Muzete mi prosim nekdo poradit jak si doma pripravit trasu na kolo pro oregon 550 ? Pouzivam mapsource, kde jsem si naklikal trasu, odeslal ji do oregona kabelem jako trasu. V navigaci se mi to ale zobrazuje jako hromada bodu pospojovanych lomenou carou. Nebylo by lepsi sobrazit trasu jako proslou trasu a na kole jenom sledovat tuto trasu ? Diky
Ja pouzivam http://www.bikemap.net/
Udelam si svou trasu nebo vyberu od nekoho ciziho, pak dam export a soubor nahraju do navigace. ![]()
No to je mi jasne, takto to delam taky, me ale zajima kdyz to naklikam jako trasu v mapsource tak jak to odeslat aby to neudelalo hromadu trasovych bodu ale byla tam namalovana jen takova ta prosla trasa, kterou bych pohodlne sledoval.
Ach jo, psal jsem to tady asi 100x!!! Trasa = průjezdní body. Stopa = podrobná trasa (tak jak ji vnímáme), kterou se dá následovat… Ulož si to jako stopu, dej navigovat zpět a máš to…
A jak to prosim ulozim jako stopu v MapSource ? Diky
moc nepomůžu, ale existoval softík, kterej trasu dokázal převézt na stopu, ale už nevím co to bylo.
kdysi se to tady snad řešilo, tak jedině hledat nebo doufat, že se někdo ozve
A zkoušel jsi BaseCamp? Ten je obecně k Oregonu lepší, nějaký konverze mezi trasou a stopou taky umí.
Jestli jsou ty cesty routovatelny (záleží na mapě), musíš si v GPSce nastavit jak má trasu přepočítat. Evidentně máš nastaveno navigovat vzdušnou čarou.
no ja to routuji na pocitaci, hezky to kopiruje cestu. Jsou ale useky kde routovani nejde, jezdim na horskem kole, a proto v tom okamziku vypnu automaticke routovani a naklikam to rucne. Proto to potrebuji asi prevest na proslou trasu a odeslat do GPS, aby se to neprepocitravalo, a ja trasu jenom vizualne sledoval. Tet tedy prijit na to jak ulozit trasu jako proslou trasu.
Z basecamu jsem nejaky zmateny.
Takze problem vyresen. Trasu si naklikam v mapsource jako trasu. Pote ji prevedu na stopu a odeslu do zarizeni. Jinak doporucuji program ze stranek WinGDB3 http://www.elsinga.net/206.html ten umi veskere prevody pro prevod z trasy na stopu a zpet.
Hezký, já řeším ten samý problém. Protože mi nejde na některých úsecích vytvářet trasu (neroutovatelné pěšiny), celou trasu jsem si vytvořil pomocí nástroje STOPA a uložil jako .gpx. Problém ale byl, že pokud jsem po ní chtěl navigovat, posílala mne od konce na začátek, tedy v opačném směru. V mapsource jsem ji tedy invertoval a tak se to teď zdá být v pořádku (žádné "navigovat zpět" či "trackback" (asi by bylo na místě přepnout na ENG) v gpsce nevidím). Zatím jsem ale neměl šanci odzkoušet, jestli se mi bude stopa zobrazovat a scrollovat po mapě průběžně nebo si budu muset popojíždět kurzorem. Asi druhá možnost, protože i když si v track managerovi zadám JÍT po trase, na mapě mám viditelnou šipku.
perfektni navod…
diky… otestuji to v praxi
jsem zvedavy co to bude delat v terenu
Vzhledem k tomu ze domaci pripravu nepodcenuji a trasy si vytvarim i na pesmo, bude toto urcite prinosne
Dikes…
doporučuju program http://www.cyklotrasy.info/.Bezva program za pár kaček. naklikáte si cestu, uložíte jako trasu či stopu, hodíte do navigace a jedete.
Navíc to má jakous takous podporu geocachingu
Nevíte zda se dá nějak nastavit garmin aby neukazoval ty modré špendlíky při routování?
díííky
To DartVader:
Jestliže v GPS zvolíš prošlou trasu, necháš si ji zobrazit na mapě a nic jiného neuděláš, mapa Ti scrolovat nebude.
Pokud však navíc zvolíš "JET" (jakoby přepočítat trasu při normálním navigování), bude mapa při sledování projeté trasy scrolovat.
Vlasťa
Jo jo, už jsem si měl možnost si to odzkoušet v praxi. Dík.
Asi jen tak, že trasu si vyexportuješ do navigace jako stopu a po té budeš navigovat. Jestli existuje něco lepšího nevím
Prosím o radu.
Trasu na kolo si připravím jako stopu v MapSource a odešlu do GPS.Vytvořil jsem stopu pro odlovení vlastních keší a chtěl bych ji nebo odkaz na ni nějak vložit do listingu.Ještě jsem si toho nikde v listingu nevšiml,ale velmi bych to uvítal.Lze to nějak provést?
Děkuji za odpověď.
Trasa je dlouhá 28 kiláků a po ní je možné ulovit 15 krabiček.Což si myslím je celkem zajímavé.Kdyby měl tohle někdo v listingu,tak bych to velice uvítal.Přece jenom je jednodušší stáhnout celou trasu(stopu),než ji tvořit hodnou dobu u počítače.Máš nějaké podrobnější informace o tom cykloserveru(spíš takovou kuchařku jak na to)?