Jak rychle vracet kešku na místo?

Dočetl jsem se ve vedlejším vlákně, že Auťáčkovi bylo spíláno za to, že nevrátil okamžitě kešku na místo.

Odhlédněme od toho jak to bylo a co se stalo jemu, ale mě se již párkrát stalo, že po odlovení se na místo dostavil zvědavý mudla předstírající důležitou činnost, jednou se tam dokonce začala houfovat školka čekající na odjezd na výlet. Protože se mi nechtělo ohrozit existenci keše a zároveň se mi nechtělo taky nečinně zevlovat na místě, řešil jsem to tak, že jsem prostě na 3/4 hodiny odešel i s keší (jednou jsem ji vzal na výlet za sestřičkou opodál a jednou na snídani). Je to špatně?

Prodotýkám, že šlo o keše starší půl roku, takže žádné fronty na odlovení jsem nepředpokládal (to bych tam naopak zůstal a škodolibě pozoroval další hledače ;-).

Nie je to idealne, nahoda je blbec, ako sa hovori. Ja v danom kludne cakam aj 30 min., aby som ju tam mohol vratit. Existuju aj pripady, ked si isty jednotlivec zobral pomerne novu cache pri Zizkovskej TV Tower hore do restauracie, a po pol hodine ho dolu cakala nasr@ta fronta, ale to uz je extrem. Mozno by stalo za to k miestu skryse dat aspon nejaky odkaz.

Samozřejmě hodně záleží na konkrétní situaci - “Kupte si kdouli” je naprosto extrémní cache a každý kdo ji zná určitě Auťáčkovo okamžité nevrácení na místo chápe. Mně samotnému se stalo něco podobného na cachei “West Point” - prostě a jednoduše existují v životě momenty, kdy jsou z nenadání v cestě problémy (v mém případě velké problémy) a geocaching je jen hra a je přirozené, že NEMÁ přednost před důležitějšíma věcma a proto by se neměl nikdo vztekat když se něco podobného přihodí, protože se to může stát i dotyčnému pohoršenému, ale asi až tehdy by pochopil své mylné chování.

Podle Standy z v&f family to trvalo 4 hodiny…

Já si pamatuju týdny, kdy pršelo nepřetržitě 4 dny. 4 hodiny jsou oproti tomu nic - běžný čas pro údržbu cache, kterou údajně provedl a počkání než přestane pršet aby si mohl znovu lehnou na mokrý chodník a vrátit cache.

no mne to prijde nezodpovedny. treba nekdo přijede z daleka a chce si ji ulovit. Ja jsem vzdycky tvrdnul na miste, treba i v desnym mrazu. jinak co se tyce kdoule- znam, ovsem s názorem mitaka a autacka se neztotožním. tohle bych proste neudelal.

Když někdo přijede zdaleka, chce ji ulovit a nemůže tak jede ulovit nějakou jinou - obzvlášť v Brně. Já když přijedu do Prahy tak se taky nevztekám, když mi něco nevyjde a prostě jedu jinam.

Zajímalo by mě jak bys tu Kdouli řešil - to bys tam jako stál ty 4 hodiny na dešti a čekal a veřil, že nastane okamžik, kdy se zničehonic vyjasní obloha a kolem nebude ani noha, aby šla cache vrátit ? Kurec dyť je to jenom krabička s notýskem - nikdo tam marně nehledal ztracené mládí - takových krabiček s notýskem je v okolí spousta.

hele mitaku, dej mi pokoj. Ja jsem pouze napsal, ze bych to neudelal. a taky ne. tak se di rozčilovat na nekoho jineho. buďto bych tam tvrdnul, nebo bych ji vrátil. staci? nebo na mne zase vyjedes? mne dest nevadi, ten preziju.

Radku, samozrejme, ze jsme lovili i jine. Ale v tom samem desti, co on nechtel s kesi manipulovat, jsme se po chodniku valeli my vcetne maleho Cachemana a byli jsme skrz nazkrz promoceni. Pak jsem po zjisteni napsal log a Autacek reagoval : August 10 by Autacek
“Štastní ti, kterí jsou chudí duchem, protože jejich je království nebeské.”
To nasere i mirnejsi povahu. Nasledujici mail, ktery jsem dostal byl na bodlo. Sama urazka, pomluva a lez. A to jsem nic vic nenapsal, jen log ke Kdouli. Naprosto neadekvatni reakce. Vyridim si to s nim osobne, snad se nekde potkame. Ted tuhle kauzu resit dal nechci, jako jsem ji neresil pred tim. Ale tvrdim, ze kese se maji vracet. Nebo alespon dat oznameni, ze tam neni.

Člověk přijde na místo cache třeba 40km daleko, nikde nikdo, hledá třeba v dešti 40 minut, pak odejde s nepořízenou, že buď je blbej on, má špatné souřadnice, nebo je cache ukradena. A pak se dodatečně dozví, že těsně před jeho příchodem bylo podle předchozího “spěchajícího” cachera u cache plno a nešla schovat, tak si zatím dotyčný cacher zaskočil vedle na hodinku na pivo… To je ukázka arogance, egoismu a neohleduplnosti. Když vidím, že cache bude kvůli mudlům problém odlovit, tak přijdu jindy. Pokud přesto zariskuju a ze skrýše ji vytáhnu, je pak na mojí zodpovědnosti ji tam také bezpečně vrátit, nebo počkat na možnou příležitost, třeba i dvě hodiny. Nikdy bych neodešel s funkční keškou pryč jen kvůli tomu, že nebylo možno cache vrátit kvůli aktuálnímu mudloprovozu. Ani kdyby začalo lejt jako z konve. Jsou cacheři, kteří hledají v jakémkoliv počasí a to, že jsem nechtěl, aby mi zmokla ofinka, je vůbec nemusí zajímat. Je to můj problém.

Pokud by cache nešla vrátit na místo z důvodu poškození obalu nebo skrýše, je to jiná situace, ale i ta se dá řešit nějakým vzkazem.

No já tam nebyl, ale technicky - když to Auťáček vytahoval, tak nepršelo? To zčistajasna přišla průtrž mračen?

Já bych se teda cache pokusil vrátit na místo i v dešti, kór dyž su z Kéniga. Trocha vlhkosti za límcem by byla bohatě vyvážena vznešenými pocity :-)))

Ono to sice na monitoru vypadá, že se rozčiluju, ale není to tak :slight_smile: (věř mi!)

Vzhledem k tomu, že nejsi místní tak by ti s tím vrácením taky asi nic jiného nezbylo, ne ? Mně v Praze taky ne.

EDIT: Na zbytek budu reagovat po pár hodinách, teď musím pryč.

P.S.: Stejně vás mám všechny rád, tak se tak nečertěte ! :slight_smile:

tak to je super :slight_smile: all
we need is love. :slight_smile: a ver mi, ze to vrácení nevážu na brno, prahu, misto bydliste…

pri geocachingu skor plati all you need is glove :slight_smile:

Já jsem pro vracet hned. V případě, že logujeme někde v úkrytu, po očku sledujeme, zda nějaký jiný kačer nemá o cache také zájem. Zatím se nám nestalo, že bychom museli krabičku někam daleko odnášet, ani mě nenapadá důvod tohoto konání. Snad jen, že by byla potřísněna exkrementy nějakého mudlopejska (psí hovno :-))). Ale v takovém případě bychom napsali jasný vzkaz.

Vlastně bych to shrnul tak, že nám je blbé nechat někoho hledat něco, co tam není. (viz Murphyho zákon: když nečekám žádného kačera, přijede jich zájezd)

PS: doufám, že pod stromečkem budeme mít od Ježíška kešek úplné hromady a bez hledání, pěkné svátky všem :slight_smile:

:-))))))

Tohle všechno samozřejmě obecně platí, ale Kdoule není cache která spadá pod pojem “obecné” - pokud někdo hledá Kdouli v takovém počasí jaké dáváš za příklad, tak bych ho doporučil k Chocholouškovi :slight_smile: nebo na jinou moji cache “Cílová stanice” :-)))) Stejně tak může dotyčný nenáviděný cacher argumentovat, “že to je problém těch bláznů, kteří si nedokážou dát ani v takovém počasí pokoj, když navíc v takové slotě na takovém místě vzbuzují nechtěnou pozornost…”

Kdouli neznám, mám ji na ignore listu spolu s některými dalšími :slight_smile:

Jak už jsme se na GeoBurčáku2 bavili o následném Auťáčkově mailu: O tom nic nevím, takže se nemůžu vyjádřit…

K oznámení o nepřítomnosti cache: Možná by nebylo od věci nakopírovat a vložit do Kdoule několik plakátků velikosti A4 nebo A5 plus lepidlo a lepit je příslušné místo, když už je na to tato cache vhodná :-))))))))))))))

K chudákovi Cachemanovi: Až budete příště v Brně a budete lovit něco podobného tak mi zavolej, já se přijedu podívat poblíž a zatímco se budu smát až se budu za břicho popadat, jak se má oblíbená Lysolabecká famílie válí v dešti po chodníku a nutí své nejmladší k artistickým kouskům, zavolám městskou policii se sociálkou a to budou teprve bezva logy :-)))))))))))))))))))))))))) To se nestydíte zneužívat dětské práce ? :-)))) něřekl bych, kdybyste si koupili malou opičku, taky už jsem o tom uvažoval :-)))

Vůbec by nebyl špatný nápad umístit ke Kdouli webkameru a do Kdoule nějakou motivaci typu mince Na Sever/Na Východ :-))

Tak to děláš blbost - přečti si, proč jsem ji přidal do mého bestof bookmark listu - je to zážitek na celý život :wink: