Info tabule na stromě

Můžete mi někdo poradit jak nejšetrněji připevnit dřevěnou informační tabulku na strom? Měla by se nacházet ve volné přírodě a tak nelze připevnit jinam.

Proboha, za chvíli se tu snad objeví i dotazy "Jaké boty si mám koupit, aby způsobovaly minimální erozi". Je to vtip, nebo svůj dotaz myslíš vážně ?
Podívej se, jak se to odjakživa dělá (např. KČT), a udělej to stejně.

Nevím proč tak útočně odpovídáš. Pokud nechceš poradit tak se za každou snahu nesnaž mít příspěvek. Prostě nevím jak na to, tak se ptám. Nechci rvát vruty do stromu a tak se ptám jak na to co nejšetrněji.

Prostě vemu hřebík a jebnu to tam, ne? Jen si rikam..na co informacni ceduli..

nejsetrnejsi je neco co tomu stromu za A) nenarves do dreva a za B) ho to nebude skrtit po obvodu - kdyz omotas kmen nejakym dratem, tak ho za 5 let bude mit zarostlej v kure.

Napada me jen vhodne povesit na vhodnou vetev, a pokud pro jistotu bude jeste i uchyceni kolem stromu, tak s dostatecnou vuli, aby mu to par let nevadilo… do ty doby to stejne nekdo znici, at uz clovek nebo priroda…

No přeci kvůli informacím :slight_smile:

Nejlépe mezi 2 větve a na nějáký silon nebo drát…

No nevim jak na to, ale vim jak ne :wink:

tadyhle byla kamenna deska zasazena vedle stromu
http://sinuhet.rajce.idnes.cz/2007.09.13_Nemecko_-_Saalburg/#DSC_4899.JPG
tady zase hrebik
http://bedrich.ludviku.cz/stromy/ochr_znamka2.jpg

http://www.komik.cz/obrazky/7727-ten-zakaz-je-tady-uz-asi-dlouho/

Docela šikovná je rozstříhnutá dámská punčocha. Natahuje se společně s růstem obvodu kmene a můžeš si vybrat barvu, která bude co ňejvíc maskovaná. Problém je, jestli dokážeš skousnout, že je to prostě dámská punčocha.:expressionless:

To je zajímavý nápad. Skutečně to udrží tu dřevěnou tabulku?

Podle mě to záleží na tom, jak bude ta cedulka těžká. (ale třeba se mýlím) Pokud by jsi pověsil cedulku o hmotnosti 10 kg tak by ta punčoška mohla povolit, ale pokud bude její hmotnost nižší, zvýší se pravděpodobnost že punčoška vydrží. Asi budeš muset chvíli experimentovat. Hodně úspěchů při upevňování cedulek. :wink:

Promiň, jestli se tě to dotklo, ale dotaz mě přišel jako od žáka základní školy, který se ptá maminky na dovolení. Odjakživa se infocedule na strom připevňovaly hřebíkem a nikdy to ničemu neuškodilo. Určitě sis občas všiml plechových značek nebo rozcestníků na stromech. Spíš to ten strom časem pozře, podobně jak je na obrázcích výše.
Punčochy, provázky a podobné nesmysly ti vydrží pár dní (měsíců), takže celkem nepoužitelné. Pokud náhodou vydrží dýl, tak se zažerou do dřeva podobně jako jakýkoli jiný předmět.

jasne hrebik… jen ho nezapomen radne vydezinfikovat (30minut ve vařící vodě by mělo stačit) B)

Omlouvám se, že to není k věci, ale takle jsem už dlouho nepobavil.:slight_smile:

Pokud bych to řešil a chtěl zabránit nechtěnému zanesení plísní a hniloby do dřeva a zarůstání cedule do kůry, použil bych akuvrtačku, pak do díry injektovat přípravek na ošetření řezů (zahrádkáři znají - natírají se tím pahejly odřezaných větví), mezi ceduli a strom bych dal distančky (z nějakého pružného materiálu - např. hadice, nebo jen provrtanou větev pokud by to mělo být přírodní) a pak dlouhé vruty opět namočené do přípravku. Distančky možná časem zčásti zarostou, ale mezi kůrou a cedulí to bude luftovat a celá tam určitě nazaroste. Víc ohleduplné snad může být jen tu ceduli tam nedávat vůbec ;o)

Jen malinký přípodotek. Ta punčocha má životnost docela dlouhou, tak snadno se nerozkládá, ale nevím, jestli se časem nebude sama příliš vytahovat. Vyzkoušej a předej zkušenosti. Taky by mě tohle téma zajímalo B)

To normálně přimlať hřebíkama.Když se něco přidělává na strom skoro vždycky tímhle způsobem,zvlášť cedule.Ve stromě se vrtá samej brouk,klove do toho datel,mlátěj do něj blesky , řežou do něj pilama a sekaj sekerama, tak proč by mu měl vadit hřebík ;).
Ten nápad se silonkama je pěkná kravina.Když už tak spíš nějakou gumu.
Já bych si spíš lámal hlavu s tím ,jestli nebude cedule na stromě v soukromé části lesa nějakýho vesničana , kterej by jí asi určitě odstranil.

Mno, pokud by to byla menší a lehčí cedulka, silonky "kravina" nejsou. Jak ale vyznívá, bude to spíš těžší kalibr :). Přimlouvám se taky za hřebíky. Pokud ten strom neodatluješ na padesáti místech, je to asi nejlepší a v Tvém případě nejšetrnější možnost. Tak ať se daří B)

Kup si nerezové vruty a nemělo by to stromu v zásadě přípiž ublížit a krom toho příroda je mocná čarodějka.

Takhle to dělají profesionálové v dendrologické zahradě v Průhonicích, hřebík a pružinka, zkusím přiložit foto.