Ahoj!
Už dlouhou dobu si lámu hlavu s tím, jak přeinstalovat totálně sesypaný windows mobile na mé Pocket Loox N500. Asi věříte, že se mi nechce postupovat podle ruských fór přeložených google translatorem. Obracím se tedy na vás, kačery, kteří mají v tomhle ohledu nějaké ty zkušenosti. Prosím, poraďte mi…
No asi nejlépe Hard reset né? Najdi si to v manuálu nebo na netu
http://www.hardreset.eu/fujitsu-siemens_pocketloox_n500_hard_reset_soft_reset_en.html úplně dole
Zalezi jestli chce jenom obnovit verzi nebo to hned prefleshovat a dat si tam jiny win…
polerok> ssst… do flashovani bych ho radeji nehnal. nepovede se mu HARD-SPL a pak bude bedovat ze jsme mu blbe poradili nasledkem cehoz pocket umrel.
Pravda, ale tak zase… Pokud Ti nenastane situace, ze Ti boot odmita nacist instal, tak je to brnkacka ![]()
Asi tak, proste at si udela tvrdej reset a nainstaluje veci nacisto a neresi cooked ROM.
Takže hard reset vyřeší totálně sesypaný windows? to celkem pochybuju, ten software je úplně v háji - chybí spoustu věcí - veškerý nastavení, osvětlení displeje se vypíná kdy chce a loox sám sebe uspává kdy se mu zachce, což je při kešování velkej problém, protože gpska se pokaždý musí znovu fixnout… edit - ztracená data se přece hardresetem samy nevykouzlej - ty jedničky a nuly už tam prostě nejsou. Nebo se pletu?
Nebo - nešla by vytvořit bitová kopie operačního systému někoho, kdo už Wm ve stejněm zařízení má (tudíž budou sedět ovladače) a nějakým způsobem jí do zařízení překopírovat? Jenže jak, když je PDA synchronizováno s PC, tak přece nelze zasahovat do běžícího operačního systému…
Bejt tebou, tak zacnu tim hard reset. Mozna budes prekvapenej jak to pomuze.
Hard reset by ti měl celé PDA navrátit do továrního nastavení. Čili do stavu při prvním zapnutí po vybalení z krabice.
Velice zjednodušeně si to představ tak, že v PDA sou natvrdo nahraný instalačky a při hard resetu se pda naformátuje a instalace se znova sama provede.
Hahá, po provedení Hard resetu se stalo něco velice zvláštního. Opravdu se nastavení vrátilo zpět do doby vybalení z krabice, ale něco se ošklivě zvrtlo a celý systém je německy. Což je docela problém, učím se anglicky a ani po vícenásobném hardresetu se to jiného jazyka nechce chytit. Nuže, lze nějakým způsobem, třeba lokalizací, dostat do přístroje aspoň tu angličtinu? Ale přesto děkuji za pomoc, dosáhl jsem svého…
možná to je jen nějaká lokalizace kterou tam přidává operátor. U mého HTC se po hardresetu nainstaluje vlastní systém, a pak po několika vteřinách se začnou instalovat customizace. Pokud ho v té pauze zresetuji (stylusem do dirky na boku) tak mám čistý systém bez tech stacek co tam pridava operator
no…to je fakt zajímavé
no pokud je mi známo, tak existují lokalizace pro pda jako komerční produkty za pár stovek…
Podívej se na cdčka, který si k tomu dostal, třeba tam čeština je.
ale jinak na internetu sem vyčetl, že:
Operátor asi nic nepřidává, protože loox n500 nejni komunikátor
Obavam se, ze mas proste a jednoduse PDA z nemecka, ktere nekdo pomoci lokalizace od Sunnysoftu "prekouzlil" do cestiny. Tim, ze mas nemeckou ROM mas docela smulu, takze si vlitni na tebou popisovane ruske weby, preloz si je GoogleTranslatorem a flashni si tam alespon anglickou ROMku. Cestinu ti ani nedoporucuji instalovat, protoze zbytecne zadelava system a zere brutalne systemove zdroje.
Parkis: to mozna plati u ETEN nebo HTC, ale nikoliv u FSC, ktere nema mobil. Je to pouze PDA, kde je cestina resena tak, ze "realtime" preklada stringy na obrazovce - tzn. nejpomalejsi mozny zpusob, ale zase nezasahuje nijak primo do ROM.
To ja přece jasný - na německý operační systém nemůže lokalizace pro jinou jazykovou verzi fungovat - respektive na jádro OS se nainstaluje, ale veškerý podpůrný software který už není jádro se buď sesype nebo se počeští jen ty části, které mají anglická a německá verze stejné. Na cdčkách žádná čeština není, budu holt musit zkusit štěstí s googlem
Marsyas: nemusis se niceho bat, ja mel model N500 i N520 a ted mam N560. U vsech jsem si v klidu ty cooked ROM flashoval. Aktualne mam v N560 WM6, ktere taky oficialne "nejdou" ![]()
Nicmene tve dotazy by spise patrily na ce4you.cz forum.
Tak zacni cist treba tady - co jsem se koukal, je tam i funkcni odkaz na stazeni te ROM:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=320686
Hard SPL bych se rozhodně nebál, ani flashingu, pokud ti nespadne PC, neodpojíš kabel, nebo se ti nevybije aku v PPC, v pohodě to přeflashuješ. Návod na xda-developers je více než srozumitelný, roms jsou také k mání a troufnu si říct, že jsou daleko odladěnější a tím i stabilnější než origo.
Looper36: presne jak rikas. Navic celkova prace s PDA je i potom rychlejsi (odezvy atd).
Jen si ted nejsem jist, jak je to s tim jazykem, protoze jsem vystridal vice PDA. Neni to tam nahodou tak, ze se musi v editoru upravit nejaky byte? Jinak mu to tam natlaci sice ROM, ale ze zarizeni si precte jazykovou mutaci?