Chtěl by jsem o víkendu poprvé vyrazit na lov. Jak mám najít seznam kešek v nejbližším okolí?
GPSkou nebo na mapach.cz si zjisti svoje souradnice a ty pak zadej v založce Hide and seek cache. Pokud bys mel problemy s formatem pouzij:Portable GPS Coordinate Conversions - JeepReviews.com.
Díky.
A když si své domovské souřadnice zadáš do profilu, tak pak v něm vpravo máš rychlé volby hledání:
<span id="lbSearchOptions"><div align="right"><a href="http://www.geocaching.com/map/getmap.aspx?lat=49.39496&lon=16.64649">
Search for nearest caches from your home coordinates (filter out finds)
tedy: od svého bydliště (vyfiltrovat již nalezené)
[:)]
Měl by jsem ještě dvě blbý otázky. Kam napíšu že jsem našel kešku? Na těchto stránkách jsem to nikde nenašel. Pokud to někam napíšu, je databáze společná i pro geocaching.com? Používám Skrýšotlač který načítá data právě z geocaching.com (bez angličtiny byla i registrace problém)
Doporučuji Průvodce začátečníka na Wikipedii, v tomto případě bod 4. viz Jak začít – GeoWiki
[quote] Targonn: Měl by jsem ještě dvě blbý otázky. Kam napíšu že jsem našel kešku? Na těchto stránkách jsem to nikde nenašel. Pokud to někam napíšu, je databáze společná i pro geocaching.com? Používám Skrýšotlač který načítá data právě z geocaching.com (bez angličtiny byla i registrace problém) [/quote]
Ona vlastne zadna jina databaze nez geocaching.com neni (tedy nepocitam-li opencaching, navicache a tak). Tyto stranky (geocaching.cz) slouzi jen jako nadstavba a v soucasnosti v podstate uz jen jako fora. Logovat musis na geocaching.com. Najedes na stranku nalezene cache a v menu vpravo nahore kliknes na "Log your visit", kde vyplnis datum, typ logu na "found" (nalezeno) a take par informaci, jak jsi hledal... ne ale zas moc, abys hledani nekazil ostatnim. Napriklad tam rozhodne nepatri presny popis mista skryse, fotky skryse a tak. Naopak se hodi vtipne prihody, cas nalezu a seznam veci, ktere jsi vymenil. Podivej se, co vetsinou pisou ostatni a take si muzes procist wikipedii ceskeho geocachingu, pokud jsi tak jeste neudelal.
Hezke zazitky pri hledani.