do visty cx,ale mam problem s wp konkretne s pojmenovanim,jek poznam ktery wp je ke ktere kesi?Byl jsem testovat v hk na namesti,tam je nekolik multin a k nim pripadny pocet wp ale nejak se mi nepodarilo zjistit ktery wp je ke ktere multine takze jsem si stejne musel wp zadavat rucne,nazvy wp jsou napr. 121NDE2,H318053,061NDE2 z toho nic nevyctu. mam nekde neco spatne nastaveno nebo pouzivam spatne makro?
Koukam, ze budu muset zverejnit makro, ktere uz dlouho zkousim ja.
Jednak pouzivam svoji specielni sady ikonek optimalizovanych pro male displeje. Druhak body mam pojmenovane podle GC kodu, TAGu (druh, velikost, obtiznosti) a zacatek lidskeho nazvu. Waypointy jsou pojmenovane take podle GC kodu (takze jsou v seznamech u rodicovske kese), dvoupismenneho prefixy, tagem s druhem waypointu, lidskeho nazvu a nazvu rodicovske kese (co se vejde do limitu delky…)
Po rozkliknuti bodu se pak objevuje jeste poznamka, kde mam dalsi informace, jako treba hint.
Takze s orientaci v seznamech i na mape nemam problem.
Zkusim to po dovolene nejak dotahnout do publikovatelneho stavu.
ahoj,vim,ze je to tady nekde urcite popsany,ale na mobilu se tu spatne hleda,tak se chci zeptat,jestli tam jde do etrexe hcx nahrat i jinak nez pres jakejkoliv soft?Teda kdyz mam gpx soubor a ten nandam napr. na pametovku,tak to etrex sezere?Diky za kazdou odpoved.
chci se taky zeptat,: pouzivam makro gpx_etrex.gge a nasledně MapSource, ale vadí mi, ze souradnice vypoctenych finalek pak musim hledat v bodech (nenahraje se primo upraveny poklad). Delam neco spatne nebo to tak je u vsech ?