(jak na to) automaticky export GSAK->MapSource

Přišlo mi mailem pár dotazů na GSAK a jeho používání, konkrétně na autoexport do Mapsource se změnou symbolů. Abych se nemusel rozepisovat zde, kde příspěvek časem zmizí v historii, step-by-step info najdete tady. Snad to někomu pomůže :slight_smile:

super, funguje perfektne, dik! Jen mi nejde vytvorit ve GSAKu makro button, mozna proto, ze mam GSAK v beta verzi 7.0. Mate nekdo podobny problem?

Skvělé, díky, funguje to. Jen jsem v průběhu procesu začal zkoušet různé varianty a potom se chvilku divil, proč mi nefunguje tlačítko.

V makru Export do MapSource.txt se mi osvědčilo nenechávat jen RUNPGM pgm=“MapSource.exe”, ale celou cestu RUNPGM pgm=“C:\Garmin\MapSource\MapSource.exe”. MapSource se sice spustil i v prvním případě, ale za ním zůstala viset windowsová hláška, že program nebyl nalezen.

Jen pro jistotu: button se musí přetáhnout myší do nástrojového pruhu. Nestačí odklepnout dialog.

Děkuji moc :slight_smile: -

Oh, pravda… sorry

Já to psal dodatečně a že se vlastně musí ještě button na toolbar přetáhnout mně nějak nedocvaklo. Do popisu to ještě doplním.

Pokud by se někomu nelíbilo, že v export_do_mapsource.txt se ten soubor vytváří přímo na rootu disku c:, může si cestu změnit kamkoliv jinam, třeba do c:\temp nebo c:\windows\temp (podmínka - adresář musí existovat)

Diky moc panove, tohle je hezke jednoduche udelatko a vypada to mooc hezky v tom MS :smiley:

Mione díky, tim je muj problem se zmenou symolu vyresen, funguje to bezvadne.

taky mockrat dekuju. podle polopatickeho antiblbniho navodu jsem byl schopny konecne pochopit co s tim :)) v gpsce to vypada taky hezky, i kdyz prehlednejsi se mi na gps zda ta puvodni jednodussi graficka verze - modry, zluty, bily truhlicky.

Nejdřív jsem si říkal, zda ten návod do fóra vůbec hodit a zda mne s tím někdo nevypíská jako s triviálností - jsem rád, že to někomu pomohlo.

Co se týče změny symbolů - to není problém, můžete klidně použít předchozí set ikonek s truhličkami. Jen tam bohužel nejsou ikonky pro eventy, CITO, virtualky, earthcache, ale to se dá dokombinovat. Pokud chcete, mohu ji nabídnout ke stažení jako alternativu k té poslední verzi symbolů
Dodatek: Změnu symbolů jsem provedl kvůli tomu, abych mohl v Mapsource z GSAK zobrazit i své navštívené eventy a taky na odlovené locationlessky - je to příjemná vzpomínka na velmi pěknou, bohužel zrušenou zábavu, které jsem si už nestihl pořádně užít. Waymarking, který měl locationlessky nahradit je už o něčem úplně jiném :frowning:

Kamera chvali :wink: Ja sice zustavam u ruznobarevnych truhlicek generovanych z jineho makra, ale ocenuju Tvuj polopaticky navod pro vsechny.

Super. Chodi to moc pekne i v GPS je to uplne jina kava. Diky, diky, diky. Pro nas neodborniky jsi udelal moc peknou vecicku a tak ti asi ve Strakonicich postavim pomnik, nebo aspon kesku :-)))

Používám trochu jiné symboly jak do MapSource tak do GPS (60Cx) <a http://topol.casablanca.cz/honza/GPSsym/> tady jsou . V gpx souboru do MapSource pak pro nalezené je v tagu SYM číslo o 10 vetší (tj. třeba pro nalezenou traditional Custom 10, nenalezenou Custom 0)

tady jsou

trosku tam chybelo z html kodu :slight_smile: ted uz odkaz funguje

Díky, to bude těma Vánocema …