jak na offline geocaching na androidu v evrope

Pises ze upravujes a slucujes. Muzu se zeptat v jakem sw? Mam tu Cr ve vice souborech a chtel bych to sloucit do 3 souboru po cca 1.7G (zoom 14-25 v Locusu) a pripadne vymazat duplicity pri prekryti souboru pri stahovani.
A pripadne po zmene v realu prepsat jen tech par dlazdic se zmenou.

Zkousel jsem nejake editory SQlite, ale delaly jim problemy obrazky v zaznamech a uz jsem to neotevrel

Ahoj, mozna blba otazka …
Proc si rovnou nestahnes offline mapu v aplikaci google maps?
Je to podporovano od verze 5.7.0.
Klinout na misto, ktere chces stahnout a pak v menu vybrat "Stahnout oblast mapy."

Nevím, jestli ti v tomto pomůžu. Já mám totiž velké množství map ve formátu pro OZI Explorer, které si konvertuji. Na to používám Global Mapper. Do něho načtu OZI mapu, a exportuju jako formát OSM ( vytvoří adresář, do kterého mapu rozkouskuje do dlaždic 256x256 ).
Global Mapper umí i jiné typy map, i online zdroje, takže takto si můžu exportovat různé dlaždice pro různé zoomy, např. zoom 18 OZI mapa ShoCart, zoom 15 autoatlas, zoom 19 Google mapa, zoom 20,21 základní mapy, … Stejně tak umí spojit mapy a to exportovat - takže si třeba jako zdroj zvolím 50 sousedních mapových čtverců základní mapy 1:10000 (mám je ve formátu OZI) a ty exportuju do OSM dlaždic.
Nakonec, když si exportuji všechny zoomy, které mě zajímají, všechny dlaždice zkopíruji dohromady, takže mi vznikne struktura např. adresář ČR se spoustou podadresářů s dlaždicemi.
Pak spustím PD Map Creator, který to celé převede na SQLite databázi, tj. tvar používaný Locusem.
( http://pocketdrake.cz/doku.php?id=download#vytvareni_map )

Pozn: na vytváření map z online zdrojů lze samozřejmě použít i MOBAC.

Pozn2: co se týká tvého slučování - v Androidu je omezení na 2 GB soubory, takže 3 x 1.7 GB sloučit do jednoho nemůžeš, nefungovalo by to. Řešení je - v adresáři Locus\Maps si vytvoř podadresář (třeba ČR) a do něj ty 3 mapy přesuň. Pak se budou tvářit jako jedna mapa.

Jednoduchší spôsob konvertovania oziexplorerovskej mapy na mapu pre Locus:

Oziexplorerovské mapy skonvertujete programom "MAPC2MAPC": http://www.the-thorns.org.uk/mapping/

Postup:- File----Open Calibration (otvoríš MAP súbor - obrázok mapy môže byť aj v OZFX3)

• Edit----Preferences - nastaviť Tile Width na 256x256
  • File----Write Mobile Atlas
  • vybrať formát RMAPS Sqlite.db
  • vybrať zoom levely od-do
  • OK - vyrobí sa mapa pre LOCUS

Poznámka: Program "MAPC2MAPC" dokáže vyrobiť aj rastrové mapy pre novšie turistické navigácie Garmin v JNX formáte, ktorého výhodou je neobmedzená veľkosť mapy. Niečo o JNX formáte a výrobe máp pre Garminy je tu: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=18475

A umí sloučit (bez ztráty v oblastí napojení) více mapových čtverců a výsledek exportovat ? Myslím, že to byl základní kámen úrazu, proč jsem ho použil tenkrát pouze jednou a pak hledal jiné řešení. Pro mapové čtverce základní mapy 1:10000 to je dost podstatná věc - pro jednu oblast jich slučuji desítky dohromady.

2 MedoMys: Diky za snahu

Konvertory do SQl jsem pouzival take (z tar). Ja ted resim editaci uz vlastniho SQlite.

A co se tyce tech 1.7G souboru jsem se mozna blbe vyjadril. Mam v adresari vice souboru o ruznejch velikostech (tahano postupme, cvicne jsem zkusil velkou oblast a zastavilo se mi to v prubehu) a hodilo by se mit tam jen 3 soubory o1.7G (coz je cca tech 5 natahanejch).

Nie, to nevie. Ale ak si chceme skonvertovať iba jednu mapu, tak je to s ním jednoduchšie.

GlobalMapper je mohutný nástroj, používam ho niekoľko rokov, dokáže toho strašne veľa. Však je asi aj 25-krát drahší ako MAPC2MAPC.