informace o uživateli

Vím že už se to tady řešilo ale nemůžu to najít. Jak se dá nastavit údaje o uživateli v oregonu? Děkuju aspoň za ten odkaz kde už to je

[jednotka:]/Garmin/startup.txt

Jak je možný se mi ta zpráva při startu GPS nezobrazuje, Díky:(

krome jinyho tam URCITE nemuze byt zadny cesky znak…
a take se tam nastavuje parametr "minimalni doba zobrazeni uvodniho textu. Podivej se napr na me (pro potreby tohoto fora lehce pozmenene) reseni:

<!-- Edit this file to display a message while your unit is powering on                -->
<!-- Allow one full power cycle after editing for your message to be updated           -->

<!-- Set the display number to the minimum number of seconds your message is displayed -->
<display = 4>

<!-- Type your message on the next line -->
Majitel / owner:
Jmeno Prijmeni
+420 xxx xxx xxx
+420 xxx xxx xxx
[email protected]

Pokud si ulozis tento soubor do Oregona do slozky a souboru /Garmin/startup.txt, pak bys nemel mit problem…

Nevím proč by tam nemohly být české znaky… Sám je tam mám a funguje to. Samozřejmě to ale musíš mít v UTF-8 kódování…

Děkuji za vzor, i v Coloradu vše funguje. :slight_smile:

Zajímavé - co se tu člověk všechno nedozví :slight_smile:

Díky…

Potvrzuji. Čeština funguje bez problémů.

Mě to nechce fungovat s diakritikou…:expressionless:

Ten český text musí být v kódování UTF-8. Pokud ten TXT soubor edituješ ve Windows v poznámkovém bloku, tak tam je kódování win1250, či tak nějak. Použij editor, který umí měnit kódování.

Odstraněna telefonní čísla na žádost dotčených.

admin

Tak nevím, považuji se za lamu, ale vložila jsem údaje už před nějakým týdnem v pohodě - připojila jsem 450 kabelem a jen zapsala údaje hezky s háčky a čárkami rovnou do souboru. Krásně funguje na první pokus. Kdyby se neřešila ukradená navigace, ani bych o téhle možnosti nevěděla. Nevím, jestli je o téhle užitečné věci zmínka v návodu? Oregon jsem si vyzkoušela dřív než jsem si pořídila vlastní a návod jsem už následně nečetla, jen občas mrknu na nějakou drobnost.
Zajímala by mě minimální doba zobrazení, protože se mi zdá krátká na přečtení adresy a telefonu - je tam nějaké omezení směrem nahoru? Uvažuji, že radši při zapínání chvilku počkám, ale nechám údaje zobrazit pro případného nálezce při ztrátě navigace delší dobu.
Stačí onu 4 z příkladu přepsat třeba na 10? Nebo je tam omezení a doba může být např jen jednociferná?

Garmina jsem pujcil, takze se nemuzu podivat, ale kdyz koukam na http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=19105&sort=desc&rowstart=0, tak jsem tam dal 2 minuty, coz mi prijde dost. Vzdycky po zapnuti odklikavam, aby pokracoval dal a ja necekal. Mozna jsem to ale zmenil na 0, coz by byla docela logicka hodnota, pro cekani na odmacknuti.

Edit: Tak jsem si precetl, co jsem psal pred 2 rokama a logicky tam mam ty 2 minuty.

Díky za odkaz, takže je to ve vteřinách, jak jsem si myslela a ty máš v pohodě trojmístné číslo. Jdu u své navi provést změnu a prodloužit dobu zobrazení - podle odhadu mám asi jen 6 vteřin!

Provedla jsem změnu - dala jsem 30s, to by mohlo stačit.

Díky za tuhle informaci, hned jsme to využili a nastavili kontakt do naší nové navigace.

Tak mně napadá - je tahle velice užitečná informace i na wiki? Myslím, že jsem tam na ní nenarazila…

na wiki to je, jen na trochu jiny http://garminmontanagpsr.wikispaces.com/Startup+Message