jak luštit mystery caches?

jsem začátečník a potřeboval bych radu jak lustit tento druh kešek. Dám zde příklad:

jako nechci to vyluštit, jen třeba pooradit jak na to…

Vybral sis obtiznost 4 - zkus napred nejakou jednodussi pokud jsi zacatecnik :slight_smile:

Pro začátečníky jsou vhodné puzzle nebo googlící mysterky s ověřením souřadnic..
Také jsou dobré nějaké,které se zabývají našimi znalostmi,např. si lékař,tak se ti dobře luští určitý obor lékařství..Kromě techto kesi jsou dobre ty,ktere se daji vylustit pocitacovymi možností v listinzích.

Zacni tim, ze si prectes cely listing, prohlidnes vsechny obrazky.
Pak u nekterych mysterek obrazky ulozis na disk a rozpitvas je binarne, nebo pomoci SW na zprac. obrazku, u nekterych si nechas zobrazit zdrojovy kod HTML listingu. Tim jsi proveril fyzickou stranku listingu a toho co je ulozene na netu.
Pak nastava ta dusevni… Pochopit kam to autor zasifroval… :smiley: Neni to pocet kavovych zrnek, stromecku kavovniku, listu na vetvickach… a pod. uchylky…:o
Atd… atd…
V pripade tehle, a tim ze jsi zacatecnik, zacni od zacatku… :wink:

Mno :slight_smile: Zrovna u téhle je po bedlivé prohlídce listingu jasné, kde se souřadnice schovávají. O něco víc práce dalo je z té schovávačky dostat… Ale fakt, chce to nějaké ty zkušenosti.

Jeste z vlastni zkusenosti - oplati se procist vsechny logy. Lidi naznacuji jak k vysledku dospeli a obcas z toho lze najit nejakou stopu.

To je zrovna jedna z těžších… pokud chceš něco pít, tak asi začni u vody a pak zkus čaj… série je krom maté zakódována určitým systémem… stejný princip, jen pokaždé jinak aplikovaný :wink:

tak co třeba tohle:
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=79e9fdf8-b018-43bf-addc-26b83b992e91&log=y&decrypt=
přijde mě že to vyluštil snad každej a já na to koukám jak vůl

to jako musím jít na místo a jít po značkách? nebo v tom mám hledat něco jiného?

[quote]
Witko napsal/a:
a odlovil jsi legendární uhlíře nebo poznámky z pavilonu? :smiley:

hele MYSLI!

V lozích je psáno "souřadnice jsme vyluštili už dávno", z toho se dá dovodit že se dají pravděpodobně vyluštit doma od stolu. Obtížnost tři hvězdičky, krabička bude nano.

Jinak poblíž se Ti chystá pár Eventů, doporučuji Ti tam zajít, poznat kolegy kačery, pokecat. Nebudou Ti radit a vodit Tě za ruku, ale možná pochopíš směry myšlenek šifer. A že jich je. Těch směrů. A jestli nemáš představivost a fantazii, kašli na mysterky.

To je pěkná mysterka,neco podobneho mame v Brně,ale ne se značkama na klidnějším míště,ještě jsem do ní nepustil,ta cesta k finalce nebude tak hrozná

Přemýšlej jak by jsi zakódoval souřadnice… moc pěkná mysterka, škoda že tak daleko od Prahy. Vyluštěno za 5 minut…

sakra tak když to má někdo za 5 minut tak na to mrknu znova

hotovo, začla jsem po svém minulém příspěvku :wink:

Obtížnost uvedené mysterky na stupni tři odpovídá pouze provozu na místě uložení, jinak je to jedna z mála, které bych byl schopen vyřešit, škoda, že je tak daleko. Vyřeršeno během dvou minut pomocí strýčka Google.

3 je obtížnost získání souřadnic, místo uložení je věc terénu, ten je 1,5

Zbytečně napovídáš příliš o cestě k výsledku. Jinak co je to čas luštění? Pro mě otevření listingu, přípapdně jeho vytištění, získání informací a poskládání výsledku. Za dvě minuty ani náhodou. Ale pokud to vše okolo je omáčka, tak jelikož doprava mě leta živí a baví, stačilo kouknout na listing a bylo vyluštěno. Takže 10… vteřin :D:D:D

tak po 2 hodinách jsem na to taky přišel. . . teda myslím :slight_smile: dělal jsem s tím snad vše.jak se kterrá značka menuje.ciferaci písmen,slov. . . a oni se značky číslujou :smiley: jinak řidičák samozřejmě mám :wink:

chytrej kluk B)

No tak gratulace… ale pozor, není slušné prozrazovat pointu mysterek :wink: