JAK JSTE OBJEVILI GEOCACHING ???

Když pročítám logy a procházím stránky s Geocachingem - je zde již tolik členů! Jak jste se seznámili s "geokačeřením" právě vy? Přes kamarády? Přes informaci v TV/novinách? Jinak? :o

My jsme se o GC-ingu dozvěděli právě z médií. Když jsme chtěli využít slevu (2.500 !), tak jsme koupili Garmina a pak byl uz ke geokačeření krůček. Měla jsem to ukryté někde vzadu v té věci, co mám na krku a bylo rozhodnuto. :stuck_out_tongue: Chytlo nás to všechny.:D:D:D

Já jsem přišel na GC celkem nevesele. Koncem roku 2005 zbuchnul kačer v Šárce ze skály a informace o tom se záhy objevila na netu. Začal jsem se pídit, co že to hrál za hru a během pár dní jsem věděl, že geocaching je přesně to co chci dělat.

Tenhle dotaz je už na tomto vlákně:
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=5346

Zajímavé je i tohle vlákno
http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=4174&pid=39149#post_39149

Když jsem si koupil Garmina,měl poklady už v menu a tak jsem se začal zajímat víc na internetu a chytlo mě to.:slight_smile:

az na to, ze to nebyl zadny kacer a mozna hral nejake hry, ale urcite ne geocaching.

to jen na okraj pro upresneni. jsem na tuhle prekrucovaci reportaz, aneb internetova hra zabijela, alergicky. :wink:

napriklad PaBa sel nahodou kolem :smiley:

Nás do toho zatáhl geokolega Awercz :slight_smile: Ukázal nám tři keše a nás to chytlo :slight_smile:

Synáček Slepic našel začátkem léta 2006 na navigovat.cz (díky Marku :)) článek o GC. Byl u mne na prázdninách, tak mi ho ukázal, co já jako na to. Se zájmem jsme si ho přečetli a odložili. Pak, za nějaký týden jsme neměli zrovna co dělat, vzpomněli si na článek a řekli si, že zkusíme něco najít. Jen tak, abychom zabili čas. Vyrazili jsme bez GPS na kolech do Dobříva na hamr, našli v pohodě. Za nějaký den jsme splašili zbytek rodiny a zase bez GPS odlovili Kozel, Radyni, a Prazdroj. A pak už jsme byli ztraceni… :smiley: Následovalo urychlení koupě jízdního kola (Mountfield) = konečně možnost lovit solidně v lese, kde to podle mapy.cz moc nejde. Pak první FTF, první setkání s geokolegy u kešky, první založená, první event no a tak dál… :slight_smile:

Já jsem pozval na oslavu silvstra 05/06 kamaráda a ten prvního ráno zavelel k "ODLOVU" v rámci střízlivění.Udělali jsme tři cache a já se styděl,že vůbec neznám okolí chalupy(cca okruh 15km).Navigaci jsem chtěl pořídit do auta už dříve,tak jsem to jen zaměnil za PDA a byl jsem ztracen…první samostatně nalezená,první geokamarád u cache potkaný,první FTF atd.už se v tom vezu i na služebních cestách(pokud jsou cache drive in:D)a určitě je to lepší zábava a závislost,než jen sedět u PC.Jsem cacher…díky geobohu:D

Já jsem také obětí Markova článku :slight_smile:
Poté co jsem si koupil pda s gps, jsem četl jeho recenzi na Navigovat a tam je odkazů na geocaching tolik, že to nešlo minout :slight_smile:

13.5.2005 Vyšel článek ve Víkendu HN, průvodcem byl Pitr.
14.5.2006 Na první 2 kešu jsme museli autem urazit asi 50km. [cache]GCGK55[/cache] [cache]GCH74G[/cache]
17.8.2005 1.FTF [cache]GCPFZY[/cache], která byla založena 28.6.2005, a to jsem si mezitím ještě střihl DNF ;), jóóóó to byly časy :smiley:

No popravne ani nevim. Vedel jsem, ze neco takoveho je a ze to lidi provozuji tak 3 roky (asi v dobe, kdy se clovek dozvedel o GPS). Nikdy nejak zvlast jsem ale nemel chut si to vyzkouset, bud nebyli lidi nebo GPS.

Ted v prosinci 2007 jsem si rikal, ze kdyz je ta GPS hit roku, tak bych se taky mohl po nejake podivat. Presneji to bylo spis tim, ze jsme chtel dalsi mobil, bud N95 s GPS, ale pak to spadlo na N81 + GPS externi (nokia modul). S GPS se tady naskytla i prilezitost lovit a tak jsem zacal…

.. imho kdyby me na lov nekdo vztahl, tak tomu propadnu driv.

Kamarád z Liberce (TantalCZ) byl u nás ve firmě instalovat servery. No ukázal mi GC stránky a už jsem byl v tom. :stuck_out_tongue: První rok sice nic moc. :(Nebyl čas), ale hnedle další jsem si nedokázal týden bez výjezdu za lovením představit. :D:D
První moje byla GCQKHA s Tantalem a násladně jsem sám absolvoval GCQT0B :stuck_out_tongue:

clanek v casopisu Ochrana prirody

Me, ac GPS byly mym dennim chlebem od zacatku 90.let a zavadel jsem GPS navigacni system CCNS4 pro letecke snimkovani do letadel tehdejsi Fotoletecke skupiny (prvni byl L410FG a zhruba rok na to An-30), nikdy nenapadlo vyuzit GPS pro volny cas. Tedy napadlo, ale pri tehdejsich cenach a dostupnosti to nebylo realne a "pracovni" pristroje se pro takove vyuziti nehodily. Pak Beda rozjel akci s Legendy a ja potreboval nove kolo, takze nebylo co resit. No pak uz to slo raz na raz - v navodu Legenda se o GC pise a tak jsem se stal diky pouzitemu pristroji menecennym kacerem. Rok na to jsem si poridil slusnejsi stroj se Sirfem, takze z hledani kesi se stal sber :wink:

Já jsem si kupoval GPS modul k MDA (goTraxx) a ten měl v popisu že má přímou podporu Geocachingu. Jelikož jsem netušil co to je tak jsem zapátral na netu a ještě ten den se zaregistroval. Musel jsem s hledáním podle GPS počkat než receiver dostanu "officielně" k vánocům a pak jsem začal. Docela mě to chytlo.B)

Hmmm, první byla nějaká dektektifka v telce, kde se v keši našly nějaký důkazy vraždy.. sem si říkal, to by bylo boží, jenže zde nebyly GPS za rozumnou cenu..
Potom a to bylo v loni s tím přišla ségra a že GPS není nutný a tak jsem začal lovit podle mapy.cz
Zhruba ve stejnou dobu jsem si přečetl sqělej článek na navigovat.cz
No a potom přišek Béda a prej jestli nechci jeho legendární legend… no a tak.
No a dneska cca po roce se blížím pomálu ke 400 a 30 FTF :slight_smile:

GO KAČEŘI GO

My si jako odměnu děckám za etapovku na táboře nadělili dva Legendy. (No nekupte to v Mountfieldu i s mapama za 2990). Pak jsme podle toho nějakou dobu jen tak chodili na výpravách a někdy na podzim mi dal kolega přečíst článek v časopise Cestopisy, že prý by mě to mohlo zajímat. Tak jsem nás hned zaregistrovala a ten den cestou z oběda se pokusila odlovit první keš :slight_smile: Tak jsem si cvičně ověřila, že to fakt funguje a za 14 dní děcka o víkendu na výpravě v dešti, mlze a dvou stupních nad nulou odlovily s nadšením své první krabičky.

Stejně jako řada dalších - návod od Legenda v Mountfieldu. Zkusil jsem první kousky u nás na Mělníku a GC se stal mým dalším koníčkem. Sice to nežeru tak abych v mrazu a marastu šplhal na Kokoříně po skalách, ale moc mě to baví.