Zdravim. Za par dni se chystam na kolo do pohranici s nemeckem a mam takovy maly problem. Mam topo50Cr a tomtom roadmapu zapadni evropy. Potreboval bych do myho 60cs nacpat z kazdy mapy kousek pohranici, kde se budu na kole vyskytovat. Ale pri kazdym nahrani mapy se mi ten predchozi balik smaze, tak jak mam kurna ty dve mapy spojit? Nikde jsem o tom nic nenasel… nevim si rady. Muzete mi nekdo prosim poradit? Diky. SeE
Musíš tam ty mapy poslat obě najednou. V Mapsource si nejdřív vyber k odeslání regiony z jedné mapy, pak si přecvakni na druhou mapu a vyber další regiony. V levém sloupci se ti zobrazí regiony z obou map, tak jak jsi je vybral, pak to celé odešli do Garmina.
JJ, přesně tak, všechno najednou…také mi trvalo nějakou dobu než jsem na to přišel.
Předpokládám, že používáš Mapsource a v něm máš obě mapy nainstalované (jde tam vůbec tomtom mapa?). Takže pokud ano:
Vyber nástrojem pro výběr mapy potřebné sektory, změň mapu v roletce vlevo nahoře a označ další regiony. Ty se přidají k těm dříve vybraným, a pak to všechno můžeš nacpat do GPS. V GPS si pak snadno v menu Map setup můžeš vybrat vrstvu, kterou chceš vidět. Mapy tedy nejsou průhledné, můžeš vždy vidět jen jednu z nich.
Já si takhle do 60CSx nahrál Czech Topo, Atlas 10R i evropskou basemap. Topo na výlety, Atlas do auta, a basemapu kdybych nahodou opustil republiku. Mašinka rozlišuje jednotlivé zdroje, takže v menu pak mám položky jako "show/hide Atlas10R" nebo "show/hide Czech Topo", a volba správné vrstvy je otázkou vteřin.
Edit: než sem to nadatlil, už mě předběhli. :)
Diky vsem, tohle jednoduche reseni mne opravdu nenapadlo... je to moc easy na to, aby to clovek zjistil, ze.... btw mam Garmin MapSource European MetroGuide 6.0, ne tomtoma, nejak jsem to spletl.... sorry. Doufam, ze i v tomto pripade vase navody plati, ale predpokladam ze jo.. hnd to ozkusim... Jeste jednou diky. SeE
Nekdy se vyplati sledovat, co ti software behem cinnosti pise [:)] V tomto pripade Mapsource pri zasilani map do GPS vzdy po provedeni kontroly, zda se tebou vybrane mapy do GPS vejdou, jako prvni hlasku pise "Erasing previous map set", dale pak neco jako "Building new map set" a "Sending..." atd. cili ta mazaci hlaska je vice nez vymluvna [:D]. Garminy to ani jinak neumi, zacatek setu mapy obsahuje proste popis jednotlivych map, ktere nasleduji, no a pak ty mapy, cili prihravani nelze.