Jako nováčci řešíme následující problém : Jsme rodinný tým, s jedním jménem na GC.com. Ne vždy však jsme na místě všichni a tak řešíme, jak se vlastně logovat. Když někdo z nás jde sám, měl by vlastně mít svůj log - tudíž i jméno. Jak to udělat, když jdeme spolu, aby měl každý ze skupiny s vlastním jménem zalogován svůj podíl na společném nalezení a tudíž kdykoli v budoucnu ve svém přehledu viděl, že tam byl. Aby se zalogoval každý ze skupiny mi připadá zbytečné zahlcování logu. Řešením by mohlo být, že se zaloguje skupina a po rozkliknutí by se zobrazil seznam zúčastněných - ne vždy stejný.
Začnu od konce, GC.com to takhle asi nepodporuje :-(
Sice to vypadá, že společné logování je děsná věda, ale to z toho dělají jen někteří z nás, většinou se rodina loguje jako celek, i když tam není vždy celá.
Jedině pokud je pravděpodobnost, že se v krátkém čase někdo udělá pro sebe, tak je lepší si udělat samostatný účet rovnou.
Když se chcete logovat jako tým, ale zároveň chcete mít přehled o konkrétních účastnících toho kterého odlovu, tak seznam přítomných členů týmu pište jako svou "povinnou" položku do textu logu, třeba hned na začátek - (nálezci: XX, YY ZZ)
Určitě má ale Kolombo pravdu v tom, že pokud je pravděpodobné, že někdo brzy začne lovit na vlastné pěst, je rozumné, aby už rovnou logoval na svůl profil. Takhle jsme to vyřešili třeba já a Slepic (synáček) - od začátku bylo jasné, že bude fůra kešek, které si bude lovit každý sám. Takže dva profily byly jasně výhodnější.
Já bych z toho ale velkou vědu nedělal, vždyť to není soutěžení ale zábava. :)
Je rozdil mezi tymem dva rodice + batole, nebo tymem obsahujicim dva rodice+ 13ti lety synek+stryc+ dva bratranci uz po vojne+ruzne nahodne i stale clenky rodiny, kteri se sejdou jen o vikendu. V kazdem z techto pripadu bude spolecny/samostatny lov i logovani probihat jinak. Mam dojem, ze nekteri sleduji sve pohyby po kesich pomoci Travel bugu, ktery nosi u sebe a jenom ho loguji tam a hned ven, ale fyzicky ho tam nenechavaji. Tak kdyby kazdy clen tymu byl majitelem sveho osobniho TB, mohl by mit prehled kde opravdu byl. Ne z logu v kesi, ktere jsou za vsechny cleny tymu, i za ty nepritomne, ale z logu u sveho TB.
Já bych z toho nedělal problém. Převážná část lovců loví v týmech,
ať už rodinných, partnerských nebo kamarádských. Dle mého názoru právě
týmové odlovy jsou zajímavé, protože se užije více zábavy a spojí síly
dohromady. Například v našem týmu drtivou většinu lovíme ve čtyřech,
ale někdy ve dvou a vyjímečně jeden. Nakonec znám několik single
kešerů, kteří obvykle vyrážejí na lov s jinými singl.
Pokud
však chcete nějak statisticky podchytit: kdo, kdy, kde... tak jsou asi
jenom dvě možnosti - soukromá statistika nebo založit více účtů. Osobně
preferuji první s vyjímkou uváděnou kolombem.
Problém
představuje situace, kdy se někdo z týmu osamostatní (děti
vyrostou...). Pak musí buď začít s čistým kontem nebo ulovené keše
prologovat zpětně - myslím, že jsem to už také zaznamenal[;)].
Pokud je tu predpoklad brzkeho osamostatneni nejakeho clena, chce to samostatny profil, pac potom je v tom pejnej bordel. Jinak klidne logujte za jeden nick, ale musite se smirit s tim, ze si neuzijete pocit stesti jen ze svych nalezu.
Mám dojem, že tyhle debaty jsou právě kvůli těm statistikám - není nad to mít o jednu víc než má ségra :-) Asi by si měl každý hned na začátku uvědomit, že je to hra a tudíž statistiky jsou pěkná věc, nicméně tuhle zábavu hrou nedělají.
Kešky lovíme jako rodinka (team), ale synátor má svůj vlastní nick a loví si sám na sebe. Takže na gc.com si logujeme kešky solo, v logbooku většinou zapisujeme jako Sobikovi+Sampon atd.