Tak co na to říkáte?
Já bych řekl hodně zajímavý…-hodně by mě zajímala pak ta statistika těch zastavení, protože návštěvnost si neodvážim vůbec ani odtipovat…ale jinak fakt zajímavý.B)
Něco podobného už nějakou dobu funguje tady u nás…viz foto.
Jo, tohle jsem viděl v létě v Beskydech na Gruni.
Takže místo, abych si text přečetl normálně na tabuli, musím mít s sebou mobil s připojením na internet a luštit malé blechy z displeje.
A tomu se říká pokrok :o
"Já mám moc rád, když tak lidi blbnou na kvadrát."
Po technické stránce zajímavé a pěkné, ale pro mě k ničemu. Když jdu někam ven do přírody, tak si chci naopak od těchto věcí odpočinout, maximum techniky, kterou jsem ochoten v přírodě používat je foťák a gpska. Ale jít na naučnou stezku a číst si jednotlivá zastavení na displeji mobilu, to fakt ne.
Pouze v případě, kdy otázka stojí, zda naučná stezka jen s kódy, nebo žádná, tak jsou lepší ty kódy.
No něco podobného mě taky napadlo…
Asi jen to, že je levnější a méně nákladné na údržbu jen takový to QR kod někam vyvěsit než tam dělat celou velkou tabuli, kam se nemusí vejít tolik informací.
Ano, též bych raději tabuli, ovšem tato varianta je asi lepší, než zde nemít vůbec nic.
A když to nějaký sexuálně frustrovaný mamrd rozbije, tak to stojí zlomek ceny.
Je to zajímavé, ale i když já techniku rád, tak zrovna toto mi nepřijde moc pohodlné. Není nad krásné velké cedule. Ale chápu to, ta cedule něco stojí a hovada se spreji apod. tomu dávají na frak. Byl bych pro to, aby policie chytnoucí takové hovado jim přerazila prsty obuškem, oni by si to rozmysleli. Fakt by si to zasloužili. Ničení něčeho takového je vrchol hovadství a hnusu.
Zapomínáš na náklady na vývoj a provoz webu.
Neboj, že si na tom někdo řádně nenamastí kapsu.
Neznám technologické pozadí, ale web organizace stejně běží, a tohle žádný extra požadavky imho nemá.
nevidel bych to tak, ze vsechny aktivity jsu o tom, aby si nekdo namastil kapsu:D. mozna jsem naivni nebo o neco pozadu, ale treba to jeste docela normalne delaj pro lidi;)
tak tuhle chujovinu dělá jeden poblíže bydlící… dohodil mu to nějaký jeho příbuzný z ministerstva jako dobrej bussines
je na to nějakej grant a z toho si už nakoupil notas, GPSku a nějakej ten tefoun a ty cedulky v přírodě to už je pro něho jenom takové nutné zlo - jak říká ![]()
Jinak prachy jsou na zřízení, nikoliv však na údržbu těch cedulek…
ˇˇSkoda, že nemám taky nějakého příbuzného :@
No, nevim. Podle mě pro 3/4 běžnejch turistů, výletníků uplně k ničemu. Většina lidí nejspíš vůbec netuší vo co go.
Když nějakej vul postříká ceduli s textem, lze většinou rozluštit, co tam puvodně bylo. Se zmrvenym kodem si neškrtne už nikdo.
Ale dotace jsou holt dotace.
Já bych to dobře chápal jako doprovod k běžným cedulím…mohly by tam být třeba podrobnější informace, nějaké interaktivní kvízy apod. Takhle se toho spíš bojím. Moc rád chodím po stezce s cedulemi, člověk projde, v klidu si prohlédne obrázky, počte něco zajímavého…