Poradíte mi někdo jak nahrávat kešky ze souboru gpx do Gamina Oregona 300? Když nahraju soubor do složky \gpx tak se mi nikdy nahrané kešky nezobrazí v nabídce Geocachingu, ale pokaždé jen v Trasových bodech. Neumíte mi někdo poradit co s tím? Jediný způsob jak se mi vše zobrazí OK je přímé nahrání z www.geocasching.com, ale přes ty *.gpx to tam prostě ne a ne narvat (konkrétně z programu GeoGet). Jsem úplný začátečník, takže za každou radu díky.
Já teda nevím, mám Garmin Legend, ale teoreticky by to mělo být stejné. Nezkoušel jsem to s keškama, ale když jsem si stahnul nějaký gpx soubor, tak jsem si ho otevřel, vybral všechny trasové body, změnil u nich ikonku na tu co jsem chtěl a pak jsem dal uložit jako gdb a bylo to. A ten soubor jsem pak nahnal do GPSky a bylo to v pohodě. Zkus to.
No neni to to same. Mam stejny problem - nahral jsem od brachy seznam gpx a jsou fakt jen v Trasovych bodech (nahraval jsem pres MapSource).
Jak říkám, přímo z keškama jsem to nezkoušel. Ale s jinejma ikonkama jo. A zkoušel jsi to teda třeba nejdřív uložit jako to gdb a pak změnit ikonky na truhličky a pak to nahrnout to GPS? Zkus mi to kdyžtak poslat na [email protected] já to taky prubnu.
Co se týče Oregona:
- nahráváním pomocí MapSource - vždy to budou trasové body
- kopie GPX souboru do složky .\garmin\gpx\ se chová podle obsahu těch gpx souborů
2a pokud soubor vykazuje nějaké znaky PQ (nevím přesně co, nezkoumal jsem to) - kešky se objeví jako Poklady, kešky, nebo já nevím co
2b pokud se NEvykazuje znaky PQ - budou to trasové body
S GeoGetem pracuji bez problemu a export funguje urcite spravne. Predpokladam, ze v GG jiz mas prislusne kese naimportovane (vcetne listingu). Pak staci zobrazit seznam kesi, ktere chces do Oregona dostat, oznacit je (Ctrl+A), Ctrl+E, vybrat PocketQuery GPX, zadat jmeno souboru a je to. Vysledny soubor se jednoduse zkopiruje do adresare GPX v Oregonovi. Tento postup mne funguje bezchybne a vzdy. Problem muze byt jedine ve vyberu spravneho GPX pri exportu. Pro ulozeni do Oregona pouzij vzdy PocketQuery GPX!
Aha, asi jsem se špatně vyjádřil a nebo to špatně pochopil. Ale když to tam nahrnu z Mapsource tak se mi to objeví jak v trasových bodech tak v pokladech. Ono to jde nějak aby to bylo jen v pokladech? To by bylo super.
Dik moc, zkousel sem to ruzne ale nejak mi to neslo. Nejak jsem se nezorientoval v tech typech GPX. Jak budu u kompu tak to zkusim dle tveho navodu a dam vedet jak to dopadlo. Jeste jednou dik.
Tak po opetovnem neuspechu i se spravnym formatem se konecne zadarilo. Dik za pomoc. Jen by me zajimalo, proc nejdou zobrazit kesky bez popisu. Ale to je jedno, popisy dostahuju a je. Jeste jednou dik. ![]()
Ted ale posledni vec, jak mam nahrat Listing kesky do GG bez premioveho uctu? Musim pokazde stahnout soubor dane kese a provest import, nebo jde nejak vsem kesim pridat listing (byt treba jen mnou vlozene kraviny) aby se pak daly jednoduse pretahnout?
Ahojky.
Prosil bych o radu. Jak je popsano vyse nahraval jsem takto kesky do Oregona az do dneska bez problemu. Dnes jsem si ale chtel nahrat novy *gpx soubor, coz je okruh do 50km ktery ma zhruba 600 kesi. Po exportu do oregona a naslednem spusteni se v oregonu zobrazuji kese do vzdalenosti 20km. Kdyz jsem 50km okruh rozdelil na dva gpx soubory zobrazuje se znova jen ten do 20km. Kdyz jsem soubor do 20km vymazal tak z toho druheho gpx souboru se zobrazuje pouze ta prvni kes v seznamu. Vratil jsem oregona do tovarniho nastaveni, vymazal všechny body a trasy,ale vse zustava při starem tj. zobrazi se pouze kesky do 20km. Setkal se uz s timto problemem nekdo a muze poradit? Dekuji.
tipoval bych, že na "dvacátém kilometru" může být v tom GPX nějaká chyba - o to spíše, že to asi není přímo PQ z gc.com (píšeš 600 keší).
Taky jsem měl jednou díky chybě v gpx jen pár keší, tak jsem vyhledal poslední, kterou to načetlo (popořadě z gpx), a logicky - v té další je chyba…
pokud máš nějaký starší gpx, nebo z jiné oblasti, můžeš ho zkusit nahrát, a vsadil bych se, že to zobrazí i keše co jsou dál jak 20km.
Mám dotaz. Stahuju kešky ze skrýšotlače do Oregona a zjistil jsem, že: pokud je listing hodně dlouhý tak je useklej a následují logy. Za další se mi v mapě nezobrazují waipointy (napr. stage u multiny). Koukal jsem na nastavení výstupu a vše by mělo být ok. Taky se mi stane, že když chci stáhnout víc jak 100 kešek tak se mi skrýšotlač sekne a nenačítá. Už jste to někdo řešil?
2pukavec:
co se tyce nedekonceneho stahovani pres skrysotlac, je to znamka nedostatku pameti vyhrazene pro java aplikaci. Zkus si udelat z cacheprinter.jar zastupce a v uprav si jej (pole target) dle tohodle vzoru:
%systemdir%\java.exe -jar -Xmx768m PATH_TO_SKRYSOTLAC\cacheprinter.jar
%systemdir% obvykle c:\windows\system32, proste tam, kde mas java.exe.
Tim vyhradis dostatek pameti pro skrysotlac.
Ahoj mám problém s exportem listingu do Oregona … Zkoušel jsem Mozigo a Skrýšotlač a stále kvoká … Tak ten skýšotlač. Najdu si keš o kterou mě jde, označím jí a dám export GPS. chce to po mě název souboru, takže si nějaký vymyslím a uložím.
a) Nakopíruju do adresáře GPX u Garmina a v navigaci hledat poklad či bod zájmu keš chybí
b) Takže zkusím použít EasyGPS ale ten nepodporuje Oregona …
Co dělat dál, když mám keš vybranou ve Skrýšotlači. Pomůže někdo ? Díkes
2 kyssling:
Zkus Soubor - Uložit ako GPX (PQ).
To by mělo být včetně listingu. Ovšem zase bez "Additional Waypoints" u multin.
Takže v tom případě zkombinovat oba postupy. Ale možná je nějaká jednodušší cesta, kterou neznám.
hi-petr : Myslíš volbu XML (PQ) ?
Ne, myslím jako "Uložit jako GPX(PQ)" v nabídce "Soubor", nikoliv v nabídce "Výstup".
Tak to aspoň dělám já, Možná to jde i jinak, ale znáš to, starýho psa …
Protože mám nějak rozhozené PC, kolega mi stáhl z myGC komplet ČR keše, které uložil do .gpx, já je doma prohnal GSAKem, vyfiltroval si co potřebuji a dal export .gpx rovnou do složky GPX v Oregonu. Při otevření se mi zobrazí keše na mapě, a mám je pouze v Hledat poklady, ne v trasových bodech.
Spíš mám problém s jinou věcí…Netuší někdo, kolik bodů může být ve složce nahráno? Mám teď v GPX nahrané čtyři soubory o počtu 500 - 1200 keší a při zapnutí mi Oregon píše, že je překročen počet keší. Měl jsem za to, že může být uloženo 500 souborů po 2000 bodech?
:o
o
:D:D:D
:D:D:D:D
500 souborů po 2000 bodech? To jako milion? Uf…
Více zde, bod 4 a 5: http://garminoregon.wikispaces.com/Geocaching#toc4
aha…Ale ta čísla byla skoro dobře :).
Tak to teď mám dilema, jak to ze čtyř krajů vyfiltrovat tak, abych se vešel do 2000 keší, když jen v místě bydliště jich je 1000 a do těch dalších krajů minimálně jednou za měsíc jedu…Asi nebýt línej a pokaždé si je tam prostě dohrát
Díky ![]()