Jak najít nekolizní souřadnice?

Zná to asi každý, kdo chtěl založit novou keš… Napsat listing a najít vhodné místo pro umístění krabičky je sice dobrý základ, ale v mnoha případech není rozhodně zárukou publikace. Do hry totiž vstupují KOLIZE (a další omezení).

Někteří revírníci striktně trvají na respektování 161 metrů (a proto máme v Praze tolik kolizních kešek). V situaci, kdy je listing keše přímo navázán na souřadnice a nebo umístění a provedení keše není triviální (nechceme přece jen filmovky a PETky) dospěje potenciální zakladatel do situace, kdy potřebuje souřadnice takzvaně "ověřit". Protože ofiko kanál ne vždy funguje, tak se to řeší všelijak, např. prosbou o radu od kačerských celebrit, které mají danou lokalitu vykešovanou apod.

Zajímalo by mně, jak takové situace řešíte vy… Předem děkuji.

A já myslel že jsi taky kačerská celebrita :wink:

U nás na oblasti to tak složitý není, takže máme vesměs všichni vyloveno a přeměřování vzdáleností SoM provádíme výjimečně.

Přesto jeden kolega musel mít mermomocí kešku zrovna v tomhle místě a tak jednoduše otravoval reviewera s novými a novými souřadnicemi dokud se nedostal mimo kolizi…

V první řadě si vylovím vše okolo a souřadnice si zkontroluju sám a v druhém kole požádám při zakládání listingu přes rewievr note o zkontrolovani souřadnic přímo rewievrem. pokud je kolize tak se obvykle dovím kolik metrů a podle toho se to snažím upravit.

No, na Nuselským mostě to bude asi neřešitelný problém :wink:

Ale jinak, přesně jak píše WAW.

Stejně jako WAW :slight_smile:

Taková dobrá kolizní informace může být ideálním východiskem pro pěkný brutál

Jen pro ty, co tu souhlasí s tím, že si mám vylovit všechny keše v okolí, tak mě napadla stejná otázka jako LALA.eu. A dokonce jsem na tento problém dvakrát narazila. Jednou jsem nové souřadnice nehledala a podruhé jsem je našla. Ale mrzelo mě to, že s tím, musím otravovat revírníka. Mám kešku někde, kousek od Bílé hory v Praze a tam je jedna multi, po které zase tak moc já netoužím a nevidím jediný důvod si ji jít odlovit, jen proto, abych zjistila, zda nemá kolizi s mojí.

V prvním případě jsem dala kešku na levou stranu mostu a ta, se kterou byla v kolizi, byla na pravé straně mostu. Když jsem obhlížela místo, tak jsem ji tam prostě nenašla, tak si říkám super flek, se divím, že tu žádná není. A ona tam byla, ale schovaná asi více důkladněji, než by člověk čekal. Je to finále mysterky, kterou ne a ne rozluštit. Takže si ani nemůžu zjistit, zda tam náhodou není schovaná a psát zakladatelům mysterek v okolí, hele nemáš tady a tady náhodou kešku? já si tam chci dát svoji krabičku, ale nemůžu vyluštit tvoji mystery a nechci mít kolizi. Tak to je asi celkem nesmysl.

Dle mého to prostě nejde jinak, než čekat co napíše revírník. Buď se člověk trefí nebo ne. Někdy je to skutečně škoda, že to nejde dát na dané místo. Ale co se dá dělat. Hold někdo byl rychlejší.

Trhač: toho jsem právě v první situaci využila. Čímž děkuji za nechtěné prozrazení místa uložení. On ho revírník neřekl přesně, jen že je kolize x metrů a to mi stačilo. GPSka má kolikrát větší nepřesnost, tak najít nebyl problém.

Ještě je jedna rada, do překešovaných oblastí nervat za každou cenu další krabičky.

Mně dal k jedné mysterce víc kolizí (s jednotlivými stages), takže se původní zběsilé luštění změnilo v prostou geometrii! :smiley: