jak smazat hodnotu tagu

Dá se nějak hromadně mazat hodnota tagu u více bodů ? Umím to u jednoho bodu, tam je to bez problémů.
Umím hromadně hodnotu přidat. Ale stisknutí tačítka "Smazat" vyvolá opět dialog změny, když vyberu příslušný tag a v hodnotě nic nevyberu, tak se nic nestane.
Kde je chyba ?

Uz delsi cas to mam na seznamu k udelani, ale ten cas, ach, ten cas!

OK, já se bál že jsem něco v ovládání nepochopil.

A přece jen - zrušit nebo přejmenovat určitý tag v celé databázi taky asi nejde, že ?

V nastaveni Geogetu je sprava databaze tagu, kterou jde cela kategorie tagu smazat nebo prejmenovat.

Príma, vidím to.
Okénko nadepsané "Kategorie tagů", pod tím tlačítko "Smazat kategorii tagů" a "Přejmenovat kategorii tagů". Okénko je prázdné a po stisknutí některého tlačítka se taky nic nestane.

Pak v prave otevrene databazi zadne tagy nemas.

Jde o živou, aktuální databázi, kde je tagů přehršel - ať po importech, tak i ručně dodaných (TOP, CWG, CZ Kraj,…)

EDIT: Zjistil jsem, že když zkusím malou testovací databázi, která ma asi 10 záznamů, tak se mi v tom okně TAGy zobrazí.
Obdobně se zobrazily v poměrně rozsáhlé databázi waymarků. Jenom ta obvyklá "geoget" nic.

EDIT2: Zkusil jsem komplet databázi vyexportovat dp GPX2 a znovu načíst do čerstvé prázdné - ten samý výsledek..
Když takto vyexportuju jen kousek (Brno a okolí) a načtu, tak se tagy zobrazí.

Tak to bych si rad ten databazovy soubor prohlednul, protoze to vypada, ze se ti tam povedlo udelat nejakou zvlastni kategorii, ktera to zblbne. Coz by pochopitelne nemelo.

Myslím, že jsem to našel - ale ještě nevím jak to nejjednodušeji spravit.

Po včerejších příspěvcích kolegy MaFa jsem si připadal jako totální debil, když rakouským spolkovým zemím říkám pro zjednodušení kraje. Tak jsem to zkusil změnit a předělat to hezky česky na "země". Ouuuu!
Za prvé - GGstat to nevzal ani v DOS ani ve WIN kodové stránce (Unikod jsem nezkoušel).
A za druhé - to asi zblázní GeoGet že neumí kategorie tagů vypsat když je tam nějaký s diakritikou. Ověřil jsem si to na kousku Brna, kde jsem jeden tag oeditoval a pak zkusil naimportovat - špatné.
Chtělo by, aby se s tím Geoget nějak sám dokázal vyrovnat, když už ne korektně brát, tak alespoň nedovolit.

EDIT: S takovým tagem nejde dělat nic ani po jednom - v editoru tagů je místo něj prázdné místo a nelze jej ani zrušit, ani editovat.

EDIT2: Diakritika byla nekorektní - to pro pozdější čtenáře.

UTF-8. GeoGet si do databaze uklada data v UTF-8.

Zjevne se ti ti tam podarilo nacpat data v nekorektnim kodovani.

takze ted to nejdulezitejsi, jak a cim se ti to povedlo? jak jsi tam ty tagy s vadnou kategorii vkladal?

To v živé databázi jsem vytvořil takto:

1. v editoru sloupců jsem vytvořil nový sloupec pro zobrazení tagu "AT země"
  2. opravil jsem skript ATdivide pro tento tag (ve WIN kodovani) a pustil ho.
    A to je asi ono, normální ruční vložení tagu s diakritikou to nerozbourá.
    Na druhou stranu se to do jisté míry chytilo, protože do příslušného sloupce v tabulce se ty údaje dostaly !!

Takže asi řešení bych měl postupem: export všeho mimo Rakousko, export Rakouska, v Rakousku editorem záměna, vše naimportovat do čisté databáze.

Ahoj,
omlovám se za vstup do vaší diskuse, ale na tento problém jsem před několika dny také narazil a chystal jsem se ho zde (spolu s dalším) popsat.

Pokud se ze skriptu (pomocí TagReplace) nastaví tag na hodnotu, která obsahuje znaky s diakritikou, stane se:

• hodnota tagu není vidět
  • tag nelze smazat editorem tagů
  • tag nelze upravit editorem tagů (místo toho se přidá další)
  • nabídka existujících hodnot tagů je prázdná
    Napravit to lze nastavením hodnoty bez diakritiky ze skriptu (anebo smazáním celé této kategorie tagů).

Přitom editorem tagů lze tag s diakritikou normálně zadat a funguje pak normálně.

Ona to ale neni chyba, cele je to o tom, ze v tom skriptu ukladas data ve spatnem kodovani. TagReplace ocekava data v UTF-8, a pak vse bude fungovat spravne.

Ostatne, staci se podivat treba do skriptu CZdivide, jak pracuje s hodnotami, ktere uklada do tagu.

Takze jedina chyba je, ze to asi neni napsane v prehledu skriptovych funkci.

Jinak arne, je zbytecne kvuli tomu exportovat databazi a delat brikule, ktere jsi popsal. Staci si spustit nejaky SQL editor a tam to zmenit jednim updatem na jednom radku. Pokud to nezvladnes, tak mi napis PM, na ICQ nebo jinak a poresime to spolu.

ma pravdu ten chlapec (HaLuMa) v czdivide je:

GC.TagReplace(tagkraj, ansitoutf(s));

Takže to jsem měl smůlu v tom, že jsem vyšel z Elevation a že nadmořské výšky diakritiku neobsahují. B)

Zdá se, že "sqlitebrowser" to vyřešil. Dík za nakopnutí.