Zdravím, koupili jsme si do teamu další gps zařízení, s puvodní mapu funguje super, ale chtěli jsme tam nahrát přiloženou mapu na cd.
Zkoušel jsem to jak MapSource i přes Img2gps, mapy normálně zkopírují (přes comport, kopírování normálně dojede do 100% a hlásí úspěch) , ale v gps už je nevidím. Ani procentuální zaplnění místa se nijak nepohne z 3%. Co s tím?
Díky za odpovědi! ![]()
Předpokládám že jde o přiloženou mapu TOPO50 která se přidává k Legendu zdarma. Pokud jsi ji správně nainstaloval, odemkl a můžeš s ní v MapSource běžně pracovat, tak na libovolném POI bodu na mapě nebo vlastním bodě dáš pravým myšítkem z kontextového menu "vybrat mapy kolem trasový/zájmový bod" a daný okres (část mapy) se vybarví růžově. Potom stačí dát z vrchní lišty "poslat do gps"
Jasně, mapu mám správně zaregistrovánu.
Okresy si označím, objeví se mi vlevo v nabídce, dám send to gps ale po dokončení odeslání do gps tam ty mapy stále nejsou. Nemusí se přímo v gps nějak ty mapy zapnout? Vím, že by se měli sami přemazávat, ale asi se tak něděje a zůstávají tam stále ty samé nepodrobné mapy.
a primo v Legendu, na obrazovce Mapa -> Nastaveni mapy, pod zalozkou "i" tu mapu taky nevidis?
Ne, tam také není
A když vytvoříš vlastní body (CTRL+W), nebo nakreslíš na mapě nějakou trasu nebo stopu tak se ti do GPS odešle ? Resp, jestli takto vytvořené body v GPS potom vidíš a můžeš se na ně navigovat ?
Mohl by být nějaký problém s COM portem tvého počítače, už jsem se s tím setkal…
Body to bezproblémů odešle, lze na ně i navigovat - vše ok. Ale mapu to prostě nedá…?!
Jenom blbej dotaz,máš v tom okénku co ti v MapSource naskočí při posílání do gps zaškrtlé,že chceš naimportovat i mapu a né jen body a trasy?A pokud ano,jestli máš ty okresy označeny na správnejch mapách,to se přepíná vlevo nahoře v MapSource,vedel talčítek + a - a pod lištou "soubor,upravit,najít"
Při importu zaškrtlé mapy mám, jinak by se snad ani nic nenakopírovalo.
V navolení okresů by také problém být neměl.
Rychlosti odesílání do gps jsem zkoušel všechny, vč. těch nejpomalejších.
Btw - trasy fungují taky v pohodě.
Zkusil bych import do jineho legenda nebo do toho tveho na jinem PC… to by mělo odhalit případnou chybu…
Jak dlouho ten přenos trvá ? Těch maximálních 8MB mi kdysi přes COM port trvalo kolem 20 minut… Jestli to tak není i u Tebe, tak je něco špatně už v počítači…
Čas přesně odpovídá. Že by byl problem v PC když body i trasy to přenese ale mapy ne? Možná je problém v registraci těch map, nevim jestli sem to udělal dobře…
Zkus si stáhnout, nainstalovat a poslat do GPSky nějakou free mapu. Zjistíš, zda je problém v konkrétní mapě nebo v odesílání.
Např.: http://www.wandern-saechsische-schweiz.de/GPS_Wanderkarten.htm
Myslel jsem tím jestli MapSource vygeneruje správný IMG soubor. Ale když píšeš, že asi ano, tak pak už nevím kde by mohla být chyba.
Do GPS naláduješ i neodemčenou mapu, jen pak bude křičet, že není odemknutá a nebude fungovat jak navigace, tak ani nezobrazíš svoji momentální polohu, ale simulace nebo rolování mapou při simulaci by chodit mělo…