No, to je na tobě Pravidla ti nezakazují zalogovat si jednu keš několikrát, pokud se změní souřadnice… ano, nalezl jsi již nalezené znovu
Osobně to moc neuznávám. Změnilo se něco víc než ten posun o 100m? Pokud ne, pak já bych maximálně logoval Write note, aby majitel věděl, že je keška OK.
Proti pravidlům to není, ale před logováním se zeptám ownera, zda mu to nevadí. Samozřejmě doložím, že jsem kešku skutečně držel v ruce, t.j. že jsem před archivací zapomněl logovat a činím to dodatečně nebo že jsem našel archivovanou kešku, kterou autor z nějakého důvodu nechal fyzicky na místě.
Dle nových pravidel platí: loguju fyzicky v keši, mohu logovat elektronicky found it. To se vztahuje i na archivované kešky a není IMHO nutné se ownera ptát. Důkazem je můj log v papírovém logbůku. Není důvod, aby owner archivoval keš a nechal ji funkční na místě. Dokonce je to nežádoucí, protože tím uvolní místo, někdo jiný tam může založit keš a pak mohou kačeři omylem logovat ve staré kešce.
Někdy ten důvod je, jako když archivaci zařídí někdo jiný než owner a owner i někteří jiní kačeři s tím úplně nesouhlasí. A na místě nevznikne jiná keš do 161m.
Hmm, už jsem potkala i log (found it) typu "díky za keš, zaloguji se tam příště, až nebude kolem tolik mudlů". Škoda, že si teď nevzpomenu, která keška to byla
Nevím, jestli je to nutné definovat takto striktně. Jestli se nemýlím, v pravidlech je, že musíš podat jednoznačný důkaz, což je samozřejmě zápis do logbooku, ale může být i jiný. Stalo se mi včera, že po absolvování adrenalinové Wherigovky jsem otevřel finálku a zjistil jsem, že nemám tužku. Tak jsem poslal ownerovi foto keše a logbooku s posledním zápisem s prosbou, zda nález uzná. Uznal(a)! Takže je to vždy na dohodě a vzájemné toleranci. Osobně zápisy v logbooku kontroluji jen namátkou nebo když se mi něco nezdá. Pokud někoho falešný bod těší, budiž mu to přáno.