Zdravim. Budu 16 dni v italii, na kole okolo logo di garda az po rim. Mate nekdo nejakej tip, co ochutnat v italii? Vino a pizzu znam, ze… A nejakej napad na pravou italskou hospudku v rime, mimo turisticke oblasti?
Diky za napday.
Zdravim. Budu 16 dni v italii, na kole okolo logo di garda az po rim. Mate nekdo nejakej tip, co ochutnat v italii? Vino a pizzu znam, ze… A nejakej napad na pravou italskou hospudku v rime, mimo turisticke oblasti?
Diky za napday.
Cyklisté na Gardě si dávají především laté ![]()
Jednoznačně Panna cotta.
Grilovaná zelenina- papriky,lilky, cukety. Jakékoli těstoviny. Všechno bylo děsně žravý.
Velmi dobre jsou taky lasagne a hlavne nejlepsi je italska zmrzlina:D
Hlavně si na tu pizzu nelij kečup, mohli by se ti snažit přerazit ruce jako mně ![]()
ja mam rad spaghetti vongole
mnam, hned bych si je ted dal
na oleji, cesneku a petrzelce … pekne si je na taliri vyloupat… chybi mi tu ted smajlik s vyplazenym jazykem ![]()
no a pak vsechno, kde je parmska sunka - ale syrova - crudo, ne varena - cotto.
Jsem v Itálii už měsíc, kousek od Neapole a musim říct že pizzu maji v čechách daleko lepší
A kešky skoro žádný ![]()
Nestras taky jedu do Italie, tak doufam, ze tam neco ulovim
jinak pizza mi taky vic chutna nase domaci, delaji jinsi nez na jakou sem zvykla ![]()
Prave jsem upek (a sned) dve pizzy (teda ne obe), tak mi to tema jde docela k duhu
Ja bych se krome te parmske sunky nevyhybal ani ochutnavkam ruznych nezdravych alkoholickych napoju, ktere, jak znamo jsou metlou lidstva. Treba takova grappa, to je vam hrozna metla…Na farmach v horach obcas byvaji prodeje domaciho syru, nenechat si ujit, jsou vyborny (nevim, proc v Italii to jde a u nas s tim jsou hrozny europroblemy :(()
souhlas s colonelem. co se tyce tech syru, tak rozhodne nevynechat mozzarellu z buvoliho mleka - mozzarella di buffala - je absolutne nesrovnatelna s tou z kravskeho mleka, co se prodava u nas. tu jen nakrajet, prolozit vybornyma mistnima rajcatama a bazalkou, zakapat olivovym olejem, jist s nejakym bilym zdejsim chlebem - dokonalost sama. to vse nejlepe koupit nekde v mensim mestecku ci vesnici v kramku nebo primo od vyrobce - casto mivaji pred domem cedule, hlavne na severu italie. pak taky samozrejme parmazan a dalsi syry.
Čoveče, musím s tebou souhlasit. I když, takovou Napolitanu jsem ještě v ČR nejedl… Holt, někdo se těch ančoviček nebojí ![]()
Taky mam rada vselijakou morskou havet, ale nekdo k tomu ma vylozeny odpor ![]()
Sobíková je ujetá na špagetách s mušličkama (chodíme na ně do Gusta) a parmská šunka? Jedině syrová a s melounem…
… těstoviny se vším možným máme rádi, ale trochu víc než k italské kuchyni se obracíme k té středomořské (mořské potvory všeho druhu, ryby) a pak francouzské (lilek, zelenina, sýry atd… takový Ratatouille…)
Jistě… čerstvá chobotnice orestovaná s bylinkami a česnekem, bílé víno, pečivo…
právě jsem si pochutnal na Spaghetti con le polpette (špagety s masovými kuličkami) - moooc dobrá mnamka.
Právě jsem se odtamtud vrátil a žral tam snad všechno, o čem se v tomhle threadu píše:D Má střevní mikroflóra to ustála, ale bylo to dost na hraně :D:D
Jinak pokud nemáš předsudky a nehodláš pít lowendový konzumní vína jako 99 procent ostatních turistů, jukni na tento seznam, třeba ti bude k užitku. Jenom pak doma nesmíš vyprávět, že jezdíš chlastat do Itálie tento ušlechtilý nápoj - nesetkáš se s pochopením ![]()
Ja radeji pivo enz vino, a kdyz vino, tak kvalitni z mistnoch sklipku nebo od vinaru (lonske alsasko mne celkem uspokolilo ohledne vina). Syry miluju, cim smrdutejsi, tim lepsi (opet lonske alasasko s tisicem druhu camembertu, kam se hrabe hermelin).
Potvory z more prilis nemusim, kdyz, tak krevety a musle, chobotnice cela, jak na mne kouka a slizce se krouti… beee, jednou nam to dali na stul v rceku a malem jsem vrhl.
Spagety mi chuti, a hlavne ten mitakuv dezert, to si dam, sladke ja rad.
Diky vsem za rady… uz sem i sbihaji sliny.
Ps. Domaci pizzu si taky pecu, nejradsi mam typ hawai se sunkou, mozarelou a ananasem… a kdyz to clovek poradne upece na crisp, tak je to jako z pece (no, skoro). Uz jsem v italii pizu jedl, a byla z jinyho testa, tenoucka, na krajich lehce spalena,. no nic moc. Knedlikovi casi potrebujji vrstvu testa…
No vida, to se tam třeba někde potkáme v logbooku, seedcorpe. ![]()
Taky k Lago di Garda příští týden vyrážíme.
Jinak co jsem slyšel, tak v Arcu na severu jezera mají prý výbornou zmrzlinu, bez které se údajně celý výlet nemůže konat.
Tak doporučení předávám, kdybys měl cestu i tam…
Eee, asi nepotkame, jedu tam od 22.7 do 8.8, asi… jinak dik z tip, zmrzlinu ja k smrti rad, takze treba pokud bude cesta.. vsechny ty npady tasdy si zapisu a pokud to pujde uplatnim…
Jen dal, tipy sem…