Jelikoz se mi podarilo poridit si telefon kterej uz zvlada MIDP2, tedy pristup Javy na BT, hledal jsem nejakej program na komunikaci s BT GPS. Nasel jsem zatim jen wayfinder, ale tam je problem s tim ze musite pripojenej na server, kde jsou mapy, coz neni zrovna idealni.
Jaký máš telefon? Naše firma se věnuje vývoji pro J2ME, máme poměrně zajímavou aplikaci pro práci s GPS (nicméně specializovanou - pro normálního člověka nahovno), a tak jsem s tím dost experimentoval. Hodně telefonů má Bluetooth z Javy dostupný jen velmi omezeně…
Ja velmi uspespe pouzivam Javovy program MobiTRACK, sice na 6230i, ale myslim si, ze by ti mohl taky fungovat.
Koukni zde: http://www.unteh.com/products/mobitrack/
tak omluva, uz to jelo, stacilo jen nastavit rychle spojeni s GPS, tedy bez inicializace a uz to slapalo,akorat se GPS pripojila jen jednou, zjistila udaje a odpojila se, to by nebylo spatny kdyzby to po nejaky dobe opakovala, ale ona se bohuzel nepripojila do te doby nez jsem ji to zase po spouste klikani v menu prikazal, i kdyz nevim jestli to neni omezeni demo verze, kazdopadne ta obrazovka na navigaci mi ukazala nejak smer ale moc moudry jsem z toho nebyl
jak jsem psal vyse, pripoji se to jen jednou na chvili zjisti polohu a konec, realtime sledvani se nekonalo, ale nevim prave jestli to kvuli tomu ze je to demo nebo je to telefonem, nebo to takhle ma fungovat.
SPOT delal to samy takze je zde taky moznost HW omezeni ci firmwarovyho, kdo vi
při našem vývoji pro J2ME jsme dospěli k tomu, že správný telefon pro podobné aplikace je Siemens M75 - má asi nejlepší implementaci Javy (oproti Nokiím umí bez problému z Javy i fotit, oproti většině má Java bezproblémový přístup k filesystému, správně funguje GPRS i Bluetooth) a kromě toho má “outdoor” provedení.
no treba ti telefona nekdo ukradne a ty si na dalku vyfotis zlodeje a posles foto policii :))))
ne ted vazne: napriklad vyuziti fotaku misto ctecky carkovych kodu, nebo nejaka bezpecnostni aplikace, ci nejakej postpocessing neceho co vyfotis, myslim ze vyuzitich je spousta
no takovy programky existuji uz dlouho, naprikald na palmy na Z71 jich uz bylo par vytvoreno, je to docela spolehlive za prijatelnych svetelnych podminek a pri neklepave ruce