Jak vytvorit bod(souradnice) v OziExploreru

Dobrý den,
potřeboval bych prosim poradit jak, nebo jesti vubec jde, v OziExploreru zadat souradnicovy bod cache.
Pripadne jsem pochopil, ze se tam da nahrat soubor *.wpt se seznamem waypointu, ale jak ho vytvorim? Nebo kde ho vemu?

Navody ako na to s MoZiGo, uz sice maju "bradu" ale ako demo snad postacia
1 cast2 cast
3 cast
Dalsie a aktualnejsie navody
Wpt bod priamo v Oziexploreri zadas tak. ze tapnes na obrazovku a stylus podrzis dovtedy. kym sa neobjavi dialog na vutvorenie wpt bodu…

dik kouknu na to…ja myslel ale zadat waypoint pomoci GPS souradnic (kešku)…me ozi nabizi akorat pomoci azimutu a vzdalenosti nebo pod kurzorem a to je mi na nic.
Jednoduse jde mi o to dat si tam z netu kešky a pak je hledat. :slight_smile:

Ponukne Ti vytvorenie wpt bodu pod kurzorom, ktory ihned mozes editovat a tam mozes uz zadat akekolvek suradnice, pretoze mozes editovat nielen meno ale aj gps polohu…

SLAVA! To je presne ono…nejak sem to nemohl najit. Mockrat dekuji!

Resim problem jak vytvoreny bod v OZI v PDA editovat. Na displeyi se nezobrazuje klavesnice od ceske lokalizace inter write. Jak tedy zmenit text, souradnice v OZIm?
Druha vec se tyka, ze pokud chvi pouzivat jednu konkretni mapu, Ozi ji pravidelne po 5-10 min prepne na jinou. Da se s tim neco delat?
Dik za radu.

Na zapnuti klavesnice je tlacitko KB v pravem hornim rohu dialogu.

Mohlo by pomoci
File-Configuration-Moving Map, záložka Detailed Map, zrušit zaškrtnutí Load Detailed Map

GeoGet má taky exportní makro které toto všechno řeší navíc je schopno přihrát i kompletní listing takže pak je v OziExploreru naprosto vše co potřebujete (občas to makro trochu poladím nejsem autor ale tak nějak vzhledem k okolnostem ho malinko udržuju)

Když ale budeš nahrávat wpt geogetem, radši si v pda souřadnice zkontroluj. sem tam se náhodně stane, že jsou na rovníku:D

ještě se mi to nestalo… :o
divné a to to používám furt a pořád neřád :wink:

Ludku, vyzkousel jsem a funguje to.
Diky za radu