jak se loguje jeste nezverejnena cache? viz GC13JHB

Prijde vam to koser?

I když to tam přímo nenapsali, tak to vypadá, že pomáhali při zakládání. A že si to zalogovali? No proti gustu… Každopádně byli na místě, podepsali logbook, je možné, že např. pomáhali s výběrem úkrytu… proč ne, já na tom nic moc špatného nevidím.

ne vzdy to musi byt nejaky podvod nebo neco takoveho

staci aby autor zverejnil ve stejnou dobu stejnou kesku na geocaching.com a take na opencaching.cz

vetsinou na  opencachingu je to rychleji schvalene a pokud se kacer zajima i  kesky na openkesingu tam mu nic nebrani si ji ulovit

neni to podle zadny podvod nebo neco takoveho jen schvalovaci na gc.com jsou hold nekdy zaneprazdneni nebo tak .. :))  

btw. jsou tam nektere zajimave kesky ktere nejsou na gc.com

napriklad cestovni kes od jedly-bedly je velice podarena..  

Nic tak špatnýho na tom nebude, vadit to může jen lovcům FTF.

Nyní např. připravuju delší multicache a budu dávat kolegovi listing ještě před odesláním na schválení - potřebuju to zkontrolovat a to sám nezvládnu, takže to vyřeším takhle - akorát s ním dohodnu, aby se zalogoval až po schválení a po FTF.

Přesně tak, nic špatného na tom není. Pokud nenárokuje FTF… [;)]  Je pořád lepší,když kamarád otestuje kešku, než spousta negativních logů. A proč by si ji pak nezalogoval? Nebo má čekat na zveřejnění, a pak znovu vyrazit?

no ja si tedy myslim ze to schyta i ted, pokud se zapise a hlasi se k FTFku :wink:
pokud se jedna o beta testera, tak v tom nevidim problem, oni betatesteri jsou jedine prospesny, ona chyba se stane lehce novackovi tak i zkusenemu kacerovi

A dneska hlavně už není ta automatická statistika, která ftf bod přičetla natvrdo prvnímu zalogovanému. Byla tenkrát zrušena právě kvůli podobným a často dost ošklivým dohadům na fórech.

Já moc ftf neřeším, takže je mi celkem jedno, kdo kdy loguje. A když už jo, tak to stejně není o bodech, ale o zážitcích a ty mi log před zveřejněním nevezme. [;)]

No je vidět, že jste se na to skoro nikdo nepodívali. Oba “hříšníci” totiž psali, že FTF stále čeká na svého majitele, tudíž si na FTF nedělají nárok.

Cert vem FTF, ale je normalni logovat cache, kterou spolu zakladam? :slight_smile: To uz si rovnou muzu logovat vlasni, s tim ze je v podstate zalozila manzelka nebo pes :slight_smile:

[quote] a88am: Cert vem FTF, ale je normalni logovat cache, kterou spolu zakladam? :) To uz si rovnou muzu logovat vlasni, s tim ze je v podstate zalozila manzelka nebo pes :)

[/quote]

Jsme 4, každý má svůj nick, systém neumožňuje (asi je to správně) více ownerů. Takže necháme proběhnout první vlnu návštěv a potom si ostatní při údržbě normálně logujeme. Za to, že jsem pomáhal mám být potrestán tím, že mi ta keš bude navždy smrdět v nenalezených? To teda ne. [:)]

Jo to je normalni rozumny pristup. Take jsem nedavno pomahal kolegovi zamerit cache. Dojel sem si pro ni na kole mesic po zverejneni.  Mel jsem na mysli logovat uz primo pri zakladani jeste pred zverejnenim. Ale je to kazdeho vec, jenom mne zajimalo, jestli je to bezna praxe. Spim kuli tomu normalne :slight_smile:

na FTF pred zverejnenim jsem dosti haklivi, pokud nejde o beta testera tedy - je pravda ze i betatesterovy log nepotesi kdyz clovek prijde ke kesi prvni po zverejneni.

co se tyce logovani spoluzalozenych cachi....v tom bych problem nevidel. Sam jsem byl v podstate autorem jedne takove - GC12VQ3 - ale má ji zapsanou M@x, protože jsem ho požádal o ukrytí. Jelikož jsem udělal 3/4 listingu, m@x ji schoval a doplnil ještě nějaký věci k výpočtu, tak si myslím že i kdybych si tam dal FTF tak by se nic nestalo:-) ikdyž je pravda, že bych měl půl informací zadarmo, takže....no:-)

Zalogování kešky před jejím zveřejněním bez nároku na FTF je asi v pohodě, i když k tomu bylo využito rozdílných informací, než mají ostatní kačeři z webu.

Zalogování kešky jakkoliv, pokud ji pomáhám zakládat (a je asi jedno jakým podílem) je dle mého nevhodné, protože pokud jdu někomu pomáhat založit kešku, pak musím vědět že jsem skoro jako majitel a tudíž bez nároku logovat si ji. Položme si ale ruku na srdce, když si někdo takový kešku zaloguje následně a ne jako FTF, komu to bude vadit? 

Měl bych jeden dotaz docela k tomuto tématu. Příklad:zakládám kešku, třeba už je fyzicky i na místě, ale ještě není schválená ani jsem ji zatím pro schválení neuvolnil. Vložím do ní TB a protože už má ta keš své číslo, jak je to s listingem? Pro koho je přístupná? dozví se majitel TB, že jsem jeho TB vložil do (ještě neaktivní) keše? dozví se někdo jiný (třeba tím, že zkusmo napíše správný kód keše) že taková keš existuje, byť je neaktivní a dostane se k listingu? Jasně, mohl jsem to sám vyzkoušet na vlastním TB a na keši založené někým jiným (že bych kvůli tomu zakládal další nick to asi ne)? Je to jen dotaz, hypotéza, zda to jde nebo se prostě neaktivní keš (rozumněno nezveřejněná, ne archivovaná) neukáže nikomu kromě přihlášeného autora a případně administrátora a reviewera?

kdyz tb/coin vlozis do jeste nezverejne kesky, tak to vlozeni uvidi autor + vsichni co jej maji na watchlistu. ale kes neuvidi nikdo, i kdyby treba znal GCkod - proste jim to vyhodi hlasku, ze takovahle kes jeste nebyla publikovana. krome reviewera a ownera by se k ni nikdo nemel dostat.

Aha, takže kromě ownera toho TB ještě i ti, co ho mají ve watchlistu. Takže více lidí než jsem čekal.