Jak ke GC ty..?

Nevím jestli jsem jen slepej, nebo málo hledám. Nu napadlo mě se zeptat. Co Vás ke geocachingu přivedlo. Náhoda? Kamarád? Média??

Já se ke GC dostal přes svého internetového "kamaráda" (díky iki). Jednou jsme si takhle psali v práci co odpoledne a on, že to má jasný. Že prý jde hledat poklad. Tak jsem si říkal, co to zase plácá, protože on je takovej aktivní člověk, že.... tak mi to pěkně vysvětlil, poslal linky a bylo. Nějak jsem se regnul a koukám, nu nejbližší ta "keška" - pro mě v tu dobu absolutně neznámé slovo - je na místě kde to dobře znám a..tak to holt půjdu zkusit neeee?! Pokoukal to na mapách, pochopil jak fungují souřadnice a jal se jet hledat. Nj, ale samotnému se mě do toho moc nechtělo. Proto jsem si ke hledání přivolal ezopose. Ten byl na tom jako já. Nic jsme nevědeli. Jen jsme měli jakýsi "hint" a nějakou mapku pokladu.

Jasně hned naporvé jsem si našel mystery cache, takže světe nediv se, na poprvé jsme to nenašli ikdyž rébus byl jednoduchý. Nevěděli jsme co hledat, souřadnicemi jsme si nebyli jistý a navíc, jeli jsme hledat před setmněním (což nám vyrželo, cooo?:smiley: ). Takže druhý den jsem přemýšlel co tam bylo vlastně špatně? Přepočítal a ..vypadalo to líp. Tak se jelo (asi o pár dní poté). Nj, ale tentokrát jsme nechali mapu doma, takže jsme hledali, tentokrát za světla, ale asi o 100m jinde. Po půl hodině, kdy se začlo opět stmívat jsme se vrátali pro mapu. Ještě za šera se vrátili a začli prohrabával podle toho “geopařezu” okolí. Už byla skoro tma a nedalo se to..nikde nic:-( šílený. Ale ten pařez co tam je…ten takovej..ten co mě byl už poprvé podezřelej..já se kolem něj ještě podívám. Koukal jsem kolem, z vrchu rostly malý stromečky a já vlastně nevědel co hledám. Klackem jsem šťoural do pařezu a …ha najednou něco šustlo. Nj ale co v tom je, co když v tom černym igeliťáku je jen hnusný mrtvý zvíře?!..no s odporem jsem to rozbalil a WUALA! keš byla na světě! No a jaká krásná. Čistá regular LnL krabička plná moooc pěkných věcí (jestli mě paměť neklame mop pěkný logbook s pravidli(které jsme si porpvé přečetli), 2 autíčka, mini karty, otvírák, porcelánový náprstek…). Vážně ta první keš byla super (díky FíkusTeame). Tedy já se 6.10.2007 stávám GEO. Nu..a pak to jelo jak po drátkách:-) člověk věděl co hledat, pomalu se líp učil se souřadnicema a teď to je tak že v noci lítá po okolí pro FTFka:-)

Co ty? Jaká byla tvoje první keš? Pamatuješ si ještě na ní? Jen se svěř;)

Uz ani nevim kde presne jsem  se o cahingu dozvedela, myslim ze z nejakeho plakatu, ale nejsem si jista. No hned jak jsem prisla k netu zkusila jsem web adresu, precetla si o tom vsechno mozne a prihlasila se na cz i com stranky. Prvni keska neodolala hned ten den co jsme se registrovali, jeste vecer (21:30) po praci jsme se bez GPSky zajeli podivat na Semtinskou lipu a s uspechem nasli. Meli jsme ohromnou radost a pak uz to taky slo raz na raz. Nejdriv hledani pres POI body s mobilem a pak konecne i GPSka. Ted mame za sebou pul roku cachigu, neco pres sto kesek a tesime se na dalsi mista, zazitky a kamarady! Diky vsem…

Ja sve GC dejiny mam v profilu :slight_smile:

Tak jsi nemel zacinat mysterkou [:)]  Ne delam sis srandu, vzdyt "Vyhlidka" nad Vamberkem je takova tradicni brnkacka, takova odbocka z lokalky do Orlickych hor, ze [:D]

Ale ted vazne-ja se take nemam moc cim “chlubit”, tradicni cache, ktera byla moje prvni, mi vzdorovala pres hodinu (nalez pri druhe navsteve). Dnes s odstupem casu vsak mohu rici, ze to byla opravdu jedna z tech obtizneji nalezitelnych cachi (clenite piskovcove skalky v prazskych Petrinskych sadech…), cili se tomuto zacatku nedivim.

Jak se kdo dostal ke GC, to se jinak doctes v nekterych profilech-napr. Dorcadion Team atd. Bylo to v ramci souteze o nejlepsi profil u prilezitosti eventu v Plzni-diky tomu se profily trochy obohatily a zajimave veci se daji o cacherech zjistit prave v nich…

No jo, qnika a jeho tlupu jsem tim naockoval solidne, taky me ti previti vsichni predbehli :)
Me do toho zatahl kolega z prace, slavek_cz... Spolu s druhym kolegou gaspim_cz se o keskach porad bavili, ale jelikoz tam porad padaly slova jako GPS, signal, auto..., tak jsem na to moc nereagoval. Pak jsem se o tom se Slavkem bavil a zjistil jsem, ze kolem nasi chalupy ve Svratce je kesek strasne moc (Stanioluv revir) a tak jsme jedno odpoledne zasli s pritelkyni, sestrou a skorosvagrem na prochazku na Farak. Slavek mi rekl presne, kde to tam je, nalezli jsme ji hned a byla velka radost a nadseni. Skorosvagr mi to nechtel verit a rikal, ze jsem to tam urcite ukryl ja a ted machruju :) Potom jsme jeste zkusili kopec U obeseneho a tu jsme taky nasli v pohode.
V praci do me pak Slavek tak dlouho hucel, az jsem si udelal profil, kesky zalogoval a zacal hledat, co kde je nejbliz dalsiho. A pak uz to slo samo :)
Nejak tak zkraje jsem si o tom psal i s qnikem, porad jsme tam neco resili, jakozto novackove, ale hrozne nas to chytlo.
Nasledovala samozrejme i zminka doma, kde se toho nakonec chytil tatik a kesky zezacatku lovil jen na "rodinnych" prochazkach se znamyma. Ted uz taky docela zabral:)
GPS jsem si koupil az po 50ti nalezenych keskach jen podle map a odhadu, takze se pomalu chystam na nejakou multi/mystery (prvni pokusy nedopadly uspesne). A mozna tohle mi pomohlo ziskat vetsi cuch na ukryty, kdyz jsem se nemusel soustredit na sipku (i kdyz nepopiram pomoc sipky v lese nebo v parku - kvuli (obcas) nepresne sipce na mapach.cz jsem uz parkrat probehal dost velky kus lesa nebo dokonce cely zamecky park (Detske hospodarstvi :)) hledajice strom z hintu...
Nastesti to zacalo bavit uz zkraje i moji pritelkyni, vetsinu kesek mame odlovenych spolu a ano, nekdy to najde driv, nez ja :)

No ja bych si vybral klidne traditionalku, jenze ja vazne nevedel co ty znacky znamenaji. Proste tam byla cache, tak jsem vylustil jednoduchej rebus a sel:-D

...jinak je pravda ze lidi to maji napsany v logach, to vidis to me nenapadlo. Nu vsak kdo bude chtít tak se rozepíše i tady;)

Já ani nevím, jak to u nás začalo. Myslím, že jsem někde na netu našel článek o geocachingu, v novinách se psalo o nějakém tom mrtvém kačerovi co nebyl kačer a pak jsme se Sobíkovou o tom mluvili a tak, že by to mohlo být fajn na výlety apod. Scházela nám základní věc - a to GPSka. Měl jsem telefon co zvládal mapy a základní soft, tak jsem se rozhodoval, ze si koupím GPSku pod stromeček :slight_smile: Sobíková mně předběhla a GPSku jsem dostal k narozeninám - no nemohla to se mnou už vydržet, přece jen hledání jen podle vytištěné mapky je složitější. Sobíková byla pořád nervózní, kdy už vyrazíme na nějaké ty krabičky a tak ty první jsme odlovili bez GPSky: bylo to Václavské náměstí v rámci naší večerní procházky. Pak se nějak přestalo dařit a tak narozeninový dáreček přišel vhod - odlov ve velkém mohl začít :slight_smile:

Tak já jsem se ke GC dostal jednak díky Mountfieldu - slavná Bédova akce Kup si kolo a  dostaneš přes… tedy GPS [:P] , což byl základ a samotné informace jsem pak vyčetl z bratrova ABC [:)]

[quote] vsa: Ja sve GC dejiny mam v profilu :-) [/quote]

Já taky :-) I když jen stručné...

V pondělí jsem si přečetl, co je to geocaching. Náhodou jsem našel článek na NETu a chytlo mě to. Do té doby jsem vůbec nic o GC netušil.

V úterý jsem si půjčil GPSku.
Od kamaráda, který ji má od Bédi a vůbec ji nepoužívá.

Ve středu jsem šel ulovit první kešku.
Šel jsem rovnou z práce na místo, které vidím v práci z okna. Ještě ráno jsem zkoumal, jak do GPSky zadat souřadnice :slight_smile: Šel jsem rovnou za šipkou, a tak jsem se trošku vymáchal na rozmáčené louce. Přiznám se, že mi nevadily mokré boty, ani kalhoty. Našel jsem po delší době, dokonce s použitím nápovědy, ale fakt to bylo překvápko. Odsunul jsem kámen a hle - byla tam :slight_smile:

V pátek jsem koupil GPSku. 

GPS jsem měl dávno a docela dlouho jsem ji ve spojení s notebookem na sedačce spolujezdce používal pouze k trapné navigaci po zahraničních silnicích. Jednou jsem naučil s ní pracovat Čejdu a byl to právě on, kdo mi o nějaký ten pátek později vysvětlil, že její primární účel je vlastně úplně jiný… [;)]

GPS dostal Prokestom r.2006 pod stromeček, abychom už “nekufrovali” za vlastní chalupou. V knížce o GSPskách byla zmínka o GC. Zkusili jsme a teď nevím, koho to víc nakazilo. Pravda, už jsme použili GPS i k tomu “původnímu” účelu, ale GC převažuje. Dokonce jsem to i “básnicky” zpracovala v logu u Zápisníku geokačera [:D].

Já sem poprvý o geocachingu slyšel někde v TV, rádiu, nebo četl v novinách. Tehdy mě to připadalo jako každýmu normálnímu mudlovi. Zábava pro nějakou bandu trotlů, co líta po lesech s GPS, tak sem tomu nevěnoval pozornost. Poté sem doatl malinko víc informací od seedcorpa loni na jaře u nás ve VČ. Bohužel, to byla ještě doba, kdy v této oblasti byla jediná cache a to Průvodce po niče, což opravdu jako ukázka nemphlo být použito. Takže sem to opět dal k ledu, jen sem možná zavítal sem na gc.cz, ale to sem se tu moc neorientoval, tak sem toho nechal. No a potom, opět se seedcorpem (a ještě s dalšími lidmi) jsme měli posezení v Kutné hoře a tam sem se poprvé seznámil s geocachingem v praxi. Hned mě to chytlo a změnil sem názor. Zaregistroval sem se na gc.com, a tesil sem se, až si koupím GPS. Bohužel nebyly prachy, ale řekl sem si, že by se to dalo zkusit i bez ní. Tak sem seděl ve škole na netu a vyhledal sem si nejbližší cache. A ejhle, 0,29 Km nejbližší. Hradecké mosty od Neskiho. Tak sem to oběhl, spočítal souřadnice a vyzvedl finálku. A bylo to. Byl sem v tom... GPS sem si koupil až teď, po 43 nalezených bez ní (nebo jen se zapůjčenou), tak doufám, že to půjde dobře.

Geocachingu zdar.

My jsme se o geocachingu učili přímo ve škole.:slight_smile:
Nejdřív jsem si myslela, že je to jenom nějaká internetová hra, ale když jsme šli i do terénu - najít pár indicií k jedné multi, pochopila jsem, o co jde. A strašně mě to zaujalo.

Svou první keš jsem hledala bez GPSky, jenom podle hintu. Bohužel bezúspěšně, protože to bylo o několik set metrů jinde.
Doma jsem vše ještě jednou prozkoumala a zjistila přibližné místo uložení podle mapy. Další den bylo nalezení otázkou chvilky …

Na konci srpna 2008 jsem si na teletextu TV-prima přečetl o geocachingu , o vánocích jsem dostal nový mobil s GPS,30.12.2008 jsem se registroval a hledal všechno možné,abych bez problémů zvládl odlovit první cache..jedno jasné nedělní odpoledne 3.1.2009 jsem se sebral a odlovil cache Frysava pod Zakovou horou,která je již v archivním nebi.. Odlov proběhl celkem dobře,jelikož jsem teoreticky znal některá frekventovaná umístění a i za mírného sněhu ty kameny byly vidět. Byl to nepopsatelný pocit. Prvně jsem si říkal,že budu lovit pouze na Vysočině a s bídou dám stovku,trošku jsem to neukočíroval a chytlo mě to.. xD

Navštěvuji už léta modelářský kroužek, jednak kvůli modelaření a taky jsme tam bezva parta a dobře si pokecáme. No a tak jednou pan mistr povídá jestli známe hru geocaching. Geo-co? ptali se všichni. Napřed jsme mysleli že jde o nějakou počítačovou hru ale pak jsme pochopili že je to doopravdy. Napřed jsem řikal co to může bejtza ptákovinu a za blázny co to hledaj, nicméně hned po kroužku jsem mrknul na net zaregistroval se na cézetku (až pak jsem pochopil že musímna i na GC.com) a mrknul na mapu a ejhle- jeden poklad je na námští nedaleko našeho baráku. Takjsem tam vyrazil a říkalsi že to stejně bude nějakej podvod ale po krátkém hledání jsem krabičku opravdu našel, byl to krásný pocit. Potom jsëm ještě vyrazil na úvodní souřadnice multiny a kupodivu nic nenašel. Až když jsem se další den zasvětil do pravidel tak jsem pochopil proč jsem nicnenašel. No a tak už jsem nějak k GC přilnul a jsem jedním z těch bláznů. Už dávno před tím než jsem začal hrát jsem měl telefon s GPS ale moc jsem jí nevyužíval ale to sezměnilo- stáhnul jsem si Beeline gps a už to jelo. Tak asi takhle, no a nedovedu si představit že bych z geocachingem někdy přestal.

já dostal garmina ke kolu- navigaci jsem chtěl pro navigování po silnici, ale zjistil jsem že to nejde..tak šla do šuplíku.chvíli jsem ji používal jako tachometr na kolo..pak při pročítání návodu jsem narazil na zmínku o geocachingu…jenže jsem ji už nemohl najít..koukl jsem na net, vyrazil na lov a GPS do auta, v té době jsem ji už měl…nenašel. byla dost daleko od silnice a MIO neumí navigovat na místo mimo ně..tak první byla na Lipanech… do bylo v květnu 2008..teď jich už mám přes 350 v 8 státech..

Nešlo by k těmto příspěvkům přidat do názvu slovo "BLÁBOL"
Abych to zbytečně neotevíral.

Bylo malo prace, tak jsem si vzal s sebou notas a nem bylo cd z Chipu. Na placce film "Ze zivota geocachera". Pustim to, koukam, libi se. Koukam na Aukro, kolik stoji takova nejaka vhodna masina na hledani. Po ICQ se ptam Kolomba, co by rekl na gpsku z Mountfieldu za 3 tisice. Pry to nema cenu. Dobra, pujcuju si od kamarada 60csx, beru si den dovoleny a vyrazim k nam na Hostivarskou prehradu. A prvni odlovena kes? Shodou okolnosti mysterka, vubec jsem netusil co se po me chce, ale hint byl jasny, jelikoz pres v nem popsany most chodim kazdy den do prace :slight_smile:
Do tydne jsem mel vlastni 60csx, pritelkyne se vratila z Recka a zacali jsme lovit spolu. No a za par dnu padne nase 400 kes :slight_smile: Takze tak.

Já jsem dostal k Vánocům od dětí GPS Garmin Quest 2 (bohužel je už dnes zřejmě po smrti) a začal zjišťovat k čemu kromě použití v autě by se dala využít. Souběžně jsem v instalovaném MapSource objevil pod pravým tlačítkem volbu "Najít blízko uložené schránky cache …" a potom už stačilo zapátrat na netu v blízkem okolí a závislost se začala vyvíjet. Pikantní bylo, že u první naelzené kešule jsem zjistil, že jsem ji našel na procházce už před půl rokem … jen jsem si tenkrát myslel, že si něco do pařezu schoval nějaký rybář a tak jsem pytlík ani nezkoumal :stuck_out_tongue:

Brácha někde zjistil,že to existuje(myslím že v telce)a přinesl domů něco z kešky a já na něj kde to vzal a on že v kešce.A já co?tak mě asi na pět zavedl a vysvětlil mi o co jde a nějak mě to chytlo,ale nedělám to pro body(není tolik peněž na benzíz atd.),ale spíš pro odměnu po náročné procházce:)