Na víkend jedeme do Brna a tak jsem si připravil pár mysterek. A přitom jsem narazil na tuto kešku. Myslím, že by mělo být povinností každého cachera ji vygooglit :)))) Třeba by poté ubylo problémů a zklamání.
Musim uznat, ze som sa na aktivitu Fretakov pozeral trochu s nedoverou, ked ohlasovali, co chystaju. No v tejto podobe je TB hotel (min. jeho zadanie) napadity a vhodny. Stoji za preklad do EN, ved zakladna sada otazok je dost vseobecna, nie? Moja uctiva poklona.
Trikrat hura kesce, kde je popsano co a jak s TBs a GCs…me 2 prazske GC se ztratily asi po 2-3 zastavkach v kesich. GC National park zase doputoval k Mazunte, kde si ho nekdo odnesl jako trofej, (“out: GC mince”) a zase se po nem slehla zem…:(((
Mam takovou malou ideu: co kdybych sepsal maly navudek do PDF a ke kazde aktivni kesce by se dal do listingu link na tento “help” ? Vzal bych si to na starost a majitele kesi by si jen vykopirovali vetu a link do svych listingu - nic pracneho. Vychazim z predpokladu, ze kdyz novacci vyrazi na kesku, MUSI si precist listing a pak treba budou vedet co a jak, kdyz najdou coinek nebo brouka…Co vy na to ?
No idea to špatná není, ale myslím, že kdo dokáže najít link, tak se již seznámil i s tím, co má dělat, když takové podivuhodnosti jako je psí známka s broukem, nebo barevná medaile za nalezení kešky, v kešce najde. Ten link by musel mít ještě ruce:))) Průser je ten, že prostě ty listingy nečtou, ale hlavně se ani nenamáhaj seznámit s tím o co jde. Mám gpsku, na displeji truhlu s pokladem a tak jdu si ten poklad najít. No a našel jsem to! To je krásná hra, když za každej najitej poklad dostanu medaili. Ač to zní absurdně, tak je to bohapustá realita!!!
Prostor na návody je na wiki, nějaký pokus tam už je, tak to můžeš zkusit dopracovat. Navíc je otázka, kolik lidí by ten odkaz do listingu dalo a kolik nováčků by na to kliklo a řídilo se tím. To spíš pomůže visačka s návodem připíchnutá k TB nebo GC.
Čím viac rôznych spôsobov upozornenia, tým lepšie. Zaliata visačka pripnuta napevno k TB je zrejme najužitočnejšia, mince zas vkladám do malých zip-bagov so zaliatym popisom (hoci časom sa asi stratia..).
Rozhodne by stálo za to, pridať vetičku o TB a minciach do info-textu o GC, ktorý (dúfam) každý vkladá do skrýše pri zakladaní. Prešiel som si vzorové texty od Dorcadiona, Milancera atd., ktoré sú nalinkované na stránke - a žiadny z nich neobsahuje zmienku o TBs. Chápem, že ten text má byť čo najstručnejší, aby neodrádzal od čítania. No radšej by som “zosekal” anglickú a vyhodil nemeckú mutáciu (veď koľko z náhodných nálezcov/nováčikov sú cudzinci? Okrem Prahy rarita).
Kešuje čoraz viac nových ľudí, rodiny s deťmi, mnoho z nich vezme mincu ozaj z nevedomosti. Stojí za to, zahrnúť info o TB do textu, alebo hoci na úvodnú stránku logbooku.
No dobre, ale wiki je podle me docela utopena… muj napad byl: ze bych vytvoril kus html kodu, ktery by si pokud mozno co nejvice lidi dalo do listingu (treba cervenej napis s linkem na PDF soubor). Do listingu se podivat MUSI kazdej - precte si hint, atd. No a pak to MUSI zalogovat ! A je prece jedno, ze uz bude mit TBho doma. Takze je treba 50%ni sance, ze si navod precte a trkne ho do hlavy, ze by mel jeste asi neco udelat ![]()
Maty udelej to. Kazda takova aktivita je vitana a nema cenu ji predem zatracovat. I kdyz to asi bude jako s tou nestastnou diakritikou, taky to tady zrejme nikdo necte a stale se objevuje. Jestli to udelas dvojjazycne, bude lepsi. Ja to ke svym listingum urcite vlozim.
Obavam se, ze ani visacka nepomuze - vsechny me coiny vypoustim do sveta v ZIP sacku, kde je krome coinu vlozena i zalaminovana karticka 75 x 110 mm, na niz je popsan ukol coinu a velmi podrobny navod jak s coinem zachazet. Mimo jine je hned na vrchu velky tucny napis “toto neni bezna vec na vymenu”. Coiny se ztraci i pres toto opatreni… V kazdem pripade vsak muze Matyho iniciativa prospet - cim vice informacnich zdroju, tim lepe (a napad Rikitana ohledne informaci prilozenych k pravidlum v cache je take podle mne hodny realizace). Neodradime tim sice sberatele kteri kradou coiny cilene, ale pro osvetu mezi zacatecniky je to myslim dobre.