Instalace volně šiřitelných map

Ahoj, prosím o radu:
Na Unlock winning strategies to excel in sports betting. jsou volně šiřitelné mapy pro navigace Garmin. Stáhl jsem si na zkoušku Slovensko a soubor jsem zkopíroval do interní paměti Oregon 450 do složky Garmin.
K mému překvapení se opravdu v nabídce map objevilo Slovensko :-).
Vypnul jsem TopoCzech a základní mapu, co jsem dostal s přístrojem, nechal jsem zapnutou pouze tu slovenskou a zkusil jsem zadat trasu ze Žiliny do Bratislavy s povolením dálnic i silnic 1. třídy.
Při přepočtu trasy mi však přístroj nahlásil, že v okolí cílového bodu nevedou žádné silnice.
Mohou mi kolegové z Bratislavy prozradit, jak se do svého hlavního města dostanou? :slight_smile:
Nebo udělal chybu soudruh z NDR, sedící u mého počítače?

Ale teď trochu vážně: poradíte mi, prosím, někdo, jak dostat tyto mapy do Oregona tak, aby fungovaly?
Doufám, že to není tím, že by tyto mapy nebyly routovatelné?

Ještě doplním, že totéž mi dělá ta základní mapa Evropy, kterou jsem dostal nainstalovanou v navigaci. Ať zadám cokoliv, vždy mi hlásí neexistující nebo neroutovatelné cesty.

Dík, Vlasťa

..coz je projev toho, ze mapa nema routovaci informace.

Chceš mi snad tímto naznačit, že základní mapa Evropy, kterou jsem koupil s Oregonem, není routovatelná???!!! No to snad ne!

Mimochodem, ta mapa je mizerná, není vůbec podrobná, jsou tam jen hlavní tahy přes státy, no prostě hrůza …

Teď mne ještě napadlo - třeba to jen špatně chápu?
V "parametrech produktu" na stránce Garmin je uvedeno, že součástí dodávky je TopoCzech 3.1 a dále nějaká Basemapa. Co to je?
Vl.

Basemapa=základní mapa

vlasta_p: a proc by mela turisticka navigace mit v zakladu routovatelnou mapu? Respektive te na tom prekvapuje co, ze ji nema?

No, jde o to, že v tom mám stále zmatek. Stále např. nevím, nač je v navigaci tzv. Basemap. Na netu jsem o tom četl nějaké povídání, ze kterého vyplynulo, že je to nějaká základní hrubá mapa, která obsahuje v podstatě jen obrysy jednotlivých států a pouze ty nejhlavnější silniční tahy a není routovatelná. Jednotlivé podrobné národní mapy pak jakoby překryjí tu oblast Basemap, pro kterou jsou vytvořeny. Ale já jsem takový trošku šťoural :slight_smile: a rád bych věděl, jakou tam ta Basemap má funkci. Co se třeba stane, když ji vymáznu (ne, že bych to chtěl zkoušet .. :-).

Vl.

Nestane se vubec nic, jenom prijdes o tu moznost zakladniho nahledu.

Dnes večer jsem narazil na: http://www.raumbezug.eu/ag/internet/osmGarmin.htm
Je tam spousta free routovatelných map pro Garmina. Po rozbalení jsou přímo jako gmapsupp. Problémem je to, že když se pokusím tento soubor zkopírovat do O-450, po chvíli přeruší kopírování a požádá mne, abych zrušil ochranu proti kopírování. Netušíte, prosím vás, čím by to mohlo být způsobeno?
Dík,

Vlasťa