Jachting a geocaching

Ahoj jachtaři - kačeři :slight_smile: Rád bych se vás zeptal, jaké máte zkušenosti s GC při vašich plavbách - ať CRO, tak GR či IT nebo další země. POdělte se, budu rád. Hezké léto všem a hodě punku :slight_smile:

P.S. a pro ty, kteří jedou ještě do CRO jsem si připravil lahůdku :slight_smile:
(jen trocha reklamy, no… :slight_smile:

[cache]GC2C8ZJ[/cache]

A nepatří tenhle příspěvek úplně jinam než do poradny?

Možná trochu příspěvek mimo gc, ale těm, co jezdí na moře a vlastí iphone vřele DOPORUČUJI aplikaci NAVIONICS. Ke stažení na applestore za nějakých 9,99EUR celé Středozemí, v porovnámí s papírovými mapami za pusinku a přesnost skvělá. Pracuje to s GPS modulem i bez roamingu a je tam spousza užitečných info - maruny, přílivy, odlivy, benzínky. atd.

Zkušenosti pozitivní :). Občas byl sice problém zakotvit, takže bylo potřeba plavat, či krabky byly na kopci, což bylo časově náročnější a chce to trpělivou posádku ;-).
Jako mapy mám námořní od garmina, hodí se nejen na kešky, ale i na vlastní plavbu - pouze jsou méně přesné než jsme zvyklí u nás, takové osamělé nebezpečí zaměřené 80m trošku mate. Chorvatské mapy jsou docela dobré, Řecké spíše orientační.
Kolem vraku GC2C8ZJ jsem jel, ale to tu ještě nic nebylo :).

Tady máte jednu archívní záležitost [cache]GC1EXGN[/cache]

jj - tuto archívní záležitost znám velmi dobře, zakládala ji Myshice, když jsme tam společně pluli. Jenže - ona bude za chvíli zase aktivní, jen si počkej :slight_smile:

Díky za připomenutí mé plavby s kamarády v roce 2008 - milá vzpomínka:)

Offtopic: Jak se punk slučuje s "buržoazní zábavou" jachtingem? :slight_smile:

Proste si na plachetnici pustíš Visáče - například.. A buržoazní zábava?? Tou je i geocaching :slight_smile: pa

[i]Stáhnul si data a natáhnul plachtu - myslel si, že je to známka punku,
po Jadranu zběsile pak honil jachtu - myslel si, že je to známka punku,

kohoutí hnát si strčil do krku - myslel si, že je to známka punku,
za šipkou se honil - od Korčuly ke Krku - myslel si, že je to známka punku.

Ale holky říkaly, že keška je jinde,
ale holky říkaly - to snad není možný !!!
[/i]

Známí mě toto léto vylákali obeplout Dugi Otok. I několik kešek mi tam dovolili odlovit. Třeba na Murteru mě zavedla na parádní vyhlídku [:)] a fungovali jsme tam s mým oregonem a adria maps. jsou tam pěkně i vrstevnice dna.