Ahoj všem, jsem začátečník, takže se jen chci zeptat.
Taková zřejmě docela častá situace: Přijdu ke kešce a než najdu správné místo tak se objeví někdo jiný. A teď, jak poznám zda je to mudla a nebo geocacher? Kdyby to byl mudla tak samozřejmě nebudu nic vyzvedávat a odkrývat, ale co když je to geocacher a budeme tam oba zbytečně tvrdnout a čekat až to jednoho omrzí. A přitom by jsme se mohli "seznámit" pokecat a ulovit keš spolu. Poraďíte někdo zkušenější?? Dík
Když je to kačer věčšinou vidíš, nejaké gps zařízení, třeba že ho maskuje… Nebo poodejít dál a spoza rohu ho sledovat ![]()
Asi nejjednodušší je poodejít pár metrů od keše a pak na něj zamávat gpskou a sledovat reakci.
Si právě říkám jestli by nebylo nejlepší mít nějaký odznáček geocachera. Neexistuje něco takového? Ale to by asi zase bylo moc jednoduché, takhle je to napínavější ![]()
Nebo když bys hledal a on by k tobě někdo přišel a ty nevíš, zda je to cacher nebo mudla, tak se ho zeptej:
"Tak co, taky hledáš?"
Jestli že odpoví kladně ("No jasně, tak už ji neschovávej!" ), tak je to cacher.
Když jako nechápavě ("A co mám hledat?" ), tak je to nejspíš mudla.
Ono vlastě cachera od mudly poznáš tak, že když k tobě přijde blízko, tak cacher se začíná usmívat nebo dokonce smát:)![]()
Nedávno člen gc.cz vymyslel cedulku Ne,nejsem mudla,ale kačerstvo to zavrhlo..
Hmm, ten smích opravdu funguje,ale stejně si moc nepokecáš
Taky myslím, že nejjednodušší je nosit GPS viditelně. Mudla tě obvykle kvůli GPS v ruce neosloví, ale u kolegy-kačera se to dá očekávat, obzvláště v blízkosti keše.
Pokud půjde po keši, je to kačer. Pokud půjde jen tak kolem, je to mudla.
Myslím, že s rozeznáváním není problém. Tak, jak si časem vypěstuješ geočuch na keše, tak si ho vypěstuješ i na kačery.
Mimochodem, kdyby tohle četl mudla, tak nepochopí. Ta hantýrka je kouzelná ![]()
cetnik: kacer je to individuum, co se chova nejvic napadne ![]()
jakekoliv cedulky a tajne pozdravy kvuli seznameni jsou blbost. to proste poznas. ![]()
Ale to vížejo - napínáček nosívám na kapšičce, a na rameni geobundy mám kulatou "domovinu". A to nejni fór, daj se koupit na geokšeftu a jsou docela hezký (takový to "géčko").
Hm, obcas se mudlove chovaji divne, jako ten pan, co sbiral sutry pod mostem na spatne spocitanych souradnicich finalky, nebo chlapek z tohohle logu.
Kdyz nepomaha mavani GPSkou, tak obcas pouziju primy dotaz "geocaching?" a kdyz dotycny kouka nechapave, tak rikam "aha, nic, to je takova hra".
Ahoj, když někoho uvidíš s GPS, tak je určitě na lovu klíšťat. :D:D
Geocuch i poznavani goekaceru se postupne vylepsuje. Obcas uz poznam i kacerske auto. Stoji pobliz kesky, kam by jinak nikdo jiny, nez sileny kacer nepachnul ![]()
Nojo, jenže spousta lidí dnes kešuje s mobilem a to fak nevíš, jestli posílá SMS a nebo hledá kešku ![]()
Navíc, někdy se i evidentně kačerská parta nehlásí a dělá, že tam není a že oni tohle nehrajou …
Už jsem se také jednou málem demaskoval před člověkem který se motal po skalkách v blízkosti cache a něco vyměřoval buzolou a psal si do bloku.
Je fakt, že někteří kačeři se nijak nehlásí. Tuhle jsem vymákl velkou bandu kačerů při logování. Počkal jsem až zapíšou a uklidí keš a pak jsem se vrátil ke kešce. Slušně pozdravím-zle se na mě koukli-neodpověděli a šli pryč. Ne každý se chce přátelit ![]()
Ja se takhle drzela v sachu docela dlouho s jednim kacerem - zachranarem, kterej kesoval behem cekani na pacienta v pracovnim. On si myslel, ze vidim jeho gps (nevidela jsem) a ja myslela, ze by poznal myho Legenda (myslel, ze mam nakej prehistorickej telefon) a tak jsme tam sedeli kazdej na jedny lavicce, ja si cetla a nemela nejmensi potuchy… On to pak rozcis, kdyz se zved, odesel za roh, ja se po chvili zvedla a sla lovit - a to on uz vybihal zpoza rohu a vitezne mi podaval kes. Chvili mi to trvalo :D.
Navrhuju špendlík se žlutou hlavičkou, především při lovu ve Stínadlech :D:D
No nas oslovil pri jednom lovu v Kutne Hore i mudla a zacal se s nami bavit na tema GPS navigace do auta a jaka je nejvhodnejsi - my jsme meli dve PDA s BT modulem
Jj,to bylo na vdově Blaženě
Zdravím ![]()