(Jak) překládat track a route?

Nějaký čas řeším otázku, jak překládat anglické výrazy track a route. Nejvhodnější mi přijde Route = trasa (naplánovaná) a Track = dráha (prošlá, projetá) i když je otázka, jestli to není lepší nechat nepřeložené.
S tím se pojí i výrazy jako tracking, routing, routování a podobně které se používají v mnoha (českých) textech, ale co vlastně znamenají jsem nenašel nikde vysvětlené a nejsem si jistý, jestli jsem si to správnně domyslel z kontextu.
Dokázal by mi ohledně tohoto někdo poradit?

Já to raděj nepřekládám, jsem zvyklý používat GPSku i software v angličtině a české ekvivalenty mě vždycky akorát matou.
V české verzi Mapsource je ale myslím route = trasa a track = stopa.
V českých překladech přímo v Garminích přístrojích (aspoň v Legendu) zas trasa a prošlá trasa.
Rozdíl je asi ten, že route obsahuje většinou hlavní průjezdové body (křižovatky, odbočky, města…), podle kterých se pak naviguješ, zatímco track obsahuje veškeré zaznamenatelné body trasy, kterou jsi prošel. Tak je to v GPSsce.
V Mapsource si můžeš nakreslit i vlastní track, takže takové hezké obecné ale nejednoznačné rozlišení bych viděl asi takhle…
track hodně bodů, co nejpodrobnější popis trasy;
route hlavní trasové body, co nejefektivnější popis trasy.
Funkce routování znamená, že ti GPSka nebo software na PC, PDA… vypočte podle několika zadaných bodů optimální trasu po silnici… tzn. šipka k cíli ti neukazuje přímo přes pole, ale hezky po silnici a na křižovatce ti GPSka ukáže, nebo i řekne, kam máš odbočit.

V IT terminologii je Router směrovač. Jeho funkce spočívá ve směrování informací mezi počítačovými sítěmi tak, aby informace dorazila do cíle pokud možno co nejkratší cestou. Možná v tom najdeš nějakou inspiraci.

Přikláním se k názoru Alkese - taky bych nepřekládal. Jen jako info ty, co opravdu anglicky neumí bych někam do Helpu (Nápovědy :D) uvedl, že Route = plánovaná trasa a Track = prošlá trasa.