jak opravit odlepenou gumu na Viste Hcx

mate nekdo zkusenost s opravou odlepene gumy? nekdo mi na eventu rikal ze chemoprenem, nekdo doporucoval vterinove lepidlo, nekdo ze pry jedine oboustrana lepici paska… nebo se vyplati reklamovat? zajimaji me prakticke zkusenosti, diky

Tady asi ta jediná a správná odpověď neexistuje. Každý bude mít jiný názor a jinou zkušenost. Já, protože s tímhle nemám zkušenost žádnou :D, to zkusím rozebrat od konce:
a/ reklamovat … pokud je v záruce proč to nezkusit
b/ oboustranná lepicí páska … vložím mezi gumu a povrch pásku nezanedbatelné tloušťky, takže výsledek bude dle mého soudu nevzhledný. Já bych tenhle postup zavrhnul.
c/ vteřinové lepidlo … výsledek může být dobrý až vynikající. Spoj reletivně drží a lepidlo v okolí nenechává výrazné stopy. Jisté pochyby u mě vzbuzují návody na jiných fórech (obvykle co s nechtěně vyžbryndaným lepidlem, nebo jak rozlepit spoj se vteřiňákem), kde se doporučuje delší vytrvalé máčení vodou a spoj povolí eventuálně se tím podaří odstranit zbytky lepidla. Obával bych se, že spoj po čase u outdoorové navigace působením vlhkosti povolí. Je to možné ale opět následně slepit.
d/ chemoprén … já bych šel asi do téhle varianty, i když je pracnější a náročnější na provedení než lepení vteřiňákem. Je zapotřebí obě ploch potřít lepidlem a nechat ZASCHNOUT tak, až na omak nelepí a teprve přitlačit k sobě. Spoj určitě žádná vlhkost nenaruší.

Tento můj názor ale ber s rezervou, protože jsem už přece jen "stará škola"

chce to hledat a hledat… ne keše, ale na fóru - dost tady toho o tom je! :wink:
já to vyřešil chemoprénem - no za pár dnů to povolilo. potom jsem rozstřihl a zkrátil gumu, lépe očistil, znovu přilepil a drží dodnes /přes půl roku/

Ahoj, už jem to tu jednou psal.Mně nepomohla oboustraná lepící páska/zkoušel jsem 2 druhy/ ani chemoprén. Ale vteřinové lepidlo drží perfektně. Lepil jsem to po kouskách /asi po 2 cm/ na tu průhlednou pásku.Dole jsem tu gumu musel rozstřihnout. Asi už to nikdy nesundám, ale to neřeším.Drží to už skoro rok.

Mě zase chemoprén nezabral, protože se ani zbla nechytil na tu gumu (Etrex Legend). Ale oboustraná lepící páska to spravila. Jen nevím ani kde jsem ji doma vyštrachal.

Vazeni prosim Vas nicim to nelepte nikam to nevede , originalni guma vcetne prace stoji 365 Kc to se opravdu nevyplati to bastlit doma … Preji pekny vikend. Pokud je GPS v zaruce je oprava ZDARMA …

otazky k profi oprave jsou dve:

1. jak dlouho to trva (i kdyz to me uz prestalo palit, mam doma novou sedesatku)
  2. neprilepi to nahodou stejne blbe jako to udelali puvodne v tovarne?