jak si to vysvětlit ?

:)Zdravím, trochu chci odlechčit fórum.Nedávno jsem narazil při kešování na zajímavý nápis
-MÁM TO CO JSEM DAL DRUHÝM-
dost jsem nad tím přemýšlel, ale poraďte,
jak si slogan na bráně při vstupu na hřbitov vysvětlit :slight_smile:

Tady najdeš vysvětlení i s příkladem. http://www.oldom.cz/zpravodaj/DZ_07_11.pdf

Představ si, mami, hráli jsme na schovávanou, já jsem se schoval, ale nikdo mě nehledal.

Tohle mě zarazilo víc.Toho se bojim :frowning:

Mohl bych vědět, na kterém hřbitově to bylo? Vím, že jsem to v sobotu viděl někde taky a taky jsem se nad tím pozastavil a bylo to asi někde na Hané (jakožto rodné Hané :)), ale teď si ani zaboha nevzpomenu kde…

Zdravím, je to hřbitov na BOUZOVĚ

Můžeš to trochu upřesnit,při zběžném projetí textu jsem vysvětlení nenašel.Nechce se mi číst do podrobna něco co neuznávám.(Jsem nevěřící pes;))

Asi bych to vyjádřil jednim slovem: POKOJ (KLID). Zvlášť pokud je to napsané na hřbitově;)

Já jsem také nevěřící, ale zajímalo mě to, tak jsem použil googla. V nalezeném dokumentu na straně 18 a 19 je vysvětlení s příkladem. Pokud to takhle nestačí, tak v tom ti už nepomůžu. :wink: Já jsem to pochopil tak, že mu zůstala ta druhá polovina z toho o co se rozdělil s druhými. Jinak, žil tak, že pomáhal druhým.

Tak to já si ten nápis vykládám zcela prozaičtěji, něco asi jako "mám co jsem si zasloužil". A to ať se již týká péče o hrob zemřelého, tak i v rámci duševna to, jestli je nebožtík v nebi nebo pekle.

Peklo znám jen z pohádek a co se nebe týče, nejdůležitější parametr je, aby z něj nepršelo když zrovna lovím kešky. Takže takové úvahy jsou zase na mě trochu moc. ;):slight_smile: