Tak nejak koukam na svuj iPOD a premyslim zda by nesel nejak vyuzit pri Geocachingu. Nic moc me nenapada. Nejaky programek na stazeni casti mapy nebo na ukladani listingu… jsem zvedav co Vas napadne.
Nikdy jsem žádné zařízení od Apple nevlastnil a iPOD je tuším především hudební přehrávač. Jestli má nějaké další využití tedy nevím, ale obávám se, že jeho využití pro GC nějak nevidím (jedině snad jako prohlížeč naskenované mapy bez možnosti navigace). Navíc jsou tato zařízení úzce vázaná na samotné Apple a specificky poskytované služby.
Ted nejsem u compu, ale myslim, ze gpsbabel by snad mel umet prevadet loc, gpx atd. do nejakeho formatu citelneho v iPodu. Na listingy a hinty to pak bude stacit, mapy podle velikosti displeje.
Edit: je to tam a format se jmenuje Vcard output (for iPOD)
Hmm, napadlo. Poridit si nejakou peknou navigaci, do iPoda zapichnout sluchatka, pustit si peknou muziku a vyrazit na lov.[:)]
to je tak jediná možnost jak to využít:-D i když já raději přírodu než při kešování randál do uší:-)
Tak jsem si GPSBabelem převedl moje jedno PQ do vcard formátu a nahrál do iPoda. Je to super, škoda jen, že je tam nějaký problém s češtinou. Ale jinak je to docela užitečné ![]()
Našel jsem ještě jeden software (CacheMagnet), co by měl GPX převést do iPoda jako poznámky (notes), ale bohužel mi nefunguje - píše cosi jako "Invalid format". Autor o tom ví a snad to i řeší… Ale pokud to bude někdy fungovat, tak to bude super - viz. pěkný screencast ![]()
Uzivatele Macu muzou pouzit MacCaching - http://www.maccaching.com/.