Chystám se umístit svou první kešku. Nechci se zařadit mezi ownery filmovek zahrabaných v listí. Svou první kešku bych rád vypiloval do posledního detailu. Mám však několik otázek, na které jsem nikde nenašel odpověď;
Jak je to s kódem kešky "GC???"; kdy ho získám? Rád bych ho umístil společně s názvem kešky na její obal, ale kvůli konstrukci schránky je ho nutné znát před jejím dokončením (dodatečné přidání není možné).
Keška by měla být mystery; její řešení povede k jenomu správnému a 2 zavádějícím řešením. Samotná keška by měla být regular, ale zprávy s informací o špatném řešení by měly být micro. Je možné při zakládání kešky vybrat rozměr "not chosen"? Kačer se pak při řešení dozví velikost kešky, popř. zprávy.
Jak moc je možné použít v listingu HTML (popř. CSS)? Rád bych vložil i malý Flashový/Silverlightový objekt, ale nevím jestli je to možné.
Co si myslíte o schránce ve schránce B) ? Tzn. v kešce by byl skrytý prostor pro logbook a ten by musel kačer ještě najít aby se mohl zalogovat. Samozřejmě by se dozvěděl, že logbook musí ještě najít. Tématicky by se to ke kešce hodilo, ale nevím jaké by na to byly ohlasy. Nerad bych si vyhrával s něčím, co bych později stejně rušil.
1, Po vygenerování listingu, i ve fázi rozpracování, ho uvidíš vpravo nahoře, jako u všech listingů - stačí kouknout na jakoukoliv kešku.
2, Možné to je, je spousta keší, u kterých záměrně není uváděna velikost.
3, html ano, css/flash nevím, tak nechci kecat
4, když už najde keš, snad není takový problém v regularce najít logbook, ne ? Takže ano, dej ho tam, kam chceš
Ad 1) kód se generuje při založení listingu
ad 2) velikost bys měl uvádět tu, která odpovídá skutečné schránce. (v tomto bodě se mnou možná bude někdo polemizovat, ale já jsem o tom přesvědčen)
ad 3) vlož tam odkaz na externí zdroj a máš vyřešeno. Vkládat cokoliv do listingu s výjimkou obrázků nejde.
ad 4) proč ne? Je třeba to zohlednit v opbtížnosti keše a nějak smysluplně na to nálezce upozornit.
spis bych zadal regular. kdyz spravne vylusti, jde hledat regular, kdyz spatne vylusti, jde hledat regular ale najde mikro. not chosen se pouziva kdyz u te schrnky diky jeji zvlastni konstrukci nemuzes tak moc urcit, co vlastne hleda
jednoduche html jde, ccs a flash tusim ne, ale nevim to jiste
pokud to samozrejme oznamis, tak proc ne. jinak ale pocitej s tim, ze schranka bude poskozovana treba netrpelivym a nesetrnym prohledavanim, pripade ti budou chodit logy, ze se ztratil logbook
Díky za bleskovou odpověď!
2. Asi zadám regular
3. Nejsem si jist, jestli jsme si rozumněli; ten objekt nechci uchovávat na serveru GC, ale na nějakém mém. Objekt chci pouze vložit (odkaz je záložní řešení, přímé vložení je více efektní). Ale ono na to stejně přijdu, až budu psát listing.
4. Teď jsme ještě víc na vážkách…
Server gc.com akceptuje HTML, ale po svém. Když zadáš listing v HTML, na serveru ho přechroupou a vyhodí vše, co se jim nelíbí. CSS jde vložit přímo k tagům, externí myslím ne. Tagy typu <script>, <iframe>, <object> to myslím likviduje. Zkus to, ale asi půjde jen odkaz na externí web.
Jen si dej pozor, aby Ti někdo nelogoval: In: logbook, Out: hlavolam :D:D
Keší se skrytým logbookem je víc a snad na každé z nich jsou logy všude možně (na přidaném papíru, zezadu na pravidlech atd.)
Ještě jednou díky všem za názory; trochu jsme ještě studoval a dospěl jsme ke konečné podobě (kterou sice ještě za 24 hodin stejně změním :))
2. Nakonec jsem se rozhodl pro not chosen; pro kešky netypických rozměrů je tu rozměr other.
3. to LudekV: Bohužel to jsem si myslel…Tak to pořeším linkem s obrázkem (to snad jde, poklud by nešlo, tak se spokojím s textovým odkazem)
4. Na skrytý logbook kašlu. Ono riziko psaní po kešce je v mém případě vysoké (zpracování kešky by k tomu vybízelo).
Představu už mám; nyní se pustím do tvorby a snad to do konce prázdniny stihnu
Jé, GC16DQT byl můj první pokus o nalezení multiny. Tehdy jsme si ale indície nezapisoval a při počítání jsem doloval v paměti a někde jsme se spletl. Na chybu jsem nepřišel, a tak jsem to vzdal.
Já chtěl logbook ukrýt trochu jinak - keška by měla 2 dna - to falešné na sloupcích připevněné magnety. A v kešce by bylo něco jako logbook, ale byl by tam pouze vzkaz. Nebylo by to nic extra, jenom takové poškádlení na závěr.
Asi dvakrát jsem narazil na mysterku, kde ve finálce byl logbook dostupný pouze po použití určité šifry. Většinou šlo o šifru, která se použila na vyluštění souřadnic a logbook byl většinou zamčen kódovým zámkem. Pro mě to bylo většinou zaskočení, protože jsem ssebou řešení šifry většinou neměl. Ale rozhodně to poškádlilo a osobně se mi to líbilo. O které kešky šlo záměrně neuvádím, ať nevyzradím pointu dané mysterky