Nejsem na tomto sdělení nijak zainteresován, ale dnes mi došel neoprénový obal, na Oregon, který v ČR nelze sehnat (měkký, ne ten pevný). Koupil jsem jej přes ebay u prodejce pentagongps za pěkných 13.02 liber, což je asi 400 Kč. Navíc jsem si to objednal v pátek a dnes to tu letecky bylo. Takže pokud někdo chce Oregona "chránit", tak tohle je další možnost.
Se zájmem čtu tohle téma. Povedlo se mi o kámen docela brutálně poškrábat displej u Oregona.
Co se týče ochranných folií, jsem už vcelku v obraze. Ale poradil byste někdo, jestli se dají nějak vlastními silami opravit přímo škrábance na displeji (v mém případě dost hluboké)? Ale jde mi o vyzkoušený postup, ne o metodu pokus-omyl-ještě větší škoda. Dík
Mozna pomuze Displex. Zalezi, jak je skrabanec velky.
Díky za tip, ale na začátku diskuse někdo už psal, že Displex nejde použít na dotykové displeje, což Oregon má. Máš to vyzkoušené? Já se bojím, abych nenadělal víc škody než užitku, v předchozích příspěvcích se psalo, že může dojít minimálně k poškození antireflexních vrstev.
Tak teď jsem na netu našel, jak ten Displex funguje, ale sám výrobce nedoporučuje použití na dotykové displeje. Takže tudy cesta v mém případě nevede.
Ještě několik dní má Kaufland v nabídce futrály na fotoaparáty za 99.90 Kč (původní cena byla 299 a pak 199). Do toho nejmenšího se krásně vejde Garmin Legend (a typy stejné velikosti) a ještě náhradní baterie. Pásek na krk přiložen. Dnes jsem s ním prolézal křoví a skály - osvědčil se!
Mám eTrex Legend a displej jsem přelepil "prachobyčejnou" tenkou samolepicí páskou (Pesco value :p). Zdá se to absurdní v porovnání s drahými krycími foliemi ale nemá to chybu. Pokud se to časem začne odlepovat (zatím to po 3 měsících nejeví známku poškození), tak to strhnu, očistím lihobenzinem a nalepím novou. Je to řešení za 0.001 Kč ;);)![]()
Kde se dá ta páska sehnat a za kolik?
normální klasická izolepa…když si na tom dáš záležet,ani nebude vidět…
Mam Zagg a jsem prekvapen jak je bytelny.
Dokonce jsem jej z jednoho Oregonu po roce sundal. Za par hodin dal na jiny. A je to porad pouzitelne. Nejlip se mi ovlada display nehtem.
Izolepa je dobry napad ale pokud rozchodis ty 3 stovky sel bych do Zagu.
Jen pozor. Neochrani proti rozbiti. Oregon je porad velmi krehke zarizeni. Takze jako s mobile … opatrne.
ad ssva: Pozor na organická rozpouštědla, jako benzin, líh apod.!!! Blemc z izolepy nebo z cenovek jde líp sundat lihem než benzinem, ale jeden obal na CD a přední průhledný kryt budíku mi jednou po lihu okamžitě a nenapravitelně zmatověly:o:(. Na odolné předměty (sklo, kov, keramika) je nejlepší WD-40 sprej (nastříkat, chvíli nechat, ev. opakovat), na plasty jsem ho zatím radši nezkoušel. Ale vždy si to vyzkoušejte na nějakém skrytém místě toho předmětu (což bohužel displej GPS jaksi z principu nemá…)
Tak jsem starou folii sundal a odhodlal se dát novou. V jednom obchodě mi prodavač levně prodal zbytek jeho fólie (mně ta velikost bohatě stačila). Jenže jsem nevěděl, co je fólie a co podklad. Zkusil jsem obě strany poškrábat nehtem a tu, která to vydržela, jsem dal na displej. Ale chyba! To byl podklad a tenká nehtem poškrábaná a uprostřed zmatnělá fólie šla do koše, navíc na skle zrcadla skoro nedržela. Tak jsem v jiném obchodě koupil - také levně - cca 60 Kč - Professional Screen Guard a s ním to šlo perfektně. Jedno balení stačí na 4x (2x na PDA). I podklad je průhledný, takže se dá fixou obkreslit displej a rovnou stříhat. Pozor, aby folie moc nepřesahovala, v tom místě se odchlipuje a dodateční stříhání folii jenom poškodí. Vzal jsem si k ruce rozprašovač na vodu a občas zvlhčil vzduch. Na uhlazení stačil volný prst jedné ruky při nalepování. Žádné bubliny! 2 dny (skály, křoví) přežila bez většího opotřebení.
Inspirován izolačkou, jsem to taky zkusil. Mám doma průhlednou fólii. Nejdřív jsem to vyzkoušel na mobilu, jestli je to vůbec možné, pak jsme to nalepil na GPS. Lituji, že jsem to neudělal dřív, mám na displeji docela dlouhou a hlubokou šmouhu. Napíšu jak to dopadlo. Váša
Bohužel, v terénu se fólie nevyznamenala. Na slunku se stašně leskla. Navíc nešla skoro dolů (ta by tam vydržela několik let), ale povedlo se, je dole. Raději si koupím nějakou v obchodě. Nevíte kde by se dala v Olomouci levně koupit? Váša
Ahoj Vášo, řekni Radvojovi, on ty folie prodává, mám jednu na PDA a jsem spokojený.
Přestávám chápat, proč se tu tato věc stále řeší. Když jsem investoval do Oregona, rozhodl jsem se pro Zagg. Sehnal jsme dva kačery, kteří do toho šli se mnou, koupil ho, díky počtu kusů jsme měli poštovné zdarma. Po roce je folie jako nová, hrabu do toho propiskou, klíčema a vším možným a folie je pořád v pohodě. Čitelnost displeje beze změny, reakce na dotyk asi lepší. Jedinou chybou bylo to, že jsem aplikaci neudělal v koupelně po sprše (prachové částice by vlhkost eliminovala).
Už jsem kontaktoval radvoje. Za pár dnů ji budu mít taky. Váša
Myslel jsem si, ze kdyz si koupim ZAGG INVISIBLE SHIELD, udelam to nejlepsi pro svuj pristroj. Nicmene ze svych zkusenosti mohu rici pouze to, ze je to nejvetsi SHIT, jaky jsem kdy mel v rukou. Blizky kamarad mel uplne ten samy problem co ja a dalsi clovek me taktez kontaktoval na ICQ.
Nevim jestli delam neco spatne, ale folie drzi tak, ze nejde prelepit a hlavne, jsou pod ni malinkate bublinky. Myslel jsem si, ze se to casem ztrati, ale je to jiz tyden a vubec zadna zmena. Lepil jsem uz desitky folii na ruzna PDA nebo navigace do aut (vyrobce Brando, HardCE nebo i noname), ale vsechny sly nalepit uplne krasne.
Jake mate vy ostatni zkusenosti s aplikaci ZAGGu?
S474N napsal/a:
Jake mate vy ostatni zkusenosti s aplikaci ZAGGu?
Já mám zkušenosti bezproblémové. Cca rok a půl ji mám na mobilu i na GPS, a kromě prohlubní v místech kde se do displeje zaryl kámen je fólie pořád OK. Ale bez fólie bych místo těch prohlubní (BTW: není tam roztržená) měl festovní škrábance přímo na displeji. A kdybych nebyl blbej, tak jsem si ji tehdy se slevou koupil i na foťák a měl bych definitivně vystaráno. Protože kromě toho že ta fólie funguje jak má, tak se mi i strašně líbí že festovně drží a neodlepují se jí časem rohy.
Upřímně řečeno moc nechápu jak můžou při lepení vzniknout bublinky, když se ta fólie lepí za mokra. Tím jak člověk postupně vytlačuje tu vodu, se přece všechny bublinky ztratí, ne?
Ale je fakt že na fórech člověk najde většinou dost protichůdné názory. Někdo tvrdí že mokré lepení je vopruz a hrůza, mě to zase připadá jako jediný možný způsob jak fólii nalepit přesně, a o nepohodlnosti nemůže být vůbec řeč.
A nebo ZAGG mění postupem času materiál, a dnešní fólie se chovají jinak než ta co mám já. To je taky možný.
Ja lepil ZAGG na HTC HD a tam je uplne v pohode, i kdyz jsem ji 2x sundaval. U oregona mam par malych bulinek…no nemel jsem to sundavat a mel jsem to nechat jak to bylo puvodne :). Ale uz mi to vubec neprijde, je to o zvyku. Priste uz ji nalepim lepe ![]()
Ony ty nove folie od Zagu jsou jak guma, takovy pruzny material. Podle me lepeni mokrou cestou je u techle folii idealni. S tim prilozenym sprejem.