Potrebovala bych radu. Chtela bych si stahnout waypointy ke kesim, jsem basic membr (mam starou gps, takze tam si to poslat nemuzu), ale nevim, v cem to ci jak otevrit, abych mela klasicky text a mohla si ho vytisknout na papir a ne jako programaotor. Moc diky za odpoved.
Co je to starou GPS? Co chceš otvírat? Souřadnice ke keším máš uvedeny v každém listingu, který jde tisknout přímo z gc.com…
mam na mysli hromadne stahnuti z teto stranky
proste usetrit si praci a tisknout jen nezbytne udaje
do gps se daji souradnice zadavat pouze rucne
tak to nejde… resp. si může stáhnout ten loc soubor, pak se dá otevřít v notepadu a tisknout… ale to je trochu nešikovné.
GPS se nedá připojit k počítači? Co máš za GPS?
Klidně to udělej jako programátor, tlašítkem "Download Waypoints" si stáhni stáhni cachešky ve výběru a otevři to třeba v poznámkovém bloku.
Každá cacheška je na čtyřech řádcích - na prvním je její kód, název a autor, na druhém její souřadnice a na čtvrtém adresa listingu. Pro ruční zadávání venku to stačí (i když občas by se hodila i nápověda/hint)
Nebo stažený soubor zkus prohnat programem GPSbabel (http://www.gpsbabel.org/download.html). Jako vstupní formát zadej "Geocaching.com .loc", jako výstup "HTML Output" (případně si nastav formát souřadnic, který se ti do GPS nejlépe zadává)
Co se týče nápovědy, nelze než doporučit skrýšotlač, který umožňuje jednoduše vytvořit a vytisknout přehlednou tabulku se souřadnicemi, obtížností, terénem, nápovědou atd.
Vypadá to pak např. takhle:
odpovedi
a) nejstarsi typ legenda, do nejz lze zadavat opravdu jen rucne
b) pres note pad jsem tam, kde jsem byla, u programatora a neresi to muj problem
c) skrysotlac je fajn rada, ale na pocitaci nemuzu jet na javu, protoze to negativne ovlivnuje jine me aplikace
Je pro me jeste nejaka jina moznost?
Napiš, co přesně chceš na tom papíře mít.
a) No hádat se s tebou o schopnostech tvé GPSky určitě nechci:), ale vždycky jsem myslel, že jediný ruční Garmin bez propojení s PC bylo Geko 101. Legend propojení s PC určitě měl a u všech ostatních eTrexů ho také uvádějí.
Co je tedy myšleno nejstarším typem Legenda? (Čistě ze zvědavosti, jestli mi něco neuniklo.:))
c) Nejde Java ani v internetovém prohlížeči? I když to je vlastně asi blbost, ta také nepůjde bez JRE.
d) Co ten GPSBabel, jak radil rsc_cz? Kdyby ses dostala k Pocket Query GPX nebo podobnému, tak zvládá podobné věci jako skrýšotlač. S obyčejným .loc jenom tabulku s názvy a souřadnicemi.
Myslis si to spravne, jakykoliv Legend datovou komunikaci ma. Stare seriakem, nove modely pres USB. ![]()
A moznosti ladovani dat nejsou tam omezene, jak se zda. Od rucniho zadavani, pres plugin na webu, pres hromadne nahravani z mapsource,…
…a konci to generovanim transparentni POI mapy klidne s desetitisici body, ctyricetiznakovymi nazvy a jeste jednou tolik v poznamce. Ano, tohle vsechno ten prastary cernobily legend umi.
A co takové stahování uložených souborů z Locifi do mobilu, máte s tím někdo zkušenost? Pokud možno přes komp, abych nemusel platit připojení. Já jsem se k ničemu neproklikal.
Založ si na to prosím své téma v Poradně nebo v sekci "Aplikace pro mobilní přístroje". (A nejprve se také podívej, jestli už tam podobné nenajdeš.)
Nehledě na offtopic, původní otázka ještě ani není vyřešena a zbytečně by v tom byl bordel.
Je, prosím, k tomuto někde více informací ?
Tady je docela podrobně popsaný postup.Výroba vlastní průhledné mapy pro Garmin
Pokud mas Geoget, tak lze v uvedenem postupu preskocit body 1 az 13. Geoget totiz obsahuje export primo do MP formatu.