Jak dostat co nejvíc z Nokie N97 !

Ahoj, měla bych dotaz, začínáme a disponujeme Nokií N97 a N97mini, obě mají asistovanou GPS. Obsluhu zvládáme, jen nechápu, tady lidé chválí Geocaching s mobilem, ale já pokud zadám souřadnice, ať už do Handy Geo. nebo do "Umístění" v menu telefonu,do Ovi Map to neumím, ukazuje mi to data s tolerancí od 40 do 150metrů, ale to mi jaksi moc nepomůže. Dělám něco špatně??? Je možnost nějak posílit výkonost GPS v mobilu. Omlouvám se za polopatismus, ale buďte prosím shovívaví i v případě Vašich odpovědí:-)

…A-GPS není GéPéSka v tom pravé slova smyslu. Tohle si určuje poloho podle vysílačů mobilních operátorů proto ta přesnost 40m. S klasickou GPS která si bere signál z družic a má přesnost i 3m to krom názvu moc společného nemá

Ale má výrazný vliv na kvalitu chyceného signálu … Spolupracuje přeci s integrován čipem. :wink: Chytat se a lovit u nás a v zahraničí bez A-GPS je horší, ale jde to.

Do aplikace Mapy se zadávají souřadnice do políčka Hledat - např. ve formátu N 49° 05.754 E 16°32.541 … Přitom ° získáš ve vyjeté tabulce po stisknutí tlačítka Sym.

HG je výborné na plánování doma, avšak nejlepší je v okamžiku, kdy jsi bez přípravy v terénu - samozřejmě je doporučeno si platit datový tarif.

A-GPS je funkce, ktera ti stahne "aktualni mrizku" se satelity, tim padem se GPS prijmac "driv chytne".

Neni to funkce urceni polohy pres operatora. Takze GPS kvalita je stejna u nas i v zahranici - jen fixnuti muze trvat dele (specialne, pokud zmenis polohu od predchoziho fixnuti o vice jak nekolik desitek az stovek km).

http://wiki.geocaching.cz/wiki/A-GPS

Ahoj,
na netu jsem nasel tenhle "hack"

http://tamss60.tamoggemon.com/2009/08/13/nokia-n97-gps-performance-hack/

Jen pridam, ze jsem nezkousel a osobne bych do toho asi nesel…

Sam mam Nokii E71, v HG mam vzdycky taky presnost 40-150m, ale v realu kdyz se blizim ke kesce na 10m, koukam okolo a vetsinou najdu.
Pokud nemuzu najit, pouzivam v HG funkci prumerovani a vidis prumer tusim ze 100mereni…

Jeste se mi osvedcilo zkusit ke kescce z ruznych stran. Pokud mate predplaceny datovy tarif, jednoduse nechat v HG zobrazit bod na mapy.cz, funguje jak u tradicek, tak ju zadanych bodu finalek mysterek