jak vypada keška?

chtěl bych vás o něco poprosit. jsem v teto “hre” novacek, tak cely zhavy jsem si stahl loc soubor a sel jsem hledat, byl jsem na 2mistech. (Truba GCKDRG, Podsvince GCYD8N) ani v jednom pripade se mi nepodarilo nic najit, i kdyz jsem byl podle meho nazoru na spravnem miste. mohli by jste mi nekdo prosim poslat fotku, jak presne vypada keška, kdyz ji najdete. presne kde je schovana atd. potrebuju vedet co mam hledat. mel jsem urcitou predstavu, ale asi spatnou, tak kdyby mi mohl nekdo pomoct, byl bych vdecny, dik (idealni by byly fotky primo z tech 2mist co jsem navstivil, ale to bych asi chtel moc :slight_smile: [email protected]

Tady máš nějaké fotky: MobilMania.cz – O mobilech víme vše

Třeba takto. A většinou bývá zabalena v “umolousaném” igelitu. Tedy igelit se umolousává sám časem. Má to tu výhodu, že pro náhodného nálezce to bývá odpudivé…

Pak je take moznost, ze mas spatne nastavenou GPS. Pak muzes byt i 100m od kesky. To uz se stalo, “odbornici” od Travnicka nastavili spatny elipsoid. :frowning:

Mohu ti poslat odkaz na clanek o geocachingu v Cykloturistice v kterem jsou i vyfoceny cache.

Obalka
Str. 48
Str. 49
Str. 50

Teď asi dostanu pěknej mazec od všech mazáků na téma jak jsem netolerantní.

Chtěl jsem jen vyjádřit svůj velký údiv nad tím jak se někdo může zeptat na podobný dotaz jako je tento.

Radku, víš já jsem taky nováček ale tak nějak tuším že geocaching není o vodění za ručičku ale tak trochu i o samostanosti. Co kdyby jsi trochu zapátral v té bedýnce u které sedíš a SÁM si něco o geocachingu našel a přečetl?
Člověče co budeš dělat až jednou najdeš kešku v místě kde to neznáš? Taky někomu zavoláš aby tě odtamtud vyvedl?

Jestli ti mohu radit, tak pokud sám nedokážeš zjistit “jak vypadá keška” tak snad ani s geocachingem nezačínej. Hrozí ti velké nebezpečí. Měj se hezky a neber to osobně, rozhodně nejsi sám.

Možná by bylo lepší se domluvit s někým v okolí a vyrazit společně. To vydá za tisíc obrázků :wink:

Pro overeni nastaveni se podivej v listingu kese vlevo nad logy je toto: For online maps… a v seznamu otevri: Czech maps from mapy.cz Das potom ortomapu a uvidis, jestli je ti to misto povedome. Spousta lidi takhle hleda bez GPS.

Ahoj Radku,

vo vypise cache si pozri velkost - regular su vacsinou krabice do mrazaku, alebo v lese to moze byt plechova krabica na naboje. small bude mala mrazakova krabica alebo naozaj hocijaky maly skleneny alebo plastovy predmet. micro bude vacsinou krabicka od filmu.

kazda z tychto veci moze byt zabalena v spinavej igelitke :slight_smile: ale nemusi.

v lese bude vacsinou “pod parezem” alebo “pod kamenem” :slight_smile: a v meste k nej uz druhy den bude vyslapany novy chodnik.

vitek team - zlynchujem Ta hned ked mi prides pod ruku, spravas sa ako dement :slight_smile:

To je v pořádku, já vím že jsem divnej když mám ve zvyku si všechno pokud možno nejdřív zjistit sám a až potom se ptát. Je fakt že to, jak vypadá keška se zjišťuje hodně obtížně a takhle je to jednodušší :o)

Inu dement… tak mějte pochopení :o)

Mno, pokud jde o vzhled hledaneho “pokladu”, casto staci podivat se do galerie fotografii, ktere jsou u dane cache od nalezcu nahrany (odkaz “Visit the Gallery” zhruba uprostred stranky pod zadanim a nad zapisy o nalezech). Casto se tam najde nejaky obrazek te konkretni piksly, ale ber to s rezervou, nekdy treba byla od te doby mezitim vymenena za nejakou jinak vypadajici. Konkretne u Truby vypada galerie takhle a predstavu o vzhledu cache ti v ni muze dat napriklad tenhle obrazek. :slight_smile:

Vzhledem k tomu, že mi už několik lidí logovalo jako keš pamětní sklenici, uloženou asi 20 metrů od vlastní keše, a hlásí střídavě vykradení a nedostatek logbooku a podobně, tak ten dotaz docela chápu.

Bohuižel, každá keška vypadá jinak a tak se na tento dotaz nedá jednoznačně odpovědět :frowning:

Asi je nutné najít prvních pár kešek a udělat si názor sám …

Ještě jedna připomínka: to by byla paráda, kdyby Ti, co nechtějí poradit, raději nepsali nic …

:o)) člověče přečti si to po sobě a uvidíš že jinými slovy jsi napsal totéž co já.

Správná odpověď by měla znít asi takto:

Radku keš může být, sklenice různých tvarů a velikostí, plastová krabice různých barev, tvarů a velikostí, plechová krabice různých tvarů a velikostí, krabička od filmu, krabička od šumivého Celaskonu, občas i jen igelitový sáček s tužkou a papírem (kdesi jsem to čet)… a to se mi nechce vypisovat různé možné barevné kombinace. Nerad bych to tady zahltil :o))

Jinak klídek, mě tyhle debaty baví jen chvilku, takže tímto končím… nerad bych chodil na kešky ozbrojen abych se ubránil lynčování :o))

Nedalo mi to, abych se taky nevyjádřil. Musím se Vitek teamu zastat. Určitě to nemyslel zle. Není to dlouho co jsme byli také úplní zelenáči a proto hovořím z vlastní zkušenosti. A začínali jsme hodinami u internetu pročetli jsme gc.com, gc.cz, fóra 20 vláken dozadu (možná i více), procházeli listing keší v okolí a pročítali logy, procházeli galerie, profily kešerů… - je tam ohromné množství informací. Než jsme na fóru položili první dotaz, tak jsme dlouho zvažovali zda není příliš začátečnický a snad nepatřičný. Dnes již víme, že GC komunita je velmi tolerantní a kamarádská, ráda a ochotně poradí a pomůže.
Radost při GC nám přináší právě překonávání problémů, proto např. hinty využíváme zřídka. Krásné je to objevování neznámého a vnikání do nových znalostí. Díky internetu je to velmi usnadněno.
Radku, zkus na to jít také tak a možná velice rychle zjistíš, že těch otázek už není tolik. Také souhlasím s Klíčníkem, najdi někoho podobně nakaženého a zkuste to společně. Přejeme hodně úspěchů a vytrvalosti.

Ja si myslim, ze nekdy by neskodilo si zopakovat Netiquette…

A druhym velmi dobrym zvykem je se zeptat jako prvniho naseho spolecneho pritele google.com. :slight_smile:

Asi nejhorsi postup je vlitnout do nejakeho fora a zeptat se na naprosto obecnou vec, na kterou se v podstate neda odpovedet. Zlate pravidlo zni nejpve naslouchat, sam venovat jiste usili ziskani pozadovane informace a pokud se to nepovede, tak se ptat. Ale pak uz vim, jak se ptat a na co se ptat. Cim cilenejsi dotaz dokazu polozit, tim spis dostanu odpoved a tim vice lidi mi bude chtit pomoci.

Neni nic horsiho, nez opakujici se dotazy zakladni urovne, ktere ve sve podstate znamenaji, ze tazatel nebyl schopen udelat nic pro ziskani odpovedi a ceka, ze ji dostane “zadarmo” od nekoho dalsiho. Aniz by sam venoval byt jen zlomek casu, ceka, ze nekdo jiny cas vysvetlovani venuje…

Vyse uvedene je mysleno OBECNE, sam za sebe chapu obe strany a neminim se priklanet ani k jedne z nich.

Kdyz jsem na Vinohradskem hrbitove tahal z hrobu kes, ktera vypadala jako urna, uz jsem par kesi za sebou mel. Chvili jsem ocenoval napaditost a stylovost autora, nez mi pri pokusu ji otevrit doslo, ze to JE urna. Kes byla na druhe strane zidky 3m od teto “neprave”. Takze ani leta driny ti jistotu “jak vypada kes” nedaji.

Tak to je morbidní! :o)

a hlavně námět na dobrou cache :slight_smile:

Haha! Tak teď jsem se málem udusil koláčkem :-))) To nemá chybu! A když už jsi jí otevřel, udělal jsi nějakou výměnu? Třeba zub za panďuláka z Kindervajce?? :slight_smile:

V tomhle pripade bych doporucoval menit zub za zub, oko za oko :wink: