Mám navigaci Garmin eTrex Legend a odtud Barbar77 - Game Olympus Pragmatic x500 Guide for Smarter Play jsem si stáhl free mapu. Je ve formátu *.img. Jak ji dostanu do toho Legenda nejlépe přes MapSource? Kdž jsem nainstaloval TOPO ČR 1.20 do PC tak v adresáři MapSource je ve formátu *.img - z toho usuzuju že by to mělo jít.
Ja bych doporucoval tu druhou moznost jak radi alkes, tedy pouzit
M3 (Mapsource Mapset Manager), je to celkem jednoduche a funguje to
bez problemu. Je to jakysi spravce map v MapSource, dava ti to
moznost tam mapu doinstalovat nebo ji zase odebrat bez nutnosti znat
jak to zaridit v registrech systemu.
Na podobný program jsem taky narazil, jmenuje se MapSetToolKit a ke své činnosti potřeboval další program cgpsmapper který není zdarma. Zkoušel jsem nějakou trial verzi ale převod 10MB mapy trval celou noc nějak se sekl. Teď koukám že v tom M3 je vlastní cgpsmapper a M3 se ovládá obdobně jako ten MapSetToolKit.
Tak jsem spustil převod oné 10MB mapy a uvidíme jak to dopadne. Původně jsem si myslel že to generuje jen nějaké potřebné soubory k tomu IMG ale zdá se, že to přímo něco kompiluje, protože procesor jede naplno.
Bude pak možnost tu mapu nějak rozsekat na menší oblasti jak je tomu třeba u TOPO 1.20? Do garmina se mi vleze jen 8MB
Ano, kompiluje, vyrabi to nahledovou mapu pro mapsource. Jinak vsechny tyto progray pouzivaji k tomuto ucelu cgpsmapper, a to v jeho free verzi, ktera na tuto ulohu bohate staci. (placene verze jsou uzitecne ve chvili, kdy potrebujes vyrabet mapy, ale jednoduche jsou delat i tou free verzi.)
Posleze tu mapu uz nerozsekas. To se dela tak, ze tu mapu prave vyrobis uz rozsekanou a pak to spojujes do mapsetu.
Tak mi to M3 nak poskodilo mapsource ci co chjo, jde ta mapa zobrazit i v tom, mapsource? mam totiz v garminu topo czech, ale na pc mapu nemam a to me mrzi nemam si jak znacit cesticky a mista kde jsme byla…
Použij utilitku "MapSource Registry FIX" (ke stažení na http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=20&t=22), ta ti na 99 % pomůže, a navíc ještě zjistíš kde přesně se stala chyba (a čeho se tím pádem příště vyvarovat).
Jenže já můžu pouze stáhnout z internetu 10MB velký soubor *.img a ten pomocí libovolné "nadstavby" (M3, atd…) k cgpsmapper dostanu do Mapsource. Takže bych měl rozsekat přímo ten soubor *.img ? Jak?
Na stažení číslo nepotřebuješ a pak myslím stačí jako sériové číslo zadat DEMO a máš demoverzi, kterou sice nedostaneš do GPS, ale jinak funguje bez problémů. Aspoň já si tu mapu tak nejdřív testoval