Instalace Mapsource

Přátelé, setkal se někdo s tím, že instaloval mapsource na jiný disk než na C:\ ? Já mám totiž písmeno E: a jakýkoli pokus o instalaci např. Atlas7 nebo jiné mapy končí hned na začátku tím, že hodí hlášku "neplatný adresář C:\"
Budu vděčný za jakoukoli radu vedoucí k úspěchu…

Instalace SW od Garmina je vůbec kapitola sama pro sebe.
Zkus si pohrát s příkazem SUBST, ale nevím jestli to k něčemu bude.

Tak SUBST nepomohlo. resp. instalace začala, já si zvolil, že to chci nainstalovat do C:/garmin a při zahájení kopírování souborů to zahalekalo, že cesta je moc dlouhá a nazdar…Konec instalace…

Co máš za okna ? E:\ je systémový disk a C:\ vůbec neexistuje ?
Kam míří systémová proměnná ProgramFiles ?

Mám XPčka, E je systémový disk, C: nemám, resp, přiřadí ho to k flešce, když ji dám do kompu. Program files mám normálně na tom E:\

Takhle jsem to měl na noťasu také (disk SATA, hlásil se jako E:), tak jsem hned na začátku změnil na C: :smiley:
Nenapadá mne v tuhle chvíli nic jiného, než napsat soudruhům do Ameriky, jak že to jejich programaátoři mysleli.
Nebo to nainstalovat na flešku na C:, pak přesunout na E: a prolézt registry a opravit cesty. Třeba to půjde.

Hm, toho jsem se bál, všecko přeinstalovat po přeznačení disku se mi dvakrát nechce, O rychlosti a odpovědi soudruhů si nedělám iluze, takže asi dojde na poslední tebou zmiňovaný způsob. Snad to bude fungovat. Každopádně dík za rady!

Do změny označení disku bych šel jedině na nové instalaci win, jinak raději ne.
Ještě z nouze nainstalovat MS VirtualPC a tam mít jen OS + MapSource, ale chce to mít silnější stroj a spoustu RAMky. Navíc je to takové drbání se levou za pravým

Toho přesunu Mapsource bych se nebál. Už jsem to jednou dělal, přesněji kopii jedné instalace na jiný počítač. Všechny cesty jsou sousředěny v registry v klíči HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Garmin.

Ještě mě napadlo, proč to nejde nainstalovat, když není C:. Instalace Mapsource totiž bez ohledu na vybraný adresář (já instaluji na D:… bez problému) kopíruje USB ovladače do C:\Garmin.

Předpokádám, že to instaluješ v pohodě, protože máš i ten disk C:. To byl asi ten hlavní zádrhel, proč na to nepomohlo to SUBST. (si myslím…) Hned jak se dostanu domů, tak vyzkouším fintu s fleškou.

Na tom něco je bo když jsem instaloval jednou někde MS do Program Files, stejně vznikl C:\Garmin s USB drivery.
Takže bych strčil flešku, nainstaloval MS na disk E a pak jen zkopíroval z flešky USB drivery a opravil registry.

No ja jsem jednou na jednom PC nainstaloval, vyexportoval registry, a ted uz to jenom kopiruju z te vypalene zalohy na jakykoliv disk, nebo i prekopiruju mapy do jinych adresaru a pak opravim ten vyexportovany soubor registru a dam ho sloucit s registry. Takhle to kopiruju na jakekoliv PC do jakehokoliv disku a umisteni v adresarich.
(WIN XP SP3)

Tak je vyřešeno. Instalátor nepotřebuje nic kopírovat na c:, ani měnit registry. Prostě jen tvrdošíjně trvá na tom, aby v počítači "prostě byl disk C:" zapojil jsem flešku, spustil instalátor a hle, šlo si vybrat instalaci na E:/garmin. Po úspěšném nainstalování jsem koukl na flešku a ta byla čistá a netknutá. I po jejím vyndání vše fachá. Dík za rady všem, kteří přispěli do řešení. Vlákno zamykám, neb je vyřešeno.