Ahoj, asi jsem fakt lama, s GG zacinam, prosla jsem si fora i navody, ale nikde jsem nenasla nic, co by mi pomohlo:(
Nahrala jsem si PQ do GPS pomoci MapsSource (jiny zpusob neznam), chvili kesovala a pak vsechny kese importovala opet do Mapsource. Nedavno jsem si stahla GG a chtela jsem naimportovat nalezene kese do databaze(gpx vytvorene v MapsSource), ale nahrajou se mi jen jako waypointy, takze u nich nemam ten nazev, datum nalezu, atd. a tim padem s tim nemuzu pracovat jako s kesi. Napadlo me, nahrat jeste puvodni PQ do GG a pak je nejak sparovat, ale nenapada me, zadne jednoduche reseni. Muzete mi prosim nekdo pomoct, popripade vyjasnit, jak importovat a exportovat kese z 60CSX???
Dekuji mockrat a pokud to tu nekde bylo, omlouvam se, staci nakopnout, ale ja to proste nenasla.
Základ je, že do GPSmap 60CSx, se PQ soubory nedají nahrávat a keše se tam dávají jako GPX soubory.
Takže z GPS to do GeoGetu nahrát nejde.
Vygeneruj si PQ MyFounds a naimportuj ho do GG. Protože bude větší, než 500 keší, musíš ho stahnout ze serveru ručně nebo skrzt stahování PQ v GeoJarry.
ona totiz cela logika je v tom, ze ja ty kese nemam jeste zalogovane. Je jich hodne a tak jsem chtel apouzit nejake makro GG na hromadne zalogovani. Proto to potrebuju dostat z GPS, resp. z Mapsourcu.
Popripade me napada jeste vytvorit fieldnotes a to nejak naimportovat do GG (jestli to vubec jde), ale netusim jak takove fieldnotes vytvorit
No, 60CSx fieldnotes generovat neumí, takže jestli jsi nebyla kešovat s někým, kdo má GPS, co je dělá, tak buď podle WP, které si určitě děláš při nalezení keše, nebo ručně.
no a dostavam se k jadru pudla: jak udelat v gg fieldnotes z wpt? Jde to? nebo v cem je vytvorit? (krome poznamkovyho bloku - to si ty kese snad radsi zaloguju normalne;))
takze jestli tomu dobre rozumim (sorry za blbe otazky, ale radeji pro jistotu):
stahnu kese do Mapsource, ulozim jako gpx, naimportuju gpx do GG (zobrazi se jako wpt), to pak vyexportuju do FN a pak naimportuju FN do GG a z toho pak nejak makrem dokazu zalovat hromadne na GC.com?
Mame format GPX. To je format, ktery je schopen uchovat nejake informace o bodech.
Pak mame format PQ GPX (PocketQuery). To je GPX, ktere je rozsireno o specificke informace o keskach.
Geoget umi importovat kesky jen z PQ GPX. Umi sice naimportovat i obycejne GPX, ale ne jako kesky, nybrz jako obecne body. Nesparuje se to dohromady!
Mapsource oproti tomu PQ GPX vubec neumi! To umi jen GPX, tazke ty specificke informace o keskach, ktere jsou v PQ, ignoruje. A neumi vyexportovat PQ GPX. Tudiz jakykoliv import kesek prohanych skrzeva Mapsource nema zadny smysl.
aha:( no tak to jsem opet na zacatku jak tedy mam udelat hromadne logovani kesi na gc.com, ktere lze (pokud vim) jen z geogetu, kdyz mam kese nahrane v GPS???
Tedy jak dostat elegantne (i neelegantne, pokud to nebude rucne;)) informace o nalezenych kesich, ktere jsou v GPS 60csx (tak ze je oznacim pri nalezu, jako nalezene) do GG?
Tohle jsem taky řešil a udělal jsem to takto: Z gps to nedostanu, mám taky 60-tku. Nalezené keše si označím v programu Mozigo a provedu jejich export do field notesu. Jde tam zadat i text Jako děkuji a automaticky se tam píše čas. Potom ten field notes nahraji na GC.com, tam to můžu zalogovat třeba automaticky nebo po jedné keši
…asi bych to viděl tak, že podle GPS si je ručně označíš v GG jako nalezené a pak teprve vytvoříš FN, který nahraješ na web
…asi nemá smysl, když už si začala pracovat s GG do toho tahat ještě jiné programy
bezva, diky vsem za cenne rady a objasneni. Zkusim vsechno a uvidim, co z toho bude pro me nejlepsi. Kdybyste meli jeste nejaky napad, jak efektivne zalogovat vic kesi najednou na gc.com s tim, ze ty kese nejdriv musim dostat z me GPS, budu rada, takze vlakno nechavam zatim stale otevrene;)
Podpora geocachingu je v 60csx tak mizerna, ze ji pouziva malokdo. Ono je to umocnene timz, e nejlepsi cesta, jak dostat kesky d teto GPSky, je pres POI. Nejsi omezena poctem bodu, mas tam vsechno, kesky a waypointy, vsechno ma hezke ikonky podle druhy kesky a waypointu, a nemota se ti to mezi body, ktere si delas rucne.
Nevyhoda je, ze si nemuzes v GPSce oznacit nalez.
Prave proto to lide obchazi ti, ze si vyrobi u kesky ten waypoint, ze ktereho je videt, kdy to bylo, a pak to podle toho zaloguji. Nebo treba ja si waypoint nedelam, ale vyfotim si logbook a pak loguji podle fotek.
Tak, pokud se bude nekdo hodne nudit, tak muze napsat skriptik, ktery si nacte to GPX, bude v nem hledat zaznamy s nazvem GC kodu, a podle data zalozeni nastavovat nalezy… technicky to mozne je, ale ja na to cas nemam.