J2ME + BT GPS

Jelikoz se mi podarilo poridit si telefon kterej uz zvlada MIDP2, tedy pristup Javy na BT, hledal jsem nejakej program na komunikaci s BT GPS. Nasel jsem zatim jen wayfinder, ale tam je problem s tim ze musite pripojenej na server, kde jsou mapy, coz neni zrovna idealni.

Pak jsem nasel soft jmenem SPOT: http://www.skylab-mobilesystems.com/en/products/spot.php

ale nevim jak ho rozchodit :frowning: muzete ho nekdo zkusit? jestli vubec funguje? nebo jestli to je mym telefonem:(

vypada ze by mohl byt dost pouzitelny, pokud bude chodit.

nebo vite nekdo o necem jinym jeste?

Jaký máš telefon? Naše firma se věnuje vývoji pro J2ME, máme poměrně zajímavou aplikaci pro práci s GPS (nicméně specializovanou - pro normálního člověka nahovno), a tak jsem s tím dost experimentoval. Hodně telefonů má Bluetooth z Javy dostupný jen velmi omezeně…

SE 750i

Ja velmi uspespe pouzivam Javovy program MobiTRACK, sice na 6230i, ale myslim si, ze by ti mohl taky fungovat.
Koukni zde:
http://www.unteh.com/products/mobitrack/

diky za odkaz, ale bohuzel o moji GPS ten soft prohlasil is_not_reachable :frowning: takze ho ani nevyzkousim

Coze, rozumim tomu dobre? To si muzu vyrobit ze svyho mobilu GPS :wink: Jaky mas GPS k ty Nokii?

tak omluva, uz to jelo, stacilo jen nastavit rychle spojeni s GPS, tedy bez inicializace a uz to slapalo,akorat se GPS pripojila jen jednou, zjistila udaje a odpojila se, to by nebylo spatny kdyzby to po nejaky dobe opakovala, ale ona se bohuzel nepripojila do te doby nez jsem ji to zase po spouste klikani v menu prikazal, i kdyz nevim jestli to neni omezeni demo verze, kazdopadne ta obrazovka na navigaci mi ukazala nejak smer ale moc moudry jsem z toho nebyl

jj muzes mit navigacni obrazovku podobnou co mas na PDA mit na mobilu, i kdyz zatim to nechodi tak jak by melo :frowning:

Co je za problem? Ja uz byl natesen.

jak jsem psal vyse, pripoji se to jen jednou na chvili zjisti polohu a konec, realtime sledvani se nekonalo, ale nevim prave jestli to kvuli tomu ze je to demo nebo je to telefonem, nebo to takhle ma fungovat.
SPOT delal to samy takze je zde taky moznost HW omezeni ci firmwarovyho, kdo vi

Mam iTec339 a normalne me to funguje. Stejne jako na PDA.

Tak jsem na to koukal a mobil musí podporovat JSR-82, což je "Java APi for Bluetooth", tedy komunikaci s Bluetoothem přes Javu.

Třeba Sony Ericcson K700i toto API bohužel nepodporuje - tento telefon vlastním :-(. Sony Ericsson K750i toto API podporuje - takže začnu uvažovat o upgradu :-).

Presne tak, ten muj to podporuje a proto je to bez problemu
http://www.club-java.com/TastePhone/J2ME/MIDP_Java_telephone.jsp?m=208&brand=Nokia&model=6230i

při našem vývoji pro J2ME jsme dospěli k tomu, že správný telefon pro podobné aplikace je Siemens M75 - má asi nejlepší implementaci Javy (oproti Nokiím umí bez problému z Javy i fotit, oproti většině má Java bezproblémový přístup k filesystému, správně funguje GPRS i Bluetooth) a kromě toho má “outdoor” provedení.

Jde ale take o bezpecnost. Navic si nedokazu prestavit aplikaci, ktera by mela proc z javy fotit…

no treba ti telefona nekdo ukradne a ty si na dalku vyfotis zlodeje a posles foto policii :))))
ne ted vazne: napriklad vyuziti fotaku misto ctecky carkovych kodu, nebo nejaka bezpecnostni aplikace, ci nejakej postpocessing neceho co vyfotis, myslim ze vyuzitich je spousta

Nemohu ti říct, k čemu to používáme, ale komerčně děláme J2ME aplikaci, která fotí a má to své použití.

Ctecka carovych kodu? To bych chtel videt, jak to bezpecne rozlisi carovy kod.

no takovy programky existuji uz dlouho, naprikald na palmy na Z71 jich uz bylo par vytvoreno, je to docela spolehlive za prijatelnych svetelnych podminek a pri neklepave ruce :slight_smile:

Z rozlišení 1280x1024, které mají Siemensy 65 a 75, už čárový kód načteš bez problémů.
Stejně tak ti třeba OCR už najde SPZ auta.