Jak na FTF?

Chtel bych se zeptat, jestli neexistuje nejaky skript, ktery by rozesilal maily o novych cache v urcite oblasti co nejdriv po jejich schvaleni. Pak by bylo mnohem snazsi ulovit nejakou FTF. Vim ta moznost je u Premium Membership na GC.com, ptam se ale na jinou moznost.

Existuje. Pohladaj na forach, viac ludi hovorilo, ze to ma.

Nebyli to ti, co u toho rovnou psali, že si to nechají pro sebe? :slight_smile:

Byli, treba ja. A neukecas mne. Chtel jsem jenom naznacit, ze je to technologicky schudny, ale stojim si za tim, ze nic neni zadarmo. Bud mas na to, aby sis to nejak vyresil sam nebo zaplat CG.com. Takhle si predstavuju podporu GC.com ja, ne jako Mel-man :slight_smile:

Ja bych si to predstavoval asi takto:

• zadej home coordinations

• zobraz si souradnice nejblizsich nenalezenych kesek

• zkopiruj adresu

• najdi si server, ktery umoznuje “hlidani www stranek”

• vloz tam tu adresu a zadej nejaky email

• v nastaveni nekterych free mailu je moznost zadat upozorneni SMS zpravou (u T-Mobilu to musi byt @t-zones.cz)* cekej na SMSku

• jdi pro FTF:))))

Je to nezaruceny zpusob, ale mohlo by to fungovat…dej vedet pro ostatni:)

Maty

Ja bych si to predstavoval asi takto:

• zadej home coordinations

• zobraz si souradnice nejblizsich nenalezenych kesek

• zkopiruj adresu

• najdi si server, ktery umoznuje “hlidani www stranek”…(co treba www.woko.cz ?:wink: )

• vloz tam tu adresu a zadej nejaky email

• v nastaveni nekterych free mailu je moznost zadat upozorneni SMS zpravou (u T-Mobilu to musi byt @t-zones.cz)

• cekej na SMSku

• jdi pro FTF:))))

Je to nezaruceny zpusob, ale mohlo by to fungovat…dej vedet pro ostatni:)

Maty

V zakešovaných oblastech s velkym provozem se tahle stránka bude hodně měnit díky zobrazení posledního nálezu. A v těch ostatních případech si to člověk v pohodě ohlídá ručně. podle mého pouhé hlídání změny této stránky povede spíš jen k falešným poplachům. A pokud není interval sledování v řádech minut až hodin, tak to “lovci ftf” taky moc nepomůže, i kdyby to náhodou fungovalo. Ale můžu se plést.

Kdysi jsem to zkousel, posilalo to SMS i pri zmene datumu, mozna i pri zmene reklamniho banneru, to uz si nepamatuju.

staci mit premium membership =)

banner je tam jen jeden a ten se meni podle hodnot x a y v adrese stranky ;), ale stejne pri jakemkoliv nalezu se to bude tvarit jako zmena, jak uz psali ostatni prede mnou. jedinou moznost bych videl v pouziti parseru kterej si to bude ukladat do databaze cache z ty jedny stranky a pri prirustku nove posilat, u tradicni kesky i souradnice. Otazka do plena pokud si dam interval kontroly tak 5min nezablokuje mi Groundspeek pristup?

Taky bych mel jednu otazku: dokaze nekdo zhruba odhadnout, jake by byly naklady na server, ktery by poskytoval 40 Megabajtu za sekundu?

Napsal jsem si skript, ktery ze seznamu nejblizsich cache vytahne jenom nazvy cache a waypointy. Takze pak pada problem ze se stranka zmeni i pri nalezu cache. Klidne ho zverejnim, je primitivni. Dival jsem se ale na sluzbu woko.cz a ta kontroluje stranky jenom jednou za den a to nestaci…Znate nekdo jinou sluzbu, ktera by nacitala stranky (spoustela skript) dejmetomu jednou za hodinu?

Mno… A není přece jenom ve finále levnější a efektivnější zaplatit za 20 dolarů PM?

Když se to vezme čistě z finančního hlediska, tak ano. Ale ona to může být i zábava si s tim takhle hrát :slight_smile:

To chápu. Jen aby se Groundspíci nenakrkli a zase někde něco neutáhli i pro ostatní BM.

No ja se ptal proto abych mel predstavu o tom co by musel zaplatit Groundspeak kdyby si kazdej z 269715 aktivnich cacheru misto placeni PM radsi spustil robota kterej kazdejch 5 minut stahuje data.

No, je fakt, že u toho člověk protočí zbytečně moc dat. Na stažení všech WP z ČR něco málo přes 4MB (teda to je i důsledek zoufalýho html kódu). Umožňuje PM stáhnout WP všech kešek v ČR (nebo výsledku libovolného hledání) najednou?

existujou i servery ktery poskytujou sluzbu CRON spolu s prostorem na serveru.

Proc? Planujes poridit :)? Z uhlu pohledu smrtelnika astronomicke, server poskytujici 320 Mbit nemuze byt jeden, + zalohy + nekde to cele musi stat, atd, atd, odhad rady milionu. Mesicni provoz stovky tisic.

PQ má omezení na 500 keší. Celou ČR je možné rozdělit na dílčí území, a stahovat to naněkolikrát. Můžeš si vybrat, které typy chceš a které nechceš, vyloučit se seznamu tebou nalezené apod. Od doby, co mám PM už nestahuji celou ČR, ale pouze ty území, které mě zajímají (Brno, Znojmo, Vídeň, Vysočina, Jižní Čechy, Bratislava a Praha). Navíc to stahuješ včetně additional waypoints, logů apod. V GSAK pak můžeš číst logy, vidět archivované a disable cache, upravovat si nekorektní názvy (dlouhé, s diakritikou), nahrávat do GPS hinty, obtížnosti, velikosti.